Europa League, Παναθηναϊκός - Μπότεφ Πλόβντιβ 2-1: Έκανε το πρώτο βήμα, χρειάζεται δουλειά

Europa League: Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον Γ' προκριματικό γύρο απέκτησε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του 2-1 επί της Μπότεφ Πλόβντιβ.

Παναθηναϊκός - Μπότεφ Πλόβντιβ
Με νίκη ξεκίνησαν οι "πράσινοι" στα ευρωπαϊκά προκριματικά
Eurokinissi
3'

Με ισχνό προβάδισμα θα πάει ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς της Φιλιππούπολης κόντρα στην Μπότεφ. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν ιδανικά, άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με τον Γερεμέγεφ και στο 45’ ο Μπακασέτας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 2-0. Το «συγκρότημα» του Ντιέγκο Αλόνσο έχασε ευκαιρίες για ένα τρίτο τέρμα, ωστόσο πλήρωσε ατομικά λάθη και οι Βούλγαροι μείωσαν 2-1 με τον Κόροσετς.

Πάντως, το «τριφύλλι» έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 78’ να πάρει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης με το δοκάρι του Τζούριτσιτς και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε μία εβδομάδα, την Πέμπτη 1 Αυγούστου στον επαναληπτικό της Φιλιππούπολης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό. Μόλις στο 8ο λεπτό η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο πήρε προβάδισμα, όταν ο Μλαντένοβιτς έδιωξε από την άμυνα, ο Γερεμέγεφ κινήθηκε ωραία στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Ταμ και κατέληξε στην εστία του Ίγκονεν για το 1-0.

Μάλιστα, οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ στο 13’ με τον Γερεμέγεφ να μην πλασάρει σωστά στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από το γύρισμα του Μαντσίνι, ενώ στο 18’ ο Νουατσούκου απείλησε με σέντρα – σουτ, που πέρασε άουτ.

Στο 36’ ο Παναθηναϊκός έφτασε με αξιώσεις στα καρέ των Βούλγαρων, αλλά το σουτ του Βιλένα βρήκε σε σώματα αμυντικών και απομακρύνθηκε. Στο 43’ οι «πράσινοι» κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Τζούριτσιτς από τον Ταμ και ο Τάσος Μπακασέτας από την… άσπρη βούλα διαμόρφωσε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το «συγκρότημα» της Αθήνας μπήκε και πάλι πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, απείλησε στο 53’ με Βαγιαννίδη που έπιασε το σουτ αλλά ο Ίγκονεν απέκρουσε.

Ωστόσο, μετά το 70’ οι «πράσινοι» έριξαν… ρυθμούς και το πλήρωσαν άμεσα. Στο επόμενο λεπτό, ο Βιλένα έκανε τρομερό λάθος, ο Κόροσετς έκλεψε, άλλαξε με τον Σέκουλιτς και ο πρώτος με πλασέ στην κίνηση μείωσε 2-1.

Πάντως, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο θα μπορούσε να πάρει σημαντικό προβάδισμα, όταν στο 78’ ο Τζούριτσιτς έκανε ωραία ενέργεια, έπιασε το πλασέ, όμως, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά, η Μπότεφ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά ο Παναθηναϊκός απορρόφησε την πίεση, παίρνοντας τη νίκη 2-1, αφού στο 83’ ο διαιτητής Μπαρ Νάταν υπέδειξε πέναλτι, αλλά άλλαξε την απόφασή του έπειτα από υπόδειξη του VAR.

Διαιτητής: Ντέιβντ Φούξμαν (Ισραήλ)

Κίτρινες: 69’ Μαντσίνι - 30’ Ετό, 33’ Περέρα, 81’ Κόροσετς

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ (89’ Ίνγκασον), Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Βιλένα (74’ Μαξίμοβιτς), Μαντσίνι (74’ Λημνιός), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (89’ Βέρμπιτς), Γερεμέγεφ (78’ Σπόραρ).

Μπότεφ Πλόβντιβ (Ντούσαν Κέρκεζ): Ίγκονεν, Μίνκοφ, Ταμ, Κόντε, Μπαλογιάννης, Ετό (63’ Κόροσετς), Περέρα (70’ Καραμπέλιοφ), Ακερέ (80’ Ντιαμπατέ), Ποπόφ (80’ Ουκάκι), Νουατσούκου, Ουγιάχ (70’ Σέκουλιτς).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή