ΑΕΚ – Νόα 1-0: Μεγάλη αποτυχία! «Αντίο» Ευρώπη από τον Αύγουστο

Conference League: Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να σκοράρει με… τίποτα κι όταν το έκανε ήταν πια πολύ αργά και παρά τη νίκη (1-0), έμεινε εκτός συνέχεια στην Ευρώπη από τον Δεκαπενταύγουστο από την αρμένικη Νόα!

ΑΕΚ Αλεξάντερ Κάλενς
INTIME SPORTS
4'

Τα «εγκληματικά» λάθη του πρώτου αγώνα, αλλά και το γεγονός ότι έχασαν τα… άχαστα οδήγησαν τους «κιτρινόμαυρους» σε μια τεράστια αποτυχία.

Η ΑΕΚ έβαλε τον εαυτό της σε πολύ δύσκολη θέση, μετά την ήττα με 3-1 στο πρώτο ματς και στην «OPAP Arena» έψαχνε μια μεγάλη ανατροπή. Όταν, όμως, δεν εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου δημιουργούνται είναι νομοτελειακά αδύνατο να την πετύχεις.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έδειξε σε μεγάλα κομμάτια του ματς ασύνδετη και ανοργάνωτη, ενώ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ήταν φανερό ότι ο Τσούμπερ δεν μπορούσε να «αντικαταστήσει» τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη, η Νόα έκανε τα… πάντα για να μην παιχτεί ποδόσφαιρο, δημιουργώντας πολλά «κενά» διαστήματα λόγω των καθυστερήσεων. Ακόμα κι έτσι, όμως, είχε κι εκείνη τις ευκαιρίες της, λόγω των λαθών στην άμυνα που εξελίσσονται σε… κακή συνήθεια. Κάπως έτσι το αυτογκόλ του Σίλβα στο 90+2’ δεν ήταν αρκετό, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει παίκτες και προπονητή, μετά το τέλος του αγώνα στην «OPAP Arena».

Η εξέλιξη του ΑΕΚ - Νόα

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν με μεγάλη ορμή στον αγωνιστικό χώρο κι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο Τσούμπερ, όμως, δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Τσαντσάρεβιτς, ο οποίος λίγο αργότερα έδιωξε την κοντινή κεφαλιά του Ρότα, ο οποίος δεν βρήκε την μπάλα, όπως θα ήθελε.

Η Νόα κατάφερε να «απορροφήσει» κάπως της πίεση των παικτών του Αλμέιδα, προσπαθώντας να καθυστερήσουν το ματς σε κάθε ευκαιρία. Παράλληλα, ωστόσο, είχε και τις στιγμές τους με τον Γκρεγκόριο, αλλά στη μια περίπτωση ο Στρακόσα μπλόκαρε και στη δεύτερη ο Κάλενς διόρθωσε το σοβαρό λάθος που είχε κάνει.

Η ΑΕΚ, πάντως, εξακολουθούσε να είχε τον πρώτο λόγο κι αναζητούσε το γκολ που θα τη βάλει για τα καλά στο «κόλπο» της πρόκρισης, με τον Μάνταλο να σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά στο 37ο λεπτό, ενώ στο 43'ο Ελίασον έκανε εξαιρετική ενέργεια, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ματίας Αλμέιδα έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τους Λαμέλα και Πινέδα στις θέσεις των Λιούμπισιτς και Σιμάνσκι, σε μια προσπάθεια να βρει η ομάδα του ένα γρήγορο γκολ.

Τα πράγματα, όμως, δεν πήγαιναν όπως θα ήθελε ο Αργεντινός τεχνικός, καθώς η ΑΕΚ είχε την κατοχή αλλά όχι «καθαρές» ευκαιρίες, ενώ η ομάδα της Αρμενίας είχε τη μεγαλύτερη στιγμή, με τον Μανβελιάν να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι στο 56'.

Ο Αλμέιδα σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του συνέχισε τις αλλαγές, με τους Κοϊτά, Πάολο Φερνάντες και Χατζισαφί να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Οι πρώτες καλές στιγμές της «Ένωσης» στο δεύτερο μέρος ήρθε με τα δύο σουτ (74’, 76’) του Ρότα, τα οποία εξουδετέρωσε ο Τσαντσάρεβιτς.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και βρήκε γκολ με τον Σίλβα να σκοράρει σε λάθος εστία στο πρώτο από τα εννιά λεπτά των καθυστερήσεων και τα έπαιξε «όλα για όλα» στον λίγο χρόνο που της είχε απομείνει. Το γύρισμα του Χατζισαφί στο 97’ ήταν η μεγαλύτερη στιγμή για ένα δεύτερο γκολ που δεν ήρθε, όμως, ποτέ, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να πει «αντίο» Ευρώπη από τον Δεκαπενταύγουστο!

Διαιτητής: Ρόμπερτ Σρέντερ (Γερμανία)
Κίτρινες: Λιούμπιτσιτς, Πήλιος, Σιμάνσκι, Κάλενς, Βίντα, Ρότα - Φερέιρα, Γκρεγκόριο Τοράρισον, Αβανεσιάν, Τσινάρι, Τσαντσάρεβιτς
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (70΄ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (46΄ Πινέδα), Μάνταλος, Ελίασον (64΄ Φερνάντες), Λιούμπιτσιτς (46΄ Λαμέλα), Γκατσίνοβιτς (64΄ Κοϊτά), Τσούμπερ
ΝΟΑ (Ρούι Μότα): Τσαντσάρεβιτς, Γκονσάλο Σίλβα, Tοράρινσον, Πάμπλο Σάντος, Μίλκοβιτς, Γκάμπος (63΄ Ματέους Άιας), Σανγκαρέ (76΄ Μουραντιάν), Μανβελιάν (74΄ Ουλάντ Ομάρ), Πίνσον, Γκρεγκόριο (63΄ Τσινάρι), Φερέιρα (63΄ Αβανεσιάν)

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή