Champions League, ΠΑΟΚ - Μάλμε 3-4 (παρ.): Οδυνηρός αποκλεισμός με buzzer beater των Σουηδών

Champions League: Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε... δευτερόλεπτα από τα play offs, ωστόσο, η Μάλμε βρήκε... buzzer beater στην κανονική διάρκεια (3-3) και στην παράταση πήρε την πρόκριση (4-3) για την επόμενη φάση. 

ΠΑΟΚ - Μάλμε
Λύγισε στην παράταση ο "Δικέφαλος του Βορρά"
Eurokinissi
7'

Ο ΠΑΟΚ έφτασε μία… ανάσα από την 4η παρουσία του στα play offs του Champions League ωστόσο δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» τη νίκη στην κανονική διάρκεια, με τη Μάλμε να βρίσκει γκολ στο τελευταίο… δευτερόλεπτο από μία τυχερή φάση και στην παράταση, οι Σουηδοί με καλύτερο ρυθμό πήραν προβάδισμα και το κράτησαν μέχρι το τέλος.

Οι «ασπρόμαυροι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 10’ με το τέρμα του Νανάσι, είχαν την… απάντηση στο 21’ με τον Τάισον και στο 44’ ο Κουλιεράκης με τρομερό «κεραυνό» έδωσε το προβάδισμα στο «συγκρότημα» του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο κορυφαίος των Σουηδών, Νανάσι ισοφάρισε άμεσα (45’) αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ζίβκοβιτς διαμόρφωσε το 3-2 με τον ΠΑΟΚ να κάνει εξαιρετική διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι την τελευταία φάση, όπου ένα διώξιμο του Καμαρά πάνω στον Ζέτερστρεμ έστειλε τη μπάλα στην εστία του Κοτάρσκι. Μάλιστα, στο 99’ οι Σκανδιναβοί βρήκαν γκολ με τον Κρίστιανσεν και πήραν την πρόκριση.

Έτσι, η Μάλμε θα συνεχίσει στα play offs του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σπάρτα Πράγας, που επικράτησε 3-2 της Στεάουα στο Βουκουρέστι, ενώ ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στα play offs του Europa League απέναντι στο νικητή του ζευγαριού της Τσέλιε με την Σάμροκ Ρόβερς, με τους Σλοβένους να έχουν προβάδισμα από τη νίκη τους 1-0 στο πρώτο ματς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Μάλμε ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση. Οι Σουηδοί είχαν καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, ελέω των πολλών επίσημων αγώνων που είχαν στα… πόδια τους. Μάλιστα, οι Σκανδιναβοί κατάφεραν να «πληγώσουν» τους Θεσσαλονικείς στην δεύτερη «επίσκεψή» τους στα καρέ του Κοτάρσκι.

Ήταν το 10ο λεπτό, όταν από εκτέλεση πλαγίου, ο Γιόνσον πήρε την πρώτη κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Νανάσι με δεύτερη κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει και στην πρώτη του τελική στο αντίπαλο τέρμα, έφερε το ματς στα ίσια.

Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Τάισον, ο οποίος σκόραρε με απ’ ευθείας φάουλ από τα αριστερά, αφού ο Ντάλιν δεν ήλεγξε την πορεία της μπάλας και την είδε στο… βάθος της εστίας του.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θέλησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και απείλησε και πάλι στο 28’ με τον Τόμας, αλλά ο Ισπανός φορ δεν μπόρεσε να κάνει με δύναμη το γυριστό σουτ και ο Ντάλιν μπλόκαρε, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Νανάσι δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Κοτάρσκι, με τον τελευταίο να αντιδρά σωστά.

Μυθική γκολάρα ο Κουλιεράκης, απίστευτο φινάλε στο ημίχρονο

Και ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν με το 1-1 στα αποδυτήρια, στα τελευταία λεπτά έγιναν απίστευτα πράγματα. Η… αρχή έγινε στο 44’ με τον Κουλιεράκη να πετυχαίνει το γκολ της χρονιάς για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ πήρε τη μπάλα περίπου 35 μέτρα έξω από την περιοχή, έκανε το κοντρόλ, έπιασε έναν απίστευτο «κεραυνό» και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «Γ» του Ντάλιν για το 2-1 των γηπεδούχων.

Όμως, η χαρά των Θεσσαλονικέων δεν κράτησε για πολύ, αφού στο επόμενο λεπτό ο Νανάσι έφερε το ματς στα ίσια (2-2) με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο άσος της Μάλμε πήρε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, έπιασε το σουτ, ο Κοτάρσκι δεν μπόρεσε να την ελέγξει, αφού πρώτα βρήκε στο δεξί και μετά στο αριστερό του χέρι και κατέληξε στην εστία του.

Ωστόσο, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ ανέκτησε το προβάδισμα. Ο Μπάμπα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ζίβκοβιτς πήρε τη μπάλα στα δεξιά, έκοψε προς τον άξονα, έπιασε το σουτ και διαμόρφωσε το 3-2.

Εξαιρετική διαχείριση και «ψυχρολουσία»

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε διάθεση να κάνει διαχείριση του αγώνα και μάλιστα τα κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό, αφού οι Σουηδοί δυσκολεύτηκαν αρκετά να απειλήσουν τον Κοτάρσκι.

Αντίθετα, ο «Δικέφαλος» ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, όταν στο 57’ ο Κουλιεράκης πρόλαβε και έπιασε το πλασέ, έπειτα από κόρνερ του Μουργκ, αλλά ο Ντάλιν με υπερπροσπάθεια μπόρεσε να κάνει επαφή με τη μπάλα, η οποία στη συνέχεια χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του. Μάλιστα, στο 60’ ο Κωνσταντέλιας έκανε την κάθετη στον Μουργκ, αλλά το γυριστό του τελευταίου πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια, η Μάλμε προσπάθησε να ανεβάσει… στροφές και να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά στο 67’ το σουτ του Λάρσεν από το ύψος της περιοχής βρήκε σε ετοιμότητα τον Κοτάρσκι και στο 89’ το σουτ του Τελίν πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει μία… ανάσα από τη νίκη και συνάμα την πρόκριση, ωστόσο, στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Μάλμε έμεινε… ζωντανή με το buzzer beater του Ζέτερστρεμ. Έπειτα από φάση διαρκείας, ο Μπουσανέλο πήρε την κεφαλιά από το φάουλ του Κρίστιανσεν, ο Κοτάρσκι απέκρουσε, η μπάλα έφτασε και πάλι στον αμυντικό της Μάλμε που έκανε νέο σουτ, ο Κροάτης τερματοφύλακας έδιωξε και πάλι, αλλά στη συνέχεια, ο Καμαρά θέλησε να διώξει τη μπάλα ο Ζέτερστρεμ έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στην εστία του Κοτάρσκι.

Προβάδισμα για τους Σουηδούς

Έτσι, οι δύο ομάδες συνέχισαν τη «μάχη» τους στο ημίωρο της παράτασης, με τους φιλοξενούμενους να έχουν περισσότερες δυνάμεις. Μάλιστα, στο 99’ οι Πρωταθλητές Σουηδίας πήραν προβάδισμα.

Ο Ζέτερστρεμ έκανε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Κρίστιανσεν, αυτός μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Κοτάρσκι και σε κενή εστία έκανε το 4-3 για τη Μάλμε. Μάλιστα, οι Σκανδιναβοί απείλησαν σε δύο ακόμα περιπτώσεις, με πρωταγωνιστή τον Αλί.

Στο 104’ ο άσος της Μάλμε έκανε τρομερή ενέργεια από τα αριστερά, έπιασε και το δυνατό σουτ, αλλά ο Κοτάρσκι τον σταμάτησε με το ένα χέρι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αλί έφυγε στην κόντρα από τα αριστερά, με τον Κροάτη τερματοφύλακα να τον σταματά με τον ώμο.

Και στο δεύτερο μέρος της παράτασης οι Σκανδιναβοί είχαν την πρώτη καλή στιγμή, όταν στο 108’ ο Γιόνσον έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά, ο Κρίστιανσεν δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά.

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να… απαντήσει στο 110’ με τον Τισουντάλι, ο οποίος έπιασε το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, εκατοστά δίπλα από την εστία του Ντάλιν.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (73' Σβαμπ), Καμαρά, Κωνσταντέλιας (85' Βιεϊρίνια), Ζίβκοβιτς (73' Ντεσπόντοφ), Τάισον (49' Μουργκ, 101' Τισουντάλι), Τόμας (73' Τσάλοφ).

Μάλμε (Χένρικ Ρίντστρομ): Νταλίν, Λάρσεν (113' Όλσον), Γιάνσον, Ζέτερστρομ, Μπουζανέλο, Ρικς (60' Μπολίν), Γιόνσεν, Πένια (106' Μπεργκ), Νανάζι (79' Κρίστιανσεν), Τέλιν (113' Ρόσλερ), Μποτχάιμ (88' Αμπντί Αλί).

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή