Μπόρατς Μπάνια Λούκα – ΠΑΟΚ 0-1: Δεν αστειευόταν και «σφράγισε» την πρόκριση!

Μπόρατς Μπάνια Λούκα – ΠΑΟΚ 0-1: Ξεκάθαρα ανώτερος ο «δικέφαλος» επικράτησε με γκολ του Μουργκ και στο δεύτερο ματς, παίρνοντας το εισιτήριο για τον γ’ προκριματικό του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάλμε.

Μπόρατς Μπάνια Λούκα – ΠΑΟΚ 0-1: Δεν αστειευόταν και «σφράγισε» την πρόκριση!
INTIME SPORTS
3'

Αντίπαλος του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα, ήταν πρώτα απ’ όλα ο… κακός εαυτός του και από εκεί και πέρα η εποχή. Ο «δικέφαλος» με το 3-2 του πρώτου ματς σαν «προίκα», δεν απειλήθηκε σχεδόν σε κανένα σημείο του ματς στην Βοσνία και έτσι «σφράγισε» την πρόκρισή του στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Το 0-1 ήρθε με γκολ του Μουργκ, ενώ είχε και δοκάρι ο Κουλιεράκης.

Οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου με εξαίρεση κάποια ατομικά λάθη, έδειξαν αποφασισμένοι και σοβαροί, χωρίς να αφήσουν ουσιαστικά περιθώρια στην Μπάνια Λούκα. Οι γηπεδούχοι είχαν μόνο υποψίες ευκαιριών, χωρίς να απειλήσουν ουσιαστικά σε κανένα σημείο του ματς. Ειδικά από το 15’ και μετά οι Θεσσαλονικείς είχαν τον απόλυτο έλεγχο και εξασφάλισαν την πρόκριση.

Επόμενη αντίπαλος πλέον, θα είναι η Μάλμε με το πρώτο ματς την ερχόμενη Τρίτη στη Σουηδία για τον γ’ προκριματικό του Champions League. Με την πρόκριση επί της Μπάνια Λούκα πάντως, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε συμμετοχή στο League stage ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Η αναμέτρηση άρχισε με τους Βόσνιους να προσπαθούν να γίνουν πιεστικοί και να ξαφνιάσουν. Κάποια ατομικά λάθη κυρίως, ανησύχησαν τον ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να γίνει η σημαντική ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς, άνηκε στους Θεσσαλονικείς.

Στο 15’ ο «δικέφαλος» κέρδισε κόρνερ. Απ’ αυτό ο Κουλιεράκης έβαλε την προβολή, είδε όμως την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να απομακρύνεται! Χάθηκε σημαντική φάση λοιπόν για να ανοίξει το σκορ.

Τελικά, ήρθε το γκολ για την ελληνική ομάδα δέκα λεπτά αργότερα. Στο 25’ οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν ωραία, ο Οζντόεφ έγινε κάτοχος, «έσπασε» στον Μουργκ και ο Αυστριακός με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Ο Οζντόεφ είχε καλό σουτ στο 27’ με τον Σισκόφσκι να διώχνει, ενώ στο 35’ η προσπάθεια του Μουργκ κατέληξε άουτ. Το ματς οδηγήθηκε στην ανάπαυλα με τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ 1-0.

Το σουτ του Τάισον στο 49’ δεν απείλησε τον Σισκόφσκι, ενώ η προσπάθεια του Μπάμπα ένα λεπτό μετά δεν ανησύχησε, στις πρώτες προσπάθειες του δεύτερου μέρους. Ο χρόνος κυλούσε χωρίς φάσεις για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει απόλυτα το ρυθμό και να μην απειλείται καθόλου.

Στο 87’ ο Κωνσταντέλιας δεν έκανε καλό τελείωμα και έχασε την ευκαιρία. Μέχρι το τριπλό σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, ο ΠΑΟΚ με χαρακτηριστική άνεση έφτασε και σε δεύτερη νίκη και με συνολικό αποτέλεσμα 4-2 πήρε δικαιότατη πρόκριση!

ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ: Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγερς, Κβρζιτς (Τσάβιτς 68’), Σκόρουπ (Βράνιες 57’), Γκράχοβατς, Βούκοβιτς, Σάβιτς (Χρέλια 57’), Κουλάσιν, Λούκιτς (Μάρκετιτς 79’).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Ότο, Σβαμπ (Βιεϊρίνια 80’), Οζντόεφ, Τάισον (Κωνσταντέλιας 61’), Μουργκ (Καμαρά 72’), Ντεσπόντοφ (Αντρίγια 61’), Μπράντον (Σαμάτα 72’).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή