Παναθηναϊκός - Άγιαξ 0-1: Άργησε να «μπει» στο παιχνίδι και το πλήρωσε

Πολύ δύσκολη έγινε η υπόθεση-πρόκριση στα play offs του Europa League για τον Παναθηναϊκό, καθώς με γκολ του Μπερχάους στο 28' ο Άγιαξ επικράτησε 1-0 στο ΟΑΚΑ και πήρε σημαντικό προβάδισμα.

Παναθηναϊκός - Άγιαξ 0-1: Άργησε να «μπει» στο παιχνίδι και το πλήρωσε
INTIME SPORTS
3'

Το κακό πρώτο μισάωρο κόντρα στον Άγιαξ, αλλά και την ατυχία του «πλήρωσε» ο Παναθηναϊκός στη «μάχη» του γ' προκριματικού γύρου του Europa League.

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο ήταν υπερβολικά προσεκτική σε αυτό το διάστημα, έδωσε χώρους στους Ολλανδούς και στο 28' βρέθηκε πίσω στο σκορ από το δυνατό σουτ του Μπερχάους.

Αυτό το γκολ αφύπνισε τους «πράσινους», που ανέβασαν την απόδοσή τους, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, που θα τους έδινε περισσότερες ελπίδες ενόψει του επαναληπτικού στην Ολλανδία (15/8, 21:15).

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Άγιαξ πήρε αρχικά τα ηνία του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ στο 11' όταν από πίεση της μπάλας ψηλά και κλέψιμο του Τζούριτσιτς, ο Σέρβος έβγαλε προς τον Μλαντένοβιτς ο οποίος σούταρε με δύναμη, αλλά ο Πασβίρ απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 25’ μετά από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας απ’ τους παίκτες του Άγιαξ και ξαφνικό γωνιακό σουτ του Μπερχούις, ο Ντραγκόφσκι έδειξε πολύ αντανακλαστικά κι έδιωξε στη γωνία του, αλλά στο 28’ οι Ολλανδοί πήραν «κεφάλι» στο σκορ.

Από νέα εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας ο Μπερχούις «έσπασε» την μπάλα προς τον Ρεντς και πήρε θέση στην περιοχή. Ο δεξιός μπακ του Άγιαξ γύρισε προς τα μέσα, ο Φιτζ-Τζιμ την έστρωσε ξανά στον Μπερχούις κι ο Ολλανδός εξτρέμ έκανε το 1-0 για την ολλανδική ομάδα.

Στο 44’ ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» την ισοφάριση, όταν σε πολύ δυνατό σουτ του Μπακασέτα από πολύ πλάγια ο Πασβίρ ακούμπησε την μπάλα η οποία στη συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός μπήκε με μεγαλύτερη ένταση στο ματς και στο 53’ βρήκε δίχτυα με τον Μαντσίνι, αλλά το γκολ του Αργεντινού δεν μέτρησε ως οφσάιντ, διότι δεν ώρα της ασίστ του Μπακασέτα ήταν ακάλυπτος (επιβεβαιώθηκε ακολούθως κι από το VAR).

Στο 61’ από κλέψιμο του Αράο ψηλά και κάθετη πάσα του Μπακασέτα, ο Γερεμέγεφ πλάσαρε λίγο άουτ, ενώ στο 78’ από ωραίο «σκαστό» σουτ του Τζούριτσιτς ο Πασβίρ έδιωξε ξανά με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (63’ Μπάλντοκ), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (76’ Μαξίμοβιτς), Μαντσίνι (63’ Τετέ), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (87’ Λημνιός), Γερεμέγεφ (63’ Ιωαννίδης).

ΑΓΙΑΞ (Φραντσέσκο Φαριόλι): Πασβίρ, Ρεντς, Σούταλο, Μπάας, Χάτο, Χέντερσον, Φιτζ-Τζιμ (67’ Φαν ντεν Μπούμεν), Τέιλορ (82’ Μπρόμπεϊ), Μπερχούις (57’ Χάαι), Κάρλος Φορμπς (56’ Χοντς), Άκπομ (67’ Τραορέ).

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή