Παναθηναϊκός – Asteras Aktor 0-1: Πατατράκ στην πρεμιέρα και «κυνηγά» με το καλημέρα

Παναθηναϊκός – Asteras Aktor: Κακοί οι «πράσινοι», το εκμεταλλεύτηκαν οι Αρκάδες και έφυγαν με τεράστια νίκη απ’ το ΟΑΚΑ – Όλα κρίθηκαν στη φάση που αποβλήθηκε ο Ζέκα και ο Κρέσπι πέτυχε το μοναδικό γκολ.
INTIME SPORTS

Το μυαλό ήταν κάπου ανάμεσα σε Ολλανδία και Γαλλία. Το εκτεταμένο rotation προβλημάτισε αντί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και ο Asteras Aktor παίζοντας με εξυπνάδα και σωστή τακτική στο ΟΑΚΑ, έφυγε με τεράστια νίκη στην πρεμιέρα της Super League (0-1)! Βάζοντας απ’ την αρχή στο πρόβλημα τους «πράσινους».

Η αναμέτρηση δεν είχε ρυθμό, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν και δημιουργικά ήταν ακίνδυνοι. Κυρίως με ατομικές ενέργειες του Τετέ προσπαθούσαν να απειλήσουν, χωρίς αποτέλεσμα. Σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το… πατατράκ στο 51’ με τη σωστή αποβολή του Ζέκα και το φάουλ-γκολ του Κρέσπι αμέσως μετά! Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα, μια και το ματς έγινε… βούτυρο στο ψωμί του Αστέρα και του τρόπου που αγωνιζόταν.

Το ματς άρχισε χωρίς ρυθμό, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να επιβληθούν των αντιπάλων τους. Οι Αρκάδες απ’ την άλλη, έβρισκαν κάποιους χώρους να κινηθούν και στο 18’ απείλησαν με την κεφαλιά του Άνταμ να φεύγει λίγο άουτ.

Δύο λεπτά μετά, ο Τετέ σκόραρε μετά από πάσα του Βαγιαννίδη, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Σε μια άκρως οριακή φάση, μετά και τον έλεγχο του VAR δεν άλλαξε η απόφαση.

Ο Μπαρτόλο στο 27’ έπιασε καλό σουτ, με τον Λοντίγκιν να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Τζούριτσιτς πάτησε την μπάλα σε φάουλ που κέρδισε η ομάδα του, ο Τετέ σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να φεύγει έξω!

Ο Βραζιλιάνος ήταν ορεξάτος και στο 41’ έκανε τη σέντρα στον Γερεμέγεφ, με τον Σουηδό απ’ τη μικρή περιοχή και χωρίς να πιέζεται να κάνει κεφαλιά άουτ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία! Τρία λεπτά μετά, ο Τετέ βρήκε τον Μαξ, ο Γερμανός έκανε το γύρισμα και ο Τζούριτσιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαδόπουλο. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως το πρώτο και μάλιστα στο 51’ ήρθε η… ψυχρολουσία για τον Παναθηναϊκό. O Ζέκα ανέτρεψε έξω απ’ την περιοχή τον Κρέσπι σε αντεπίθεση του Αστέρα και ο Σιδηρόπουλος του έδειξε την κόκκινη κάρτα! Σα να μην έφτανε αυτό, στο 52’ ο Κρέσπι εκτέλεσε εκπληκτικά το φάουλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν παρά τις αλλαγές του Αλόνσο, με τον Αστέρα να έχει κλείσει χώρους και να μην επιτρέπει στο «τριφύλλι» να απειλήσει. Στο 73’ το σουτ του Καλτσά έφυγε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με σουτ του Γιαμπλόνσκι που έσωσε ο Λοντίγκιν στο 80’ και δύο λεπτά μετά με σουτ του Γκαρσία που έφυγε άουτ.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να απειλήσει σε κανένα σημείο. Έτσι ήρθε το τελικό 0-1, σε μια σπουδαία νίκη για τον Asteras Aktor στο ΟΑΚΑ και ήττα που φέρνει μεγάλο προβληματισμό στο «τριφύλλι».

Κίτρινες: 61’ Βαγιαννίδης, 75’ Μπακασέτας, 76’ Μαξίμοβιτς - 30’ Μουνιόθ, 41’ Άνταμ, 45’+1’ Καστάνιο

Αποβολές: 51’ Ζέκα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο (60’ Γεντβάι), Μαξ (80’ Μλαντένοβιτς), Ζέκα, Μαξίμοβιτς, Βιλένα (60’ Μπακασέτας), Τετέ (69’ Μαντσίνι) Τζούριτσιτς (60’ Ιωαννίδης), Γερεμέγεφ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Ν. Παπαδόπουλος, Ρούμπεν Γκαρσία, Αλάγκμπε, Καστάνιο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (82’ Τζανδάρης), Μπαρτόλο (90’+2’ Ζουγλής) Καλτσάς, Μουνιόθ (74’ Ρέτζιτς), Κρεσπί (90’+2’ Άλβαρες), Άνταμ (74’ Μάντζης).