Αντίπαλοι ελληνικών ομάδων: Οριστικά με Άγιαξ ο Παναθηναϊκός, με Νόα η ΑΕΚ

Στον γ’ προκριματικό του Europa League ο Παναθηναϊκός έχει τη μεγάλη πρόκληση του Άγιαξ και η ΑΕΚ την επικίνδυνη Νόα στην αντίστοιχη φάση του Conference League – Οι ημερομηνίες των αγώνων.

Αντίπαλοι ελληνικών ομάδων: Οριστικά με Άγιαξ ο Παναθηναϊκός, με Νόα η ΑΕΚ
2'

Οι ελληνικές ομάδες εμφατικά εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση των διοργανώσεων που μετέχουν. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πήραν δεύτερες νίκες στις ρεβάνς κόντρα σε Μπότεφ και Ίντερ Εσκάλδες αντίστοιχα. Έτσι συνεχίζουν στον γ’ προκριματικό του Europa και του Conference League.

Το «τριφύλλι» έχει σαφώς το πιο δύσκολο έργο απ’ τις ελληνικές ομάδες. Οι «πράσινοι» καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Άγιαξ. Η Ολλανδική ομάδα προκρίθηκε απέναντι στην Βοϊβοντίνα, επικρατώντας στη Σερβία με 3-1. Σούταλο, Χάτο και Τραορέ οι σκόρερ του «Αίαντα».

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα (Πέμπτη 8/8) στο ΟΑΚΑ, ενώ η ρεβάνς στο Άμστερνταμ είναι προγραμματισμένη για ανήμερα Δεκαπενταύγουστο.

Στο Conference League, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Νόα απ’ την Αρμενία, η οποία απέκλεισε την Σλιέμα απ’ την Μάλτα παρά το 0-0 εκτός έδρας. Είχε νικήσει το πρώτο ματς με 7-0.

Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην Αρμενία την Τρίτη 6/8, ενώ η ρεβάνς στην OPAP Arena στις 15/8.

Η ΑΕΚ στους ισχυρούς

Από εκεί και πέρα, αν η ΑΕΚ αποκλείσει τη Νόα και βρεθεί στα playoffs του Conference League, τότε τα νέα είναι ευχάριστα για αυτή. Τα αποτελέσματα ευνόησαν την Ένωση κι έτσι θα βρίσκεται στους ισχυρούς της συγκεκριμένης κλήρωσης, αν τελικά βρεθεί εκεί.

Η κλήρωση αυτή θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα να θυμίσουμε, πριν τις αναμετρήσεις του γ’ προκριματικού. Τα αποτελέσματα του β’ προκριματικού σε Europa και Conference League βόλεψαν την Ένωση και το καθοριστικό που την στέλνει οριστικά στους ισχυρούς, ήταν η πρόκριση του Άγιαξ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή