UEFA: Με Σάμροκ ο ΠΑΟΚ, κόντρα σε Λανς ο Παναθηναϊκός - Τι χρειάζονται για ευρωπαϊκούς ομίλους

UEFA: Τρεις αποκλεισμούς γνώρισε η Ελλάδα αυτή την ευρωπαϊκή εβδομάδα, με το μεγαλύτερο πλήγμα να είναι της ΑΕΚ, η οποία έμεινε εκτός Ευρώπης από τον Δεκαπενταύγουστο. «Υποβιβασμοί» για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.
Οι λεπτομέρειες για τις επόμενες ευρωπαϊκές "μάχες" των ελληνικών ομάδων
INTIME SPORTS

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε αυτή η ευρωπαϊκή εβδομάδα για τους τρεις εκπροσώπους της Ελλάδας. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός «έπεσαν» μία διοργάνωση, τη στιγμή που η ΑΕΚ γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας ΠΑΟΚ βρέθηκε μερικά… δευτερόλεπτα από την πρόκριση στα play offs του Champions League, ωστόσο, η Μάλμε μπόρεσε με… buzzer beater να στείλει τη ρεβάνς της Τούμπας στην παράταση και εκεί να πάρει τη νίκη 4-3 και παράλληλα το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αυτό σημαίνει πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα πάρει μέρος στα play offs του Europa League. Απέναντί του θα βρει τη Σάμροκ Ρόβερς, η οποία επικράτησε 3-1 στην παράταση της Τσέλιε και πήρε την πρόκριση. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν εξασφαλισμένους ευρωπαϊκούς ομίλους, αφού σε περίπτωση που «πετάξουν» εκτός συνέχειας τους Ιρλανδούς θα συνεχίσουν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ στο απευκταίο σενάριο αποκλεισμού θα βρεθούν στη League Phase του Conference League.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να έκανε υπερπροσπάθεια κόντρα στον Άγιαξ, οδήγησε το ματς στην παράταση (1-0) με το τέρμα του Τετέ στο 89’ αλλά σε μία ιστορική διαδικασία πέναλτι με 34 εκτελέσεις γνώρισε τον αποκλεισμό 13-12, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξασφαλίσει από τώρα συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Οι «πράσινοι» θα συνεχίσουν στα play offs του Conference League όπου θα βρουν απέναντί τους τη Λανς. Για να μπορέσει το «τριφύλλι» να έχει ευρωπαϊκή συνέχεια και μετά το καλοκαίρι, θα πρέπει να αφήσει εκτός Ευρώπης τους Γάλλους και να συνεχίσει στην League Phase της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Εκτός Ευρώπης από τον Δεκαπενταύγουστο έμεινε η ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε 1-0 της Νόα στην «OPAP Arena» αλλά η ήττα 3-1 στην Αρμενία στο πρώτο ματς αποδείχθηκε μοιραία, αφού το «συγκρότημα» του Ματίας Αλμέιδα θα αναγκαστεί να… περιοριστεί μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Πότε διεξάγονται τα play offs

Μία εβδομάδα έχουν μπροστά τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός για τις επόμενες ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Οι δύο ελληνικές ομάδες θα παίξουν την ερχόμενη Πέμπτη 22 Αυγούστου, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να υποδέχεται την Σάμροκ Ρόβερς και τους «πράσινους» να ταξιδεύουν για τη Γαλλία.

Αντίθετα, στους επαναληπτικούς της 29ης του μηνός, το «τριφύλλι» θα υποδεχθεί τη Λανς και οι Πρωταθλητές Ελλάδας θα πηγαίνουν στο Δουβλίνο για να… ολοκληρώσουν τη δουλειά.

Συνοπτικά, οι ημερομηνίες των αναμετρήσεων των δύο ελληνικών ομάδων:

Europa League - Play Offs

22 Αυγούστου, Τούμπα: ΠΑΟΚ - Σάμροκ Ρόβερς
29 Αυγούστου, Tallaght Stadium: Σάμροκ Ρόβερς - ΠΑΟΚ

Conference League - Play offs

22 Αυγούστου, Bollaert-Delelis: Λανς - Παναθηναϊκός (22:00)
29 Αυγούστου, ΟΑΚΑ: Παναθηναϊκός - Λανς

Σχετικές ειδήσεις