ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 3-2: Με το δεξί οι πρωταθλητές, άρεσαν οι Σερραίοι

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 3-2: Ματς που τα είχε όλα στην Τούμπα, με πέντε γκολ, τρία πέναλτι, μπόλικο VAR και τρία δοκάρια – Δύο γκολ ο Σβαμπ απ’ την άσπρη βούλα κι ένα ο Οζντόεφ για τους νικητές.

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 3-2: Με το δεξί οι πρωταθλητές, άρεσαν οι Σερραίοι
INTIME SPORTS
4'

Πρεμιέρα Super League στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τρεις βαθμούς και τον Πανσερραϊκό το χειροκρότημα για το πολύ καλό αγωνιστικό του πρόσωπο. Ο «δικέφαλος» επικράτησε 3-2 των «λιονταριών», όμως δίχως άλλο δεν ήταν πειστική η απόδοσή του, παρότι το ματς ήταν «χορταστικό» για τους φιλάθλους.

Η αναμέτρηση είχε τρία πέναλτι που δόθηκαν κι άλλο ένα που ακυρώθηκε. Στα τρία εξ αυτών χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR για να βοηθήσει τον διαιτητή Φωτιά. Τρία ήταν και τα δοκάρια στο παιχνίδι, με τον Πανσερραϊκό να μην παίζει αντι-ποδόσφαιρο και να είναι απειλητικός σε αρκετές περιπτώσεις.

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν επηρεασμένοι απ’ τον αγώνα τους με τη Μάλμε, όμως αυτό που έχει σημασία είναι οι τρεις βαθμοί τους οποίους… έβαλαν στο σακούλι τους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση άρχισε με τον ΠΑΟΚ να απειλεί με σουτ του Κωνσταντέλια στο 5’, αλλά ο Γκουγκεσασβίλι ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε. Τα λεπτά που πέρασαν δεν έφεραν κάτι αξιοσημείωτο για τις δύο ομάδες, μέχρι το 29’. Τότε ο Πανσερραϊκός κέρδισε πέναλτι με τον Σαλαζάρ να ανατρέπεται απ’ τον Βιεϊρίνια! Ο Μπετανκόρ στο ημίωρο της αναμέτρησης λοιπόν, άνοιξε το σκορ νικώντας τον Τσιφτσή για το 0-1!

Τρία λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ και ο Σβαμπ με κεφαλιά δεν απείλησε. Όμως από το VAR ειδοποίησαν τον Φωτιά για να ελέγξει τη φάση για τράβηγμα πάνω στον Κεντζιόρα. Το έκανε και υπέδειξε πέναλτι για τον «δικέφαλο». Στο 34’ ο Αυστριακός χαφ εκτέλεσε στα δίχτυα για το 1-1!

Οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί σε κάθε στατική φάση, όπως στο 42’ με τον Τσάλοφ να στέλνει τελικά την μπάλα στο δοκάρι χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» με δική τους μεγάλη φάση λίγα δευτερόλεπτα μετά. Ο Ματίας Τόμας βγήκε τετ α τετ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο «δικέφαλος» στο 44’ μετά από φάουλ είχε τον Τσάλοφ να στέλνει την μπάλα άουτ. Στις καθυστερήσεις οι Σερραίοι απείλησαν ξανά, όταν Κεντζιόρα και Τσιφτσής δεν έκαναν καλή συνεννόηση, ο Τομάς γύρισε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Μπετανκόρ έστειλε την μπάλα άουτ!

Τελικά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή. Ο Οζντόεφ μετά από κόρνερ στην περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για 2-1!

Πριν το σφύριγμα για το τέλος του πρώτου μέρους, ο Φωτιάς υπέδειξε πέναλτι για χέρι μετά από προσπάθεια του Κωνσταντέλια. Όμως κλήθηκε εκ νέου απ’ το VAR να ελέγξει τη φάση και ακύρωσε την απόφασή του με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται 2-1.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Πανσερραϊκό να «παγώνει» ξανά την Τούμπα! Στο 48’ ο Σαλαζάρ έφυγε απ’ τον Κεντζιόρα και πλάσαρε στα δίχτυα για το 2-2!

Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλή στιγμή στο 54’ με τον Σάστρε να σουτάρει άουτ απ’ το ύψος της περιοχής. Λίγο αργότερα, ο Τσάλοφ βρήκε τον Κωνσταντέλια, αυτός άφησε στον Σοάρες με το σουτ του τελευταίου να καταλήγει στο δοκάρι!

Από το VAR ειδοποίησαν ξανά τον Φωτιά να ελέγξει τη φάση, για πάτημα πάνω στον Τσάλοφ. Ο ρέφερι υπέδειξε πέναλτι τελικά και έβγαλε και την κάρτα στον Λιάσο που ήταν ο «ένοχος». Ο Σβαμπ στο 60’ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 3-2!

Πέντε λεπτά το προβάδισμα του ΠΑΟΚ, ο Τσάλοφ είχε κεφαλιά που ανάγκασε τον Γκουγκεσασβίλι σε μεγάλη απόκρουση για να κρατήσει το σκορ.

Προς το τέλος της αναμέτρησης, ο ρυθμός έδειχνε να πέφτει, ενώ υπήρξε και cooling break που μάλλον επηρέασε τις δύο ομάδες. Ο Τομάς με μακρινό σουτ δεν ανησύχησε τον Τσιφτσή στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ την απειλή από τον Μπετανκόρ έδιωξε ο Νάσμπεργκ.

Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τομάς έκανε καλό σουτ, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Καπτούμ. Ο Πανσερραϊκός παρότι δοκίμασε να πιέσει στο τέλος, δεν κατάφερε να σκοράρει κι έτσι ο ΠΑΟΚ άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις του για την υπεράσπιση του τίτλου του πρωταθλητή. Τα «λιοντάρια» απ’ την άλλη κέρδισαν τις εντυπώσεις παρά την ήττα τους.

ΠΑΟΚ: Τσιφτσής, Βιεϊρίνια (46' Σάστρε), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Σοάρες, Σβαμπ (88' Θυμιάνης), Οζντόεφ (71' Καμαρά), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (76' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ (71' Τισουντάλι).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέρκστρομ, Χαντάκιας (62' Καρασαλίδης), Πεταυράκης, Στάικος (80' Περούτσι), Λιάσος (80' Καπτούμ), Σάλαζαρ, Χατζηστραβός (13' Μασκανάκης, 80' Γκίγκιτς), Τομάς, Μπετανκόρ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή