Μπότεφ-Παναθηναϊκός 0-4: Σαρωτικά ανώτερος και θριαμβευτική πρόκριση!

Μπότεφ-Παναθηναϊκός 0-4: Εμφατική παρουσία του «τριφυλλιού» στη Φιλιππούπολη, «σάρωσε» τους γηπεδούχους με κορυφαίους και σκόρερ τους Τζούριτσιτς και Γερεμέγεφ και πολύ καλό τον Μαντσίνι – Με τον Άγιαξ στον γ’ προκριματικό του Europa League.

Μπότεφ-Παναθηναϊκός 0-4: Σαρωτικά ανώτερος και θριαμβευτική πρόκριση!
INTIME SPORTS
4'

Η πρόκριση θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» απ’ το πρώτο ματς. Ε και; Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Φιλιππούπολη όχι για… τουρισμό. Η Μπότεφ παρά τα όποια της όνειρα, απλά παραδόθηκε στις… ορέξεις των παικτών του Ντιέγκο Αλόνσο, οι οποίοι σταμάτησαν στο 0-4!

Οι «πράσινοι» από νωρίς έδειξαν πως δεν αστειεύονται, μπήκαν μπροστά στο σκορ και… χάθηκαν απ’ τα μάτια των Βούλγαρων. Η τριπλέτα Τζούριτσιτς, Μαντσίνι, Γερεμέγεφ ήταν ιδιαίτερα κεφάτη. Ο Σέρβος είχε γκολ και δημιουργία, ενώ από το δικό του πόδι προήλθε και το δεύτερο τέρμα που χρεώθηκε αυτογκόλ. Ο Σουηδός σημείωσε δύο τέρματα, ενώ ο Αργεντινός έκανε ασίστ και γενικά ήταν εξαιρετικός στα λεπτά που αγωνίστηκε.

Το σκορ αν ο Παναθηναϊκός δεν… κατέβαζε ταχύτητα θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο. Ο Μπακασέτας είχε δοκάρι, ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν ουσιαστικά με δύο σουτ του Μινκόβ (το ένα τράνταξε το δοκάρι). Κάπως έτσι το «τριφύλλι» προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό του Europa League με δύο νίκες επί των Βούλγαρων.

Εκεί, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ σε ένα μεγάλο ραντεβού και μια τεράστια πρόκληση για την ελληνική ομάδα. Πρώτο παιχνίδι στις 8/8 στο ΟΑΚΑ.

Το ματς άρχισε με τον Παναθηναϊκό να θέλει να γίνει πιεστικός απ’ την αρχή. Οι «πράσινοι» ήθελαν να κυριαρχήσουν και όχι να προσέξουν στα μετόπισθεν. Αυτό τους δικαίωσε μόλις στο 6ο λεπτό, μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό. Ο Τζούριτσιτς βρήκε τον Μλαντένοβιτς, αυτός γύρισε στον Γερεμέγεφ που σκόραρε για το 0-1!

Μετά το 20’ η Μπότεφ ισορρόπησε και προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες. Με τη βοήθεια της έδρας θέλησε να γίνει απειλητική και το πέτυχε στο 27’ όταν το σουτ του Μίνκοβ τράνταξε το δοκάρι του Ντραγκόφσκι.

Πάνω που έδειχνε διάθεση η ομάδα της Βουλγαρίας, ο Παναθηναϊκός «πάγωσε» το «Χρίστο Μπότεφ» για δεύτερη φορά. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα απομακρύνθηκε πάνω στον Τζούριτσιτς, αυτός σούταρε με την μία, η μπάλα βρήκε στον Ούγια και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2!

Οι «πράσινοι» ήταν οι κυρίαρχοι ξεκάθαρα και στο 39’ ο Μπακασέτας ισοφάρισε τα δοκάρια, με σουτ που έκανε εκτός περιοχής.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά «καθάρισε» την πρόκριση, δείχνοντας την ανωτερότητά του. Μετά από λάθος διώξιμο, ο Γερεμέγεφ εξαιρετικά με το κεφάλι βρήκε τον Μαντσίνι, ο Αργεντινός μπήκε στην περιοχή κι αντί να πλασάρει σιγούρεψε το γκολ δίνοντας την μπάλα στον Τζούριτσιτς για το 0-3!

Το δεύτερο μέρος βρήκε τους «πράσινους» να ελέγχουν απόλυτα το ματς, δείχνοντας με άνεση την ποιοτική τους διαφορά απ’ τους Βούλγαρους που απλά είχαν παραδοθεί στη μοίρα τους. Στο 50’ ο Κώτσιρας βρήκε εξαιρετικά τον Γερεμέγεφ, αυτός σκόραρε αλλά αρχικά το τέρμα ακυρώθηκε. Τελικά μέσω VAR το γκολ μέτρησε κανονικά για το 0-4!

To «τριφύλλι» απείλησε ξανά με τον Μαντσίνι αλλά ο Μπερνάτ έδιωξε σε κόρνερ. Λίγο αργότερα ο Τετέ που έκανε το ντεμπούτο του έβγαλε πάσα πεσμένος στον Γερεμέγεφ, με τον Σουηδό να μην μπορεί να σκοράρει.

Στα τελευταία λεπτά οι «πράσινοι» χαμήλωσαν το ρυθμό τους καθώς τα πάντα είχαν κριθεί. Και πάλι είχαν τη μεγάλη φάση, με τον Τετέ να βγάζει τετ α τετ τον Λημνιό, ο οποίος αστόχησε, ενώ το ίδιο έγινε με τον Σπόραρ και πάλι μετά από πάσα του Βραζιλιάνου. Έτσι, το ματς έφτασε στην ολοκλήρωσή του με το εντυπωσιακό 4-0 και την πρόκριση του «τριφυλλιού».

ΜΠΟΤΕΦ (Κέρκεζ): Μπερνάτ, Κόντε, Ταμ, Ντιαμπατέ (46' Ακέρε), Μπαλογιάννης (59' Γιορντάνοφ, 64' Καραμπέλιοφ), Ετό, Περέρα, Ποπόφ (46' Κορόσετς), Μίνκοφ, Νουατσούκου, Ούτζα (44' Σέκουλιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι (46' Μαξίμοβιτς), Ίνγκασον, Κώτσιρας, Αράο, Τσέριν (73' Ζέκα), Μπακασέτας, Τζούρισιτς (73' Λημνιός), Μαντσίνι (61' Τετέ), Γερεμέγεφ (79' Σπόραρ).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή