ΠΑΟΚ – Μπάνια Λούκα 3-2: Οι στόπερ του έδωσαν προβάδισμα

ΠΑΟΚ – Μπάνια Λούκα 3-2: Χωρίς να εντυπωσιάσει ο «δικέφαλος» είδε τον Κουλιεράκη να σκοράρει δύο φορές και τον Εκόνγκ μία για τη νίκη στην Τούμπα – Πλήρωσε τα λάθη του στα μετόπισθεν, στο χέρι του η πρόκριση.
INTIME SPORTS

Η ανετοιμότητα λόγω της εποχής, ήταν εμφανής στον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» έδωσε το πρώτο του επίσημο ματς για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League. Απέναντι στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα, οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 3-2, με γκολ από τους στόπερ τους (Κουλιεράκη, Εκόνγκ). Στα μετόπισθεν είχαν προβλήματα γι’ αυτό και έκαναν… δώρο δύο τέρματα στους Βόσνιους.

Η ποιότητα της ελληνικής ομάδας δε συγκρίνεται με τους αντιπάλους της, όμως η εποχή είναι αυτή που περισσότερο έφερε προβλήματα στην ομάδα του Λουτσέσκου. Παρ’ όλα αυτά, η νίκη έστω με ένα γκολ διαφορά, δίνει το ξεκάθαρο προβάδισμα για πρόκριση. Αρκεί ο ΠΑΟΚ να παρουσιαστεί σοβαρός την Τετάρτη 31/7 στην Μπάνια Λούκα και να προχωρήσει στην επόμενη φάση.

Η αναμέτρηση άρχισε με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή και να δείχνει πως θέλει να γίνει το… αφεντικό. Παρ’ όλα αυτά δεν απειλούσε τους αντιπάλους του. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα, ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στο 14’. Ο Λούκιτς με κεφαλιά έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Ο «δικέφαλος» παρά το… μουδιασμένο του ξεκίνημα, κατάφερε να προηγηθεί. Στο 17’ ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ και ο Κουλιεράκης ψηλότερα απ’ όλους με κεφαλιά έκανε το 1-0!

Στο 20λεπτο υπήρξε φάση για τους φιλοξενούμενους με τον Βούκοβιτς. Στη συνέχεια ο διαιτητής ειδοποιήθηκε απ’ το VAR να ελέγξει αν υπάρχει χέρι του Κουλιεράκη. Κάτι που έγινε και υποδείχθηκε πέναλτι για τους Βόσνιους. Ο Ερέρα στο 22’ ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1.

Οι γηπεδούχοι παρά τα αρκετά τους λάθη, βρήκαν και δεύτερο γκολ και πάλι με τον Κουλιεράκη. Στο 39’ ο Οζντόεφ έκανε το σουτ, ο Σισκόφσκι έκανε την απόκρουση και στην επαναφορά ο Χανιώτης αμυντικός με κεφαλιά έκανε το 2-1!

Λίγο πριν το 45λεπτο, οι Θεσσαλονικείς είχαν μεγάλη ευκαιρία για τρίτο τέρμα, αλλά στην κόντρα το γύρισμα του Μουργκ βρήκε τον Οζντόεφ, με τον Ρώσο να μην μπορεί να σκοράρει από κοντά! Και στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Τάισον έκανε λάθος, ο Σάβιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε για το 2-2. Έτσι το πρώτο μέρος έληξε με αυτό το σκορ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει γρήγορα. Στο 50’ ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ, έκανε λάθος ο τερματοφύλακας της Μπάνια Λούκα και ο Εκόνγκ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του «δικέφαλου» για το 3-2!

Δύο λεπτά μετά ο Τάισον έκανε ωραίο σουτ, με τον Σισκόφσκι να μπλοκάρει. Πριν το τελευταίο 20λεπτο ο Ντεσπόντοφ σούταρε χωρίς να απειλήσει.

Πριν μπει το ματς στο τελευταίο του δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία για τέταρτο γκολ. Ο Σαμάτα ήταν έτοιμος να σκοράρει, αλλά ουσιαστικά τον πρόλαβε ο αντίπαλος πάνω στη γραμμή! Στο 80’ ο Λούκιτς με φάουλ προσπάθησε να απειλήσει, χωρίς να ανησυχήσει ο Κοτάρσκι.

Στην τελική ευθεία του παιχνιδιού ο Σαμάτα δεν έπιασε καλά την κεφαλιά με τον Σισκόφσκι να μπλοκάρει. Μέχρι το τριπλό σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι και ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Kοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Σάστρε, Σβαμπ (85΄Τσιγγάρας), Οζντόεφ (68΄ Καμαρά), Τάισον, Μουργκ (60΄ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ, (68΄ Αντρίγια Ζίβκοβιτς) Μπράντον (68΄ Σαμάτα).

Μπόρατς Μπάνια Λούκα: (Μλάντεν Ζίζοβιτς): Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγερς, Κβρζιτς (72΄ Χρέλια), Σκόρουπς (85΄ Βράνιες), Γκράχοβατς, Βούκοβιτς (89΄Τσάβιτς), Σάβιτς, Κουλάσιν, Λούκιτς (89΄ Χάσοβιτς).