Καθήκον η πρόκριση για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, απόψε οι κρίσιμες ρεβάνς

Το «τριφύλλι» φιλοξενείται στη Φιλιππούπολη απ’ την Μπότεφ, την ώρα που η Ένωση δοκιμάζει στην Ανδόρα από την Ίντερ Εσκάλδες – Το πάνω χέρι οι ελληνικές ομάδες που είχαν νικήσει με ένα γκολ διαφορά πριν μια βδομάδα.
INTIME SPORTS

Τα καλοκαιρινά ευρωπαϊκά προκριματικά «φουντώνουν» για τις ελληνικές ομάδες. Απόψε η χώρα μας έχει διπλό ενδιαφέρον, στον β’ προκριματικό του Europa και του Conference League. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αντίστοιχα, θέλουν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί απέναντι σε κατώτερες ομάδες, οι οποίες όμως έδειξαν πριν μία εβδομάδα πως αν δεν προσεχθούν είναι ικανές να κάνουν τη ζημιά.

Την αρχή θα κάνει η ΑΕΚ στο «Εστάντι Νασιονάλ» στην Ανδόρα, απέναντι στην Ίντερ Εσκάλδες. Στα χαρτιά η Ένωση δεν πρέπει ούτε καν να αγχωθεί για την πρόκρισή της, όμως ο τρόπος με τον οποίο οι αντίπαλοί της τιμώρησαν την ολιγωρία στα τελευταία λεπτά του πρώτου ματς μειώνοντας σε 4-3, φέρνει δεύτερες σκέψεις. Σε κάθε περίπτωση η πρόκριση στον γ’ προκριματικό του Conference League είναι αποκλειστικά υπόθεση των «κιτρινόμαυρων».

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει, καθώς πέραν των παικτών που δεν είναι στη λίστα της UEFA, εκτός λόγω ίσως είναι οι Πινέδα, Ελίασον, Γαλανόπουλος, όπως φυσικά και ο Μπρινιόλι που τραυματίστηκε και θα απουσιάσει για μεγάλο διάστημα.

Η σέντρα στην αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 19:30. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Μπέρκα απ’ την Τσεχία, με βοηθούς τους Βίτσεκ και Μάχακ απ’ την ίδια χώρα. Τέταρτος ο συμπατριώτης τους Πέχανεκ.

Με ένα γκολ διαφορά (2-1) είχε νικήσει και ο Παναθηναϊκός στον πρώτο του αγώνα. Οι «πράσινοι» αγωνίζονται στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας απέναντι στην Μπότεφ Πλόβτιβ. Κυπελλούχος Ελλάδας εναντίον Κυπελλούχος Βουλγαρίας δηλαδή, οπότε το έργο του «τριφυλλιού» μοιάζει να είναι πιο δύσκολο.

Η αντίπαλος της ομάδας του Ντιέγκο Αλόνσο προέρχεται απ’ το επεισοδιακό ντέρμπι της πόλης με την Λοκομοτίβ Πλόβτιβ το οποίο έληξε ισόπαλο 2-2. Ακολούθησε ένταση με τη σύζυγο ποδοσφαιριστή να δέχεται… ντομάτα, κάτι που έφτασε τον προπονητή της ομάδας στο σημείο να απειλεί με παραίτηση.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να διασφαλίσει την πρόκριση και δε σκέφτεται το… μαξιλαράκι ασφαλείας πως ακόμη και σε αποκλεισμό θα υποβιβαστεί στο Conference League, αλλά θα έχει κι άλλη ευκαιρία για ευρωπαϊκή συνέχεια. Το «τριφύλλι» έχει στη διάθεσή του για πρώτη φορά τον Τετέ, ενώ στην Αθήνα έμειναν πέρα απ’ τους παίκτες που είναι εκτός λίστας και οι Βιλένα-Σένκεφελντ που ταλαιπωρούνται από γαστρεντερίτιδα.

Ο αγώνα στο «Χρίστο Μπότεφ» θα αρχίσει στις 21:00, με διαιτητή τον Σλάνγκερ απ’ την Γερμανία. Βοηθοί οι Κέμπτερ, Βατσίτσκι, ενώ τέταρτος θα είναι ο Μπαντστούμπνερ, όλοι απ’ τη Γερμανία.

Σε περίπτωση πρόκρισης ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, τον νικητή του ζευγαριού Άγιαξ (Ολλανδία)-Βοϊβοντίνα (Σερβία). Αν αποκλειστεί το «τριφύλλι» θα παίξει στον γ’ προκριματικό του Conference League, απέναντι σε Ζρίνσκι Μόσταρ (Βοσνία) ή Μπράβο (Σλοβενία). Η ΑΕΚ αν προκριθεί θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση το νικητή του Νόα (Αρμενία)-Σλιέμα Γουόντερερς (Μάλτα).

Σχετικές ειδήσεις