Europa League: Σπουδαίο ματς στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Άγιαξ

Europa League: Πρώτη αναμέτρηση για τον γ’ προκριματικό της διοργάνωσης, με τους «πράσινους» να ψάχνουν το βήμα που θα αυξήσει τις ελπίδες πρόκρισης κόντρα στο Ολλανδικό μεγαθήριο.
INTIME SPORTS

Η τύχη του Παναθηναϊκού δεν ήταν στα… καλύτερά της, όταν του έφερε ως πιθανό αντίπαλο τον Άγιαξ. Οι «πράσινοι» αποκλείοντας την Μπότεφ, «κλείδωσαν» ουσιαστικά το… ραντεβού τους με τον «Αίαντα». Ο κορυφαίος Ολλανδικός σύλλογος, σαφώς αποτελεί υψηλότατο εμπόδιο, καθώς πρόκειται για μια ιστορικά εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης.

Για τον γ’ προκριματικό του Europa League λοιπόν, το «τριφύλλι» θα δώσει απόψε την πρώτη του «μάχη» με τους Ολλανδούς. Στο ΟΑΚΑ στις 21:00 θα αρχίσει μια αναμέτρηση βγαλμένη απ’ την ιστορία των «πράσινων», καθώς τα ραντεβού τους με τον Άγιαξ συνήθως ήταν τέτοια.

Οι Ολλανδοί μοιάζουν να είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει διάθεση να κυνηγήσει τις πιθανότητές του για να προκριθεί στα playoffs του Europa League. Άλλωστε αν το πετύχουν εξασφαλίζουν ευρωπαϊκή συμμετοχή σε φάση League Stage. Διαφορετικά, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα καθώς στα playoffs του Conference League περιμένει η Λανς.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα καθώς δε θα έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Ο νεαρός μπακ αντιμετωπίζει πρόβλημα με ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Έμεινε λοιπόν εκτός αποστολής. Αναφορικά με την ενδεκάδα τώρα, το ερώτημα μοιάζει να είναι το αν θα παραμείνει βασικός ο Μαντσίνι ή αν θα πάρει φανέλα βασικού ο Τετέ.

Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας, Τζούριτσιτς και Γερεμέγεφ, είναι οι σίγουροι ουσιαστικά για την ενδεκάδα.

Πολύ θετικό για το «τριφύλλι» η επιστροφή του Φώτη Ιωαννίδη ο οποίος και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Αντίθετα, εκτός έμεινε ο νεοφερμένος Φίλιπ Μαξ που πρόλαβε να προπονηθεί μόλις δύο φορές με τη νέα του ομάδα.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού:
Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Τετέ, Μπακασέτας, Ίνγκασον, Τσέριν, Μαντσίνι, Λημνιός, Μαξίμοβιτς, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Μπάλντοκ, Βιλένα, Αράο και Κάτρης.

Στην πλευρά του Άγιαξ τώρα, ο Φραντσέσκο Φαριόλι δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Στίβεν Μπεργκβάιν. Ο διεθνής Ολλανδός άσος δεν ταξίδεψε στην Αθήνα και υπάρχουν δημοσιεύματα στην χώρα του που τον θέλουν να παραχωρείται με μεταγραφή πριν τη ρεβάνς του Άμστερνταμ! Σαφώς καλό νέο για τον Παναθηναϊκό, καθώς είναι απ’ τους κορυφαίους του «Αίαντα».

Ο Άγιαξ στην προηγούμενη φάση απέκλεισε την Βοϊβοντίνα, νικώντας 1-0 στην Ολλανδία και 3-1 στη Σερβία.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 21:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση απ’ το Cosmote Sport 1.