Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες – ΑΕΚ 0-4: Έκανε τη δουλειά με Λιβάι Γκαρσία | Τι ακολουθεί στο Conference League

Conference League: Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της, νίκησε (4-0) για δεύτερη φορά την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες, έχοντας πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία και με συνολικό σκορ 8-3 προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό, όπου θα παίξει με τη Νόα από την Αρμενία.
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ είχε και πάλι τα… θέματα της αλλά και πολλές απουσίες, ωστόσο έκανε τη δουλειά της στην Ανδόρα, καθώς επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της.

Το ζητούμενο ήταν η πρόκριση κι οι «κιτρινόμαυροι» το έπραξαν με δύο νίκες, καθώς επικράτησαν (4-0) της Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες και στο δεύτερο παιχνίδι, έχοντας πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός από Τρινιντάντ και Τομπάγκο έκανε χατ τρικ (29', 79', 86'), ενώ το άλλο τέρμα πέτυχε ο Άμραμπατ.

Ερωτηματικό αποτελεί η κατάσταση του Γενς Γιόνσον, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 56’ κι έδειχνε να πονάει πολύ στο αριστερό πόδι.

Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Νόα, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στις την ερχόμενη Τρίτη (6/8) στην Αρμενία κι η ρεβάνς στις 15 Αυγούστου στην «OPAP Arena».

Να θυμίσουμε ότι το μεσημέρι της Δευτέρας (5/8), η «Ένωση» θα βρίσκεται (ως ζευγάρι με την Νόα) στην κλήρωση για τα playoffs της διοργάνωσης. Το βράδυ θα γνωρίζει αν θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών ή θα παραμείνει στους αδύναμους, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει πιθανούς αντιπάλους την Τσέλσι, τη Φιορεντίνα, την Μπέτις και τη Λανς.

Η εξέλιξη του Ίντερ Ντ' Εσκάλδες - ΑΕΚ

Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής του Ρότα, ανάγκασε τον Αλμέιδα να ξεκινήσει με τρεις στόπερ στη βασική ενδεκάδα, με τον Βίντα να παίζει ως δεξιός μπακ.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν με όρεξη στο γήπεδο κι αναζήτησαν από τα πρώτα λεπτά ένα γκολ που θα απλοποιούσε την κατάσταση.

Η ΑΕΚ, όμως, δεν κατάφερε να βρει κάποια καλή ευκαιρία και σταδιακά ο ρυθμός άρχισε να πέφτει και μέχρι το 18ο λεπτό δεν υπήρχε κάποια αξιόλογη φάση.

Σε εκείνο το σημείο η Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες πήγε να βάλει ένα απίστευτο γκολ. Η μπάλα κόντραρε σε προσπάθεια του Μπερλάνγκα και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ντε Λα Τόρε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στρακόσα από κοντά.

Η «Ένωση» τη... γλίτωσε και στην πρώτη αξιόλογη φάση της άνοιξε το σκορ, έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Λιβάι Γκαρσία στο 29ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 43ο λεπτό, αλλά ο Στρακόσα έκανε την επέμβαση στο σουτ του Ντε Λα Τόρε, ενώ η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην ΑΕΚ.

Στις καθυστερήσεις ο Γιόνσον έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο Δανός τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, έδειχνε να πονάει αρκετά κι έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Μάνταλο να παίρνει τη θέση του στο 56ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν, με τον Ριαχί να στέλνει την μπάλα άουτ, έπειτα από κεφαλιά που πήρε από καλή θέση στο 59’, ενώ η ΑΕΚ «απάντησε» στο 65' με τη μεγάλη ευκαιρία του Μάνταλου, ο οποίος σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Ο Λιβάι Γκαρσία «κλείδωσε» τη νίκη και την πρόκριση στο 74’, με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή, ενώ ο Άμραμπατ εκμεταλλεύτηκε την ωραία πάσα του Μάνταλου για το 0-3 στο 83ο λεπτό.

Τρία λεπτά αργότερα (βλ. 86'), ο επιθετικός από Τρινιντάντ και Τομπάγκο έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα της εύκολης επικράτησης.

Τα γκολ: 29’, 74’ 86’ Λιβάι Γκαρσία, 83’ Άμραμπατ
Διαιτητής: Όντρεϊ Μπέρκα
Κίτρινες: Λόπες - Γιόνσον, Χατζισαφί
ΙΝΤΕΡ ΝΤ' ΕΣΚΑΛΔΕΣ (Οτγέρ Κανάλς): Μουνιόθ, Γκαγέγκο (75΄ Σάντσεθ), Φέχερ, Πουέντες, Τόρες (81΄ Ερμάν), Μπουχαρμά (60΄ Αντρέου), Μαρτίνεθ (60΄ Έλο), Αλόνσο, Μπερλανγκά, Λόπες, Ντε Λα Τόρε.
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Κάλενς, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (81΄ Ρότα), Γιόνσον (57΄λ.ρτ. Μάνταλος), Σιμάνσκι, Λιούμπιτσιτς, Φερνάντες (81΄ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (72΄ Κοϊτά), Γκαρσία.

Σχετικές ειδήσεις