Ντιέγκο Αλόνσο: «Έχουμε ανηφόρα, πρέπει να τους βάλουμε σε δύσκολη θέση»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού επισήμανε τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να έχει τύχη απέναντι στον Άγιαξ στην ρεβάνς της ήττας με 1-0 στο ΟΑΚΑ.
INTIME SPORTS

Όσα δήλωσε ο Ουρουγουανός τεχνικός στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο Άμστερνταμ, πριν τη ρεβάνς για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League:

-Το ξεκίνημα του αγώνα στο ΟΑΚΑ δεν ήταν καλό. Στη Βουλγαρία ήταν καλό, μπήκε αποφασιστικά ο Παναθηναϊκός. Πόσο σημαντικό είναι το πως θα μπει η ομάδα;

«Εμείς θέλουμε να μπαίνουμε με τον ίδιο τρόπο. Στον πρώτο αγώνα δεν μπορέσαμε στα πρώτα 20-25 λεπτά να είμαστε όπως θέλαμε, διότι εκείνα τα λεπτά δεν ήμασταν πολύ σίγουροι μέσα στον αγώνα. Η αντίπαλη ομάδα βρήκε τους χώρους που εμείς αφήσαμε. Αύριο θα κοιτάξουμε να είμαστε αποφασιστικοί και κυρίαρχοι από την πρώτη στιγμή. Εξαρτόμαστε πολύ και από το πως θα είναι ο αντίπαλος. Είναι μια μάχη ισχύος. Αν έχουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε την πίεση, σίγουρα θα μπορέσουμε να κάνουμε έναν καλό αγώνα».

-Πόσο μπορεί να έχει διάρκεια η καλή εικόνα του Παναθηναϊκού; Σε τι κατάσταση είναι ο Ιωαννίδης;

«Θα το ξαναπώ. Εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Στον προηγούμενο αγώνα μπορέσαμε να αντισταθούμε στη διάρκεια των ενενήντα λεπτών αλλά δεν το κάναμε καλά στην αρχή. Προσπαθήσαμε. Η ομάδα μπόρεσε να αντιδράσει και να πολεμήσει. Για να μπορέσεις να έχεις και τις κάθετες πάσες και να πιέσεις, χρειάζεσαι και κατοχή μπάλας. Η κατοχή της μπάλας είναι βασικό στοιχείο για να προχωρήσεις. Ο Άγιαξ μπορεί να είναι ομάδα με άλλη δομή αλλά το μοντέλο είναι παρεμφερές. Πολύ κατοχή και πολύ πίεση. Όταν ξεκίνησε ο αγώνας της πρόκρισης τα πράγματα ήταν 50-50. Τώρα έχουμε ανηφόρα αλλά και η αντίπαλη ομάδα έχει μεγαλύτερη πίεση, καθώς είναι το φαβορί. Εμείς ξέρουμε ότι μπορούμε να επιβιώσουμε με αυτή την πίεση, το κάναμε στο ΟΑΚΑ, πήγαμε πιο ψηλά, δεν πήγαμε πιο χαμηλά. Το άγχος δεν είναι μόνο δικό μας αλλά και της αντίπαλης ομάδας. Ο Φώτης είναι εντάξει, είναι καλά».

-Έχετε εντοπίσει αδυναμίες στον Άγιαξ; Σκοπεύετε να κάνετε αλλαγές στην ενδεκάδα;

«Για την ενδεκάδα, την ώρα που θα ξεκινήσει ο αγώνας, θα το καταλάβετε. Όσον αφορά τον Άγιαξ; Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Κάνει λίγα λάθη. Του Άγιαξ του αρέσει να είναι πρωταγωνιστής συνέχεια. Και σε εμάς το ίδιο. Άρα πρέπει να τους βάλουμε σε μια δύσκολη θέση. Αν τους βάλουμε σε δύσκολη θέση, θα φέρουμε τον αγώνα υπέρ μας. Διάβασα πως ο αντίπαλος προπονητής είδε αγώνες όταν ήμουν στη Σεβίλλη. Κι εγώ είδα όταν ήταν στη Γαλλία. Δεν είδα μόνο πως προπονεί αλλά είδα και τις αλλαγές που κάνει όταν χάνει ή όταν κερδίζει. Το έκανα για να ξέρω όλες τις λεπτομέρειες».