ΑΕΚ: «Το παραμικρό λάθος κλείνει το "πέταλο" στο γήπεδο και δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα»

Μήνυμα της ΑΕΚ προς τον κόσμο της για τον κίνδυνο τιμωρίας που αντιμετωπίζει η OPAP Arena.
INTIME SPORTS

Η Ένωση θύμισε στους φιλάθλους της πως οι θύρες 18-25 έχουν τιμωρηθεί με αναστολή από την UEFA και σε νέο «παρατράγουδο» στο ματς της Τετάρτης (24/7) με την Ίντερ Εσκάλδες θα κλείσουν στα επόμενα σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Φίλοι της ΑΕΚ

Η σεζόν 2024-2025 αρχίζει την Τετάρτη (24/7) με το πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού στο Σπίτι Μας, στην OPAP Arena. Μια ακόμη μοναδική ποδοσφαιρική βραδιά μας περιμένει στο καλύτερο γήπεδο της χώρας.
Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούμε να ξεχνάμε πως η έδρα μας είναι υπό τιμωρία.

Η ποινή από την UEFA, από την προηγούμενη σεζόν, είναι κλείσιμο του βόρειου «πετάλου» (θύρες 18-25) με αναστολή για δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει πως μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια το επόμενο παράπτωμα ανάλογο με αυτά που προκάλεσαν τη συγκεκριμένη τιμωρία, ενεργοποιεί την ποινή και κλείνει το «πέταλο» για μια αγωνιστική. Και εννοείται πως από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα μας θα κρίνεται ως υπότροπη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για περαιτέρω ποινές που θα φτάσουν ως το κλείσιμο όλου του γηπέδου.

Θυμίζουμε πως η τιμωρία προήλθε από τον εντός έδρας αγώνα με τη Μαρσέιγ. Αφορούσε την χρήση καπνογόνων, πυροτεχνημάτων και στρόμπο. Θυμίζουμε επίσης πως τις μέρες πριν από εκείνο το παιχνίδι προειδοποιούσαμε με συνεχείς αναλυτικές ανακοινώσεις για τους κινδύνους. Δυστυχώς, αν και στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων εισακούστηκαν οι προτροπές μας, σε εκείνο το ματς δεν συνέβη το ίδιο και οι επιπτώσεις είναι βαριές.

Πρέπει να είναι ξεκάθαρο πως ακόμη κι αν ανάψει ΕΝΑ ΚΑΠΝΟΓΟΝΟ, ΕΝΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ, ΕΝΑ ΣΤΡΟΜΠΟ και φυσικά αν πέσει έστω και ΜΙΑ ΚΡΟΤΙΔΑ, στο επόμενο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι οι θύρες 18-25 θα είναι κλειστές. Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο και κάθε αντίστοιχο κίνδυνο για το μέλλον. Εννοείται επίσης πως την ποινή ενεργοποιούν και βάζουν και σε κίνδυνο το σύνολο του γηπέδου μας, αντίστοιχα παραπτώματα σε οποιαδήποτε θύρα της OPAP Arena.

Πρέπει να δείξουμε πνεύμα υπευθυνότητας και συνειδητοποίηση της σοβαρότητας της κατάστασης. Δεν υπάρχει περιθώριο χαλαρότητας. Και το παραμικρό λάθος κλείνει το «πέταλο» στο γήπεδο και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερα προβλήματα στην συνέχεια.

Σας περιμένουμε στην OPAP Arena, είμαστε σίγουροι πως όλοι μας θα δείξουμε την υπευθυνότητα που απαιτείται και θα προστατέψουμε την ΑΕΚ και το γήπεδο μας».

Σχετικές ειδήσεις