Champions League, Λουτσέσκου: «Δεν τα παρατάμε ποτέ»

Champions League: Νοοτροπία νικητή θέλει να βγάλει ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς με τη Μάλμε, όπως τόνισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.
Ο κόουτς του "Δικέφαλου του Βορρά" μίλησε για τη ρεβάνς με τη Μάλμε
Eurokinissi

Ο τεχνικός ηγέτης του «Δικέφαλου του Βορά» στη συνέντευξη Τύπου πριν τον επαναληπτικό με τους Σουηδός υποστήριξε πως περιμένει ο ΠΑΟΚ θα δείξει και πάλι τη νοοτροπία που έχει ως ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ, ενώ αναφέρθηκε στην ενσωμάτωση Τσάλοφ και Τισουντάλι, αλλά και τα δεδομένα για τον Εκόνγκ.

Συγκεκριμένα, ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε για:

Τα θετικά στοιχεία ενόψει της ρεβάνς με τη Μάλμε: «Είπα ότι θα είναι ένα ματς σε διαφορετικό περιβάλλον. Παίξαμε σε ένα ματς μπροστά σε κοινό 20.000 οπαδών τους, τώρα θα παίξουν αυτοί μπροστά στο δικό μας κοινό που θα μας δώσει ώθηση. Η Μάλμε είναι μια έμπειρη ομάδα σε τέτοια ματς και είναι σημαντικό ότι παίζουμε στην Τούμπα. Έχει αντιμετωπίσει ανάλογες περιπτώσεις με γεμάτα γήπεδα εναντίον της, αλλά στο παιχνίδι τώρα είμαστε εμείς με τον δικό μας κόσμο. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι στο Μάλμε και για τους δυο, αλλά καταφέραμε να πάρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα τηρουμένων των αναλογιών. Είχαμε μια εβδομάδα να προετοιμάσουμε το ματς αυτό και είναι το τρίτο μας στην σεζόν. Έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά στην πορεία μας στην Ευρώπη και αυτή η βδομάδα μας δίνει την απαραίτητη ψυχολογία για την αναμέτρηση».

Το βασικό στοιχείο της διαχείρισης του αγώνα: «Η φυσική εικόνα των ομάδων δεν πρόκειται να αλλάξει. Είναι γνωστό τι ομάδα είμαστε εμείς και τι ομάδα είναι η Μάλμε. Η φύση των ομάδων δεν αλλάζει. Μπορεί να επιτεθούν λιγότερο, αλλά ο τρόπος είναι συγκεκριμένος. Η λογική τους είναι να βρουν χώρους και να τους εκμεταλλευτούν. Μπορεί να μην αμύνθηκαν πολύ καλά σε κάποιες φάσεις, αλλά είναι μια καλή ομάδα. Και οι δυο ομάδες έχουν πράγματα να προσέξουν. Κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο, κάθε στιγμή μπορεί να φέρει κάτι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε ότι συμβεί. Έχει σημασία το πως ξεκινάς τον αγώνα, αλλά σίγουρα έχει σημασία και το πως τελειώνεις. Μπορεί να βρεθείς σε μια δύσκολη κατάσταση και εκεί να χρειαστεί να βγάλουμε αντίδραση. Πρέπει σε κάθε περίπτωση, να βγάλουμε μια εικόνα στο γήπεδο μιας ομάδας νικήτριας. Με την σωστή νοοτροπία. Έχουμε μια νοοτροπία ομάδας που δεν τα παρατάει ποτέ και αυτό το κάνει ανεξαρτήτως αντιπάλου. Αυτά περιμένω, να βγάλει μια εικόνα αντίδρασης σε ό,τι συμβεί».

Τα νέα πρόσωπα των μεταγραφών και το πόσο έχει προχωρήσει η ενσωμάτωση τους στην ομάδα: «Δεν έχω απάντηση σε αυτό, δεν μπορώ να πω με ακρίβεια και με ποσοστό. Σίγουρα το καλύτερο του Τσάλοβ και του Τισουντάλι θα το δείτε - θα το δούμε τον Οκτώβριο. Είναι δυο παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα και μπορούν να βοηθήσουν. Στην χθεσινή προπόνηση ήταν φανερό ότι δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο κατανόησης των όσων θέλουμε και αυτό γιατί οι υπόλοιποι είναι μαζί 2-3 χρόνια και γνωρίζουν καλά την κατάσταση. Με το timing η ροή των κινήσεων δεν ήταν αυτή που θέλουμε στο μέγιστο βαθμό, αλλά είναι δυο παίκτες με ικανότητα και προσωπικότητα. Είναι μια διαδικασία που περνάνε όλοι οι παίκτες όταν έρχονται με μεταγραφή. Όταν ένας παίκτης δεν είναι έτοιμος 100% στην προσαρμογή, υποφέρει, αλλά βγάζει την ποιότητα του περισσότερο για να μπει πιο γρήγορα στην ομάδα. Ο Καμαρά έχει αρχίσει να προσαρμόζεται, έχει βελτιωθεί αρκετά. Δεν μιλάω για την ικανότητα του, αλλά για τι το μπορεί να κάνει στον αγωνιστικό χώρο σε τακτικό επίπεδο».

Το ποιους παίκτες δεν μπορεί να υπολογίζει, ενδεχομένως τον Εκόνγκ: «Θέλετε να σχολιάσω την κατάσταση με τον Εκόνγκ; Η ζωή του ποδοσφαιριστή είναι πολύ μικρή, πραγματικά πολύ μικρή. Έρχονται συχνά μπροστά σε σημαντικές αποφάσεις. Θέλει να εξασφαλίσει το μέλλον του, την οικογένεια του. Σε 3-4 χρόνια θα σταματήσει το ποδόσφαιρο και σκέφτεται το μέλλον του, να δει την επόμενη μέρα. Προσωπικά κατανοώ τους παίκτες που θέλουν να εξασφαλίσουν το μέλλον τους. Είναι σημαντικό να υπάρχει ισορροπία μεταξύ το τι θέλει ένας παίκτης και το τι θέλει το κλαμπ. Έχουμε ζήσει ξανά στο παρελθόν παίκτες να φεύγουν από τον ΠΑΟΚ για ομάδες με περισσότερα χρήματα, αλλά ανταπεξήλθαμε, δουλέψαμε σκληρά και συνεχίσαμε αυτά που κάναμε, θέλοντας να διασφαλίσουμε την επιτυχία».

Κεντζιόρα: «Απόλυτα έτοιμοι για Μάλμε»

Τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Τόμας Κεντζιόρα. Ο Πολωνός στάθηκε στην ετοιμότητα της ομάδας του, αλλά και τα τέρματα που δέχονται οι Πρωταθλητές Ελλάδας.

Συνοπτικά, ο άσος του «Δικέφαλου του Βορρά» μίλησε για:

Την αυριανή ρεβάνς και το επίπεδο ετοιμότητας του ΠΑΟΚ: «Θεωρώ πως η ομάδα είναι απόλυτα έτοιμη για να αντιμετωπίσει τη Μάλμε. Είμαστε και θα πρέπει να είμαστε στο 100% από πλευράς προετοιμασίας, για να πετύχουμε τον στόχο μας στο Champions League».

Τα γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ: «Νομίζω πως είναι κάτι που συμβαίνει ακόμη κι όταν έχεις διατηρήσει την ίδια ομάδα και τους ίδιους παίκτες. Χρειάζεται χρόνος. Αρχής γενομένης από αύριο, νομίζω πως θα είμαστε καλύτεροι και στο αμυντικό κομμάτι. Θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να δουλέψουμε καλύτερα σε αυτό το κομμάτι. Θα χρειαστεί περισσότερη συγκέντρωση, όπως είπατε και στις στατικές φάσεις. Έχουμε δουλέψει πολύ. Προσωπικά, αισθάνομαι καλά. Ήμουν και είμαι έτοιμος να παίξω».

Τη δική του παρουσία: «Εγώ απλά κάνω τη δουλειά μου. Είναι ωραίο όταν αποδίδω καλά στο γήπεδο, αυτό σημαίνω ότι δουλεύω καλά και βγαίνει αυτό και στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να δουλεύω, να εξελίσσομαι και να παίζω καλά, όπως κάνω μέχρι τώρα».

Σχετικές ειδήσεις