Super League: Μήνυμα Γκαγκάτση για την έναρξη - «Να ψάξουμε πού είναι στραβός ο γιαλός»

Super League: Δήλωση ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος έκανε ο Μάκης Γκαγκάτσης.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έστειλε το μήνυμά του για την έναρξη του πρωταθλήματος
Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας στάθηκε στα βήματα που έχουν γίνει για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, ενώ στάθηκε και στην επιλογή τριών επιφανών μελών της ευρωπαϊκής διαιτησίας και έστειλε μήνυμα προς τις ομάδες.

Αναλυτικά, στο μήνυμά του αναφέρεται:

«Με την ευκαιρία της έναρξης του Πρωταθλήματος Super League 1, επιθυμώ κατ’ αρχάς να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου προς όλους τους συμμετέχοντες να έχουν μια αγωνιστικά παραγωγική χρονιά και, πάνω απ’ όλα, με υγεία.

Ευρισκόμενοι στην εκκίνηση της διοργάνωσης, αυτό που χρειάζεται να αποφασίσουμε είναι πού θέλουμε να πάμε. Όλοι μαζί. Διότι η κοινή πορεία και, κατά συνέπεια, ο κοινός προορισμός, είναι βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του Πρωταθλήματος και την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Σ’ αυτόν τον κοινό προορισμό, κάποια ομάδα θα κόψει το νήμα πρώτη. Αυτό είναι, άλλωστε, το νόημα του παιχνιδιού: κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν και είναι καιρός να δείξουμε τη στοιχειώδη ωριμότητα και να αποδεχτούμε τη φύση τού αθλήματος.

Ως Ε.Π.Ο. και υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου, είχαμε την ετοιμότητα να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην αναβάθμιση του Πρωταθλήματος και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του. Συνεργαστήκαμε στενά με την UEFA και με μεθοδικότητα καταφέραμε να έχουμε στην ΚΕΔ τρία επιφανή και ήδη επιτυχημένα μέλη της ευρωπαϊκής διαιτησίας. Η ευθύνη της επιτυχίας τους και στην Ελλάδα, θεωρώ ότι ανήκει εν πολλοίς στους ίδιους τους συλλόγους. Διότι είναι καιρός να αναλογιστούμε κάτι απλό: δεν είναι δυνατόν επί μονίμου βάσεως να αρμενίζουν στραβά όσοι αναλαμβάνουν τις τύχες της ελληνικής διαιτησίας. Οφείλουμε να ψάξουμε πού είναι στραβός ο γιαλός.

Δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να πάμε μπροστά, παρά αυτοκριτική, ειλικρίνεια, περιβάλλον ηρεμίας και κλίμα εμπιστοσύνης. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα αντιληφθούμε και θα συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι περισσότερα μας ενώνουν, παρά μας χωρίζουν.

Καλή χρονιά και καλή επιτυχία σε όλους».