Άγιαξ – Παναθηναϊκός 0-1 (13-12 πεν): Κρίμα κι άδικο, στα πέναλτι έχασε την πρόκριση το «τριφύλλι»

Άγιαξ – Παναθηναϊκός 0-1 (13-12 πεν): Οι «πράσινοι» έκαναν εξαιρετική εμφάνιση στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα», επικράτησαν 1-0 με γκολ του Τετέ και έχασαν την πρόκριση στα πέναλτι μετά από 34 εκτελέσεις! – Απέναντι στη Λανς για το Conference League.

Άγιαξ – Παναθηναϊκός 0-1 (13-12 πεν): Κρίμα κι άδικο, στα πέναλτι έχασε την πρόκριση το «τριφύλλι»
INTIME SPORTS
6'

Απίστευτος τρόπος για να αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός, χωρίς να το αξίζει. Οι «πράσινοι» έκαναν εκπληκτικό παιχνίδι στην έδρα του Άγιαξ, επικράτησαν 1-0 και έστειλαν το ζευγάρι στα πέναλτι, όπου μετά από 34 εκτελέσεις δυστυχώς η ελληνική ομάδα έχασε την πρόκριση με πικρό τρόπο, αλλά συγχρόνως ιδιαίτερα περήφανο.

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο κοίταξε στα μάτια τον μεγάλο του αντίπαλο και ειδικά με την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και την εικόνα της παράτασης, άξιζε να πάρει την μεγάλη πρόκριση. Δυστυχώς όμως όλα κρίθηκαν εκεί που η τύχη έχει τον πρώτο λόγο και όπως έχει φανεί κι απ’ τις κληρώσεις, ο Παναθηναϊκός εκεί μόνο του δεν έχει τη μοίρα.

Ο Τετέ που πέρασε ως αλλαγή στο ματς, πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 89’. Πολύ καλός ο Βραζιλιάνος έδωσε πνοή στους «πράσινους» όσο αγωνίστηκε, σε μια συνολικά εξαιρετική παρουσία στο Άμστερνταμ και μια τόσο μα τόσο άδοξη απώλεια της πρόκρισης στο τέλος.

Πλέον, το «τριφύλλι» υποβιβάζεται στα play offs του Conference League κι εκεί θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Γαλλική Λανς, σε ένα πολύ δύσκολο ζευγάρωμα για να συνεχίσει στην Ευρώπη και σε επίπεδο League Stage.

Η αναμέτρηση άρχισε με τον Άγιαξ να απειλεί και τον Ντραγκόφσκι να σώζει τον Παναθηναϊκό. Ο Φιτζ-Τζιμ έπιασε το σουτ με τον Πολωνό πορτιέρε να αντιδρά σωστά μόλις στο 1ο λεπτό.

Οι «πράσινοι» απείλησαν στο 4’ σε γύρισμα που έγινε με τον Τζούριτσιτς να μην μπορεί να μπει στην πορεία της μπάλας. Τέσσερα λεπτά μετά ήρθε η πολύ καλή στιγμή που έφερε και έντονες διαμαρτυρίες. Ο Μαντσίνι έκλεψε, ο Ιωαννίδης άφησε στον Τζούριτσιτς, ο Σέρβος του έστρωσε εντός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και ενώ ο διεθνής στράικερ ήταν έτοιμος να σουτάρει ξανά από κοντά, δέχτηκε τάκλιν και βρέθηκε στο έδαφος. Διαιτητής και VAR έκριναν πως ο Ολλανδός αμυντικός σταμάτησε την μπάλα και δεν γκρέμισε τον Ιωαννίδη. Βέβαια αυτό που φαίνεται στο ριπλέι, είναι ο Χάτο να βρίσκει ξεκάθαρα τον στράικερ των «πράσινων».

Η κεφαλιά του Αράο και το σουτ του Τζούριτσιτς δεν έφεραν αποτέλεσμα. Το ίδιο και το σουτ του Μπακασέτα, όπως και η προβολή του Άκπομ. Ο Άγιαξ άρχισε να παίρνει τα ηνία μετά το 20λεπτο. Λίγο πριν το ημίωρο, ο Ντραγκόφσκι έκανε λάθος έξοδο και ο Ιωαννίδης έσωσε τον Παναθηναϊκό.

Η μεγάλη ευκαιρία για τον Άγιαξ ήρθε στο 33’, με τον Μπερχάους να σουτάρει εξαιρετικά και την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ιωαννίδης διαμαρτυρήθηκε ξανά για πέναλτι λίγο πριν το 40’, χωρίς να δίνεται το παραμικρό. Ο διαιτητής για να δώσει σφύριγμα υπέρ του Έλληνα στράικερ, έπρεπε να γίνει κάτι υπερβολικά έντονο στην αντιμετώπισή του. Ο Άκπομ σε δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ ο Ντραγκόφσκι αντέδρασε σωστά. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος χωρίς σκορ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Παναθηναϊκό να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ στο 55’. Ο Τζούριτσιτς έφυγε απέναντι στον Πασβέρ κάνοντας εκπληκτική ντρίπλα, προσπάθησε να τον «σκάψει» χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Δύο λεπτά μετά, ο Τέιλορ βγήκε τετ α τετ με τον Ντραγκόφσκι να τον σταματά! Στο 63’ ο Τσέριν σούταρε με τον Πασβέρ να διώχνει αρχικά, με την κεφαλιά του Ίνγκασον στη συνέχεια να φεύγει άουτ!

Ο ρυθμός σε επίπεδο δημιουργίας απειλών μειώθηκε, έτσι το παιχνίδι έφτασε στην τελική του ευθεία. Ο Τετέ στο 85’ σούταρε άουτ. Στο 88’ ο Άγιαξ είχε το δεύτερο δοκάρι του, όταν ο Γκοντς μέσα απ’ την περιοχή χωρίς να πιέζεται, σημάδεψε το κάθετο του Ντραγκόφσκι.

Ένα λεπτό πριν τα 90’ όμως, ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» και ήταν για πρώτη φορά αποτελεσματικός! Ο Τετέ άρχισε τη φάση, ο Βιλένα έδωσε στον Βραζιλιάνο και αυτός με συρτό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα του Άγιαξ για το 0-1! Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν έτσι το σκορ του πρώτου αγώνα κι αφού στα λεπτά των καθυστερήσεων δε συνέβη κάτι αξιοσημείωτο, το ζευγάρι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα ημίωρο, ο Τετέ στο 98’ είχε πλασέ που κόντραρε και η μπάλα έφυγε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Άγιαξ σκόρερ, αλλά υπήρξε καθαρό φάουλ πάνω στον Ντραγκόφσκι το οποίο υποδείχθηκε. O Βραζιλιάνος στο 106’ είχε σουτ που μπλόκαρε ο Πασβέρ. Ακολούθησε σουτ του Βιλένα που κόντραρε και δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Με τον Άγιαξ ουσιαστικά να κάνει καθυστερήσεις για να οδηγήσει το ματς στα πέναλτι, αυτό συνέβη κιόλας. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στην παράταση αλλά δεν βρήκε τη μεγάλη φάση για να πετύχει δεύτερο γκολ. Πήρε τη μεγάλη νίκη με 1-0, με την πρόκριση να κρίνεται στα πέναλτι.

Εκεί παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Ντραγκόφσκι, δυστυχώς ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε και μετά από 34 εκτελέσεις (!) έμεινε εκτός.

Η σειρά των εκτελέσεων:

Μαντσίνι, απόκρουση Πάσβιρ.
Μπέργκβαϊν, εύστοχο (1-0).
Γερεμέγεφ, εύστοχο (1-1).
Φαν ντεν Μπόμεν, εύστοχο (2-1).
Τετέ, εύστοχο (2-2).
Γκοντς, εύστοχο (3-2).
Γέντβαϊ, εύστοχο (3-3).
Τέιλορ, εύστοχο (4-3).
Μλαντένοβιτς, εύστοχο (4-4).
Μπρόμπι, απόκρουση Ντραγκόφσκι.
Βιλένα, εύστοχο (5-4).
Χέντερσον, εύστοχο (5-5).
Μαξίμοβιτς, απόκρουση Πάσβιρ.
Τραορέ, άουτ.
Ινγκασον, απόκρουση Πάσβιρ.
Μπας, απόκρουση Ντραγκόφσκι.
Βαγιαννίδης, εύστοχο (5-6).
Γκάι, εύστοχο (6-6).
Ζέκα, εύστοχο (6-7).
Σούταλο, εύστοχο (7-7).
Ντραγκόφσκι, εύστοχο (7-8).
Πάσβερ, εύστοχο (8-8).
Μαντσίνι, εύστοχο (8-9).
Μπέργκβαϊν, εύστοχο (9-9).
Γερεμέγεφ, εύστοχο (9-10).
Φαν ντεν Μπόμεν, εύστοχο (10-10).
Τετέ, εύστοχο (10-11).
Γκοντς, εύστοχο (11-11).
Γέντβαϊ, εύστοχο (11-12).
Τέιλορ, εύστοχο (12-12).
Μλαντένοβιτς, απόκρουση Πάσβιρ.
Μπρόμπι, άουτ.
Βιλένα, απόκρουση Πάσβιρ.
Γκάι, εύστοχο (12-13).

ΑΓΙΑΞ (Φραντζέσκο Φαριόλι / 4-3-3): Πάσβερ, Ρενς (110’ Μπέργκβαϊν), Σούταλο, Μπας, Χάτο (99’ Μπρόμπι), Τέιλορ, Χέντερσον, Φιτζ-Τζιμ (71’ Φαν ντεν Μπόμεν), Μπέργκχαους (71’ Γκάι), Άκπομ (61’ Τραορέ), Φορμπς (61’ Γκοντς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο / 4-2-3-1): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Ινγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο (82’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (82’ Βιλένα), Μαντσίνι, Μπακασέτας (97’ Ζέκα), Τζούρισιτς (68’ Τετέ), Ιωαννίδης (75’ Γερεμέγεφ).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή