«Χτυποκάρδια» Ευρώπης για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ – Απόψε οι κρίσιμες ρεβάνς

Κομβικής σημασίας αγώνες για τις δύο ελληνικές ομάδες, με τους «πράσινους» να φιλοξενούνται στην έδρα του Άγιαξ αναζητώντας μια ιστορική ανατροπή και την Ένωση να υποδέχεται τη Νόα για να μη γνωρίσει ντροπιαστικό αποκλεισμό.

«Χτυποκάρδια» Ευρώπης για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ – Απόψε οι κρίσιμες ρεβάνς
3'

Σε κομβικό σημείο είναι οι ευρωπαϊκές βλέψεις του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Μετά τον πικρό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από το Champions League (οι Θεσσαλονικείς έχουν διασφαλισμένη συμμετοχή σε League Stage ευρωπαϊκής διοργάνωσης) το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη να πάρει μια… ανάσα και κυρίως να έχει κι άλλους εκπροσώπους στην Ευρώπη μέχρι τον χειμώνα, πλην του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Πολλά θα κριθούν απόψε για αυτή την προσπάθεια, μια και για διαφορετικούς λόγους οι αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού στον γ’ προκριματικό του Europa League και της ΑΕΚ στην αντίστοιχη φάση του Conference League, έρχονται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το άμεσο μέλλον των δύο ομάδων στις εκτός συνόρων βλέψεις τους.

Χρονικά η ΑΕΚ θα «πέσει» πρώτη στη… μάχη. Η Ένωση χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία και πιθανότατα με τον Τσούμπερ στην κορυφή της επίθεσης, θα φιλοξενήσει τη Νόα. Θεωρητικά έπρεπε να είναι ένα εύκολο βράδυ, όμως η εφιαλτική εμπειρία της Αρμενίας και τα τραγικά λάθη των «κιτρινόμαυρων», έχουν δώσει χαρακτήρα αγώνα «φωτιά» στο ματς της OPAP Arena.

Η ΑΕΚ δεν θέλει απλά να νικήσει, αλλά να το κάνει με τρία γκολ διαφορά για να προκριθεί ή έστω με δύο γκολ διαφορά για να πάει στην παράταση η πρόκριση. Το 3-1 σε βάρος της Ένωσης είχε σοκάρει τον οργανισμό των «κιτρινόμαυρων» και τώρα πρέπει να δείξουν την ανωτερότητά τους και φυσικά τα ψυχικά τους αποθέματα. Καθώς ενδεχόμενος αποκλεισμός θα είναι και ντροπιαστικός και θα αφήσει την ομάδα εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Παναθηναϊκός για το Europa League θα αγωνιστεί στη διάσημη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα». Απέναντι στον Άγιαξ κι αυτό λέει τα περισσότερα που θέλει να μάθει ο καθένας για την αναμέτρηση. Ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η δουλειά, καθώς το «τριφύλλι» πρέπει να ανατρέψει το σε βάρους του 1-0 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο για πρώτη φορά φέτος αναμένεται να έχει βασικό τον Φώτη Ιωαννίδη, ενώ μοναδική απουσία ουσιαστικά είναι αυτή του Μπάλντοκ, καθώς οι υπόλοιποι «πράσινοι» που δε θα είναι στην αποστολή, ουσιαστικά είναι κι εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Στο πλευρά της ομάδας της Αθήνας θα είναι και περίπου 1.000 οπαδοί της, προσπαθώντας να βοηθήσουν για ένα αποτέλεσμα που δίχως άλλο αν έρθει θα είναι ιστορικό.

Για τον Παναθηναϊκό είναι κομβική η πρόκριση καθώς του διασφαλίζει συμμετοχή σε ευρωπαϊκή League Stage. Σε αυτό το ενδεχόμενο επόμενη αντίπαλος στα play offs θα είναι η Γιαγκελόνια. Αν όμως έρθει ο αποκλεισμός, τότε στα Play offs του Conference League η αντίπαλος θα είναι η γαλλική Λανς, οπότε οι ελπίδες για πρόκριση και συνέχεια στην Ευρώπη δε θα είναι με το μέρος των «πράσινων».

Στις 20:30 θα γίνει η σέντρα στη Νέα Φιλαδέλφεια για το ΑΕΚ-Νόα, με τηλεοπτική μετάδοση από το Cosmote Sports 1. Στις 21:15 θα αρχίσει το Άγιαξ-Παναθηναϊκός με μετάδοση από το Cosmote Sports 2.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή