Παναθηναϊκός: «Καυτή» μεταγραφική τελική ευθεία – Δύσκολα θα μείνει στη μία κίνηση

Παναθηναϊκός: Η ήττα απ’ τον Asteras Aktor δεν αλλάζει την μεταγραφική λογική των «πράσινων» που έτσι κι αλλιώς θέλουν να αλλάξουν πράγματα στην τελική ευθεία της θερινής περιόδου – Τα δεδομένα.

Το «χαστούκι» από τον Asteras Aktor στην πρεμιέρα της Super League, είναι δεδομένο πως θορύβησε τον Παναθηναϊκό. Χωρίς όμως να του διαφοροποιεί τα δεδομένα αναφορικά με τις μεταγραφικές του υποθέσεις. Εδώ και πολλές εβδομάδες, οι «πράσινοι» έχουν αποφασίσει πως θα περιμένουν όσο χρειαστεί για όσο το δυνατόν καλύτερες περιπτώσεις που θα ανεβάσουν επίπεδο το «τριφύλλι». Κάτι που όπως αποδείχτηκε έκαναν.

Πλέον, έχουν δικαίωμα τριών ημερών για να προλάβουν να πάρουν παίκτη και να τον δηλώσουν για τα ματς με τη Λανς, τη στιγμή που η μεταγραφική περίοδος διαρκεί μέχρι αρχές Σεπτέμβρη. Πάντως ο Ντιέγκο Αλόνσο είχε τονίσει πως η ομάδα του θα είναι έτοιμη σε επίπεδο ρόστερ, στις 31 Αυγούστου. Δείχνοντας και το σκεπτικό που υπήρχε.

Δεδομένα αυτή τη στιγμή θα γίνει κίνηση αριστερού εξτρέμ. Τα ονόματα των Ρούμπεν Βάργκας και Φακούντο Πελίστρι που γράφτηκαν τελευταία και μάλιστα ως προχωρημένες υποθέσεις, διαψεύστηκαν. Η αλήθεια πάντως είναι πως δεδομένα απασχολούν. Πρόκειται για εξαιρετικές περιπτώσεις και ταυτόχρονα ιδιαίτερα δαπανηρές, χωρίς μάλιστα τα χρήματα να εξασφαλίζουν την τελική επιτυχία. Απ’ τη μία ένας απ’ τους κορυφαίους της Ελβετίας στο Euro στα 26 του κι απ’ την άλλη βασικός της Εθνικής Ουρουγουάης στα 22 του και παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πέρα απ’ αυτούς υπάρχουν κι άλλα ονόματα που δεν έχουν διαρρεύσει, εξίσου «δυνατές» περιπτώσεις. Πέρα όμως απ’ αυτά τα ζητήματα, αυτή τη στιγμή το πιθανότερο είναι να μην τελειώσουν οι κινήσεις με τον αριστερό εξτρέμ. Κάτι που θα εξαρτηθεί και από τις αποχωρήσεις φυσικά.

Ο Σπόραρ κι ο ίδιος θα ήθελε να φύγει για να πάει στην Μπρατισλάβα. Αν η Σλόβαν κάνει μια καλή πρόταση, τότε ο Παναθηναϊκός δε θα πει όχι. Μάλιστα και οι «πράσινοι» πιστεύουν πως στο τέλος ο Σλοβένος θα πάρει μεταγραφή, έτσι κοιτάζουν περιπτώσεις επιθετικών για να τον αντικαταστήσουν.

Αναφορικά με τον Φώτη Ιωαννίδη, παρότι είναι πολύ πιθανό να έρθουν κι άλλες προτάσεις άνω των 30 εκατ. ευρώ, η διάθεση αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρη: Δεν πωλείται. Αυτό διατυμπανίζει το «τριφύλλι» σε όποιον του… χτυπά την πόρτα. Απ’ τη στιγμή που και ο παίκτης δεν πιέζει μέχρι τώρα προς αυτή την κατεύθυνση, τότε δύσκολα θα γίνει κάτι, χωρίς φυσικά να είναι τίποτα σίγουρα. Ανάλογα τα ποσά και την προοπτική που θα παρουσιαστεί, κανείς δεν είναι σίγουρος. Φυσικά σε αυτό το ενδεχόμενο θα γίνει «δυνατή» κίνηση για στράικερ.

Τέλος, ανοιχτό… παραθυράκι πρέπει να αφήνουμε και για χαφ. Περισσότερο έναν κεντρικό μέσο με δημιουργικές αρετές. Κοινώς έναν παίκτη που θα μπορεί να κάνει όσα ο Βιλένα δεν έχει προσφέρει μέχρι τώρα. Φυσικά το να απαλλαγεί ο Παναθηναϊκός απ’ τον Ολλανδό, μοιάζει πολύ δύσκολο. Θα ήταν το ιδανικό, αλλά ταυτόχρονα πολύ δύσκολο. Αυτό, όμως, δεν αποκλείει τις πιθανότητες να αποκτηθεί ένας χαφ ακόμη.

Τέλος, υπάρχουν και τα συμβόλαια των παικτών που θα γίνει προσπάθεια για αναπροσαρμογή. Ο Ιωαννίδης είναι δεδομένο πως θα δεχτεί πρόταση με μεγάλη αύξηση αποδοχών, ενώ Τσέριν και Βαγιαννίδης δεν αποκλείεται να πάρουν σειρά.