Super League, Βόλος - Ολυμπιακός 0-2: Νικηφόρο «ερυθρόλευκο» πέρασμα από το Πανθεσσαλικό

Super League: Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός μετά το 2-0 επί του Βόλου στο Πανθεεσσαλικό. Με 10 παίκτες για περίπου 1 ώρα οι γηπεδούχοι.

Βόλος-Ολυμπιακός
Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν με το... δεξί το νέο πρωτάθλημα
Eurokinissi
4'

Εύκολο πέρασμα από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος στην πρώτη του επίσημη υποχρέωση για τη νέα σεζόν, επιβλήθηκε 2-0 του Βόλου, χάρις σε τέρματα των Ροντινέι και Μασούρα, τη στιγμή που οι «κυανέρυθροι» αγωνίστηκαν για περισσότερο από μία αγωνιστική ώρα με παίκτη λιγότερο, για αποβολή του Λούκα Βιγιαφάνιες με δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα 1 λεπτού.

Έτσι, οι Πειραιώτες πανηγύρισαν το πρώτο τους «τρίποντο» στο νέο πρωτάθλημα της Super League και την επόμενη Δευτέρα (26/08) υποδέχονται την Athens Kallithea στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής. Από την άλλη, το «συγκρότημα» του Χοακίν Γκόμεθ θα ταξιδέψει στην Τρίπολη, όπου την Κυριακή (25/08) θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προσπάθησε από την αρχή να επιβάλλει τον ρυθμό της με κινητήριο «μοχλό» τον Ζέλσον Μαρτίνς που προκάλεσε πολλά προβλήματα στην αντίπαλη περιοχή. Η πρώτη «απειλή» για τους Πειραιώτες ήρθε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Πορτογάλο να κάνει την πάσα στον Βέλντε αλλά το σουτ του τελευταίου βρήκε σε ετοιμότητα τον Σιαμπάνη.

Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Ζέλσον Μαρτίνς και πάλι πάτησε την αντίπαλη περιοχή, έκανε το γύρισμα στον Τσικίνιο αλλά το σουτ που έπιασε ο συμπατριώτης του κόντραρε στον Τσοκάνη, όμως, η υπεροχή των φιλοξενούμενων «καρποφόρησε» στο 13’ και πάλι με τον Ζέλσον Μαρτίνς να έχει συμμετοχή στη φάση, όταν έκανε το γύρισμα στον Ροντινέι και αυτός με το αριστερό έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα και κατέληξε στην εστία του Σιαμπάνη για το 1-0.

Κόκκινη ο Βιγιαφάνιες με δύο κίτρινες σε 1 λεπτό

Λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτο ημιώρου του ματς, έγιναν δύο φάσεις που αποδείχθηκαν καθοριστικές για την εξέλιξη. Στο 30’ ο Λούκα Βιγιαφάνιες αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή στον Ντόι και δευτερόλεπτα αργότερα, ο Αργεντίνος υπέπεσε σε νέο φάουλ στο κέντρο, αυτή τη φορά στον Έσε, με τον διαιτητή να του δείχνει τη δεύτερη κίτρινη, κόκκινη κάρτα και να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη ευκαιρία μετά την αποβολή, καθώς στο 42’ ο Κορέα πήρε την κεφαλιά από το γύρισμα του Φεράρι από τα αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι του Τζολάκη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την πρώτη καλή στιγμή, αλλά το δυνατό σουτ του Μύγα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 61’ ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Ζέλσον Μαρτίνς, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, στην αρχή της φάσης στον Ελ Κααμπί.

Οι Πειραιώτες θέλησαν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα που θα τους έδινε σημαντικό προβάδισμα, αλλά στο 72’ ο Σιαμπάνης σταμάτησε τον Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος στο επόμενο λεπτό έβγαλε τη μπαλιά στο νεοεισελθόντα Μασούρα και αυτός με σουτ στην κίνηση σκόραρε για το 2-0, αφού η μπάλα βρήκε και στο σώμα του Κορέα.

Οι Θεσσαλοί θα μπορούσαν να μειώσουν, αν το πλασέ του Νεμάνια Γκλάβτσιτς στο 81’ από το λάθος του Ορτέγκα είχε καλύτερη τύχη. Δυο λεπτά μετά, ο Σιαμπάνης απέκρουσε το πλασέ στο τετ-α-τετ με τον Ελ Κααμπί.

Ρόμαν Γιάρεμτσουκ (86’) και Σαντιάγκο Έσε (88’) δεν μπόρεσαν να αυξήσουν το δείκτη του σκορ για τον Ολυμπιακό που διατήρησε αυτό το 2-0. Οι Πειραιώτες παρά τη μέτρια, δημιουργικά εμφάνιση πήραν το «τρίποντο», με την ομάδα του Χοακίν Γκόμεθ, πάντως, να αφήνει καλές εντυπώσεις.

Διαιτητής: (Ιωάννης Παπαδόπουλος)

Κίτρινες: Βιγιαφάνιες, Ασεχνούν - Μπιανκόν, Στάμενιτς.

Κόκκινες: Βιγιαφάνιες (32’).

ΝΠΣ Βόλος (Χοακίν Γκόμεθ): Σιαμπάνης, Μύγας, Κορρέα, Καλογερόπουλος, Τσοκάνης (89’ Μίλετιτς), Φεράρι, Γκλάβτσιτς, Κόμπα (65’ Μεντιέτα), Βιγιαφάνιες, Ασεχνούν (79’ Κόντε), Κόσζτα (65’ Άλτμαν).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Μπιανκόν (57’ Στάμενιτς), Πιρόλα, Μαρτίνς, Βέλντε (71’ Μασούρας), Ροντινέι, Έσε, Τσικίνιο (81’ Γιάρεμτσουκ), Ντόη, Κωστούλας (46’ Ελ Κααμπί).

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή