Ράζβαν Λουτσέσκου: «Είμαι σε κατάσταση… μαχητή»

Όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ την παραμονή του πρώτου αγώνα με την Σάμροκ Ρόβερς για τα play offs του Europa League.

Ράζβαν Λουτσέσκου: «Είμαι σε κατάσταση… μαχητή»
INTIME SPORTS
5'

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου:

Για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα κυρίως ψυχολογικά μετά τον αποκλεισμό από την Μάλμε και το πώς αντιμετωπίζει το παιχνίδι με την Σάμροκ Ρόβερς:

«Δεν γνωρίζω τι σκέφτονται οι παίκτες, αλλά υποθέτω ότι θα είναι στην φάση που θα έχουν στο μυαλό τους ότι δεν θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε σε καλύτερη φάση. Είχαμε ένα ματς το Σάββατο, τώρα μια πρόκληση στην Ευρώπη, μετά πάλι ματς πρωταθλήματος την Κυριακή, μια πολύ σημαντική ίσως η πιο σημαντική περίοδος για έναν παίκτη, μια περίοδος με συνεχόμενα σημαντικά παιχνίδια. Αν κάποιος νιώθει διαφορετικά, τότε σημαίνει ότι δεν έχει την ποιότητα να βρίσκεται μαζί μας. Όταν μιλάμε για καλή ψυχολογία, είναι κάτι το οποίο που πρέπει να το δημιουργήσουν οι παίκτες μονοι τους, πέραν της δικής μας δουλειάς ως τεχνικό επιτελείο να τους προσφέρουμε ασφάλεια και κίνητρο για να συνεχίσουν την δουλειά όχι μόνο στα παιχνίδια αλλά γενικότερα. Μέσα στην σεζόν όπου η αυτοπεποίθηση μπορεί να πέφτει, παρόλα αυτά πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες ότι χρειάζονται μάχες, να μάχονται συνεχώς για να δείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή στην ομάδα».

Για τις διορθώσεις που θέλει να δει στην ομάδα μετά από την εικόνα στα πρώτα ματς της σεζόν:

«Έχουμε μιλήσει για αυτά μετά το ματς με τον Πανσερραϊκό κυρίως για το πνεύμα της ομάδας. Μπορεί να χρειαστεί να χτίσουμε πάλι κάτι. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να πάρουμε το μάξιμουμ από κάθε παιχνίδι, πρέπει να... υποφέρουμε, να μαχόμαστε και να φτιάξουμε μια νέα δυναμική μέσα στην ομάδα. Στο ποδόσφαιρο σε κάθε νέα σεζόν είναι τελείως διαφορετικό, έχεις μια νέα αρχή για τους παίκτες ακόμα και αν δεν έχεις πολλές αλλαγές γιατί υπάρχουν παίκτες που έρχονται μέσα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και να είμαστε εμείς αυτοί που θα συνεχίσουμε μετά από τα δυο παιχνίδια. Πρέπει αρχικά να παλέψουμε με τους εαυτούς μας και μετά με τον αντίπαλο. Να κάνουμε εδώ το πρώτο βήμα και στην συνέχεια να πάμε στην Ιρλανδία για το δεύτερο βήμα».

Για το αν ο Κουλιεράκης ειναι μια απόδειξη πως ο ίδιος εξελίσσει τους παίκτες κόντρα σε όσα ακούγονται ότι δεν δουλεύει με νεαρούς παίκτες:

«Υπάρχουν δυο δρόμοι. Αν πας για τον τίτλο και χρειάζεσαι έμπειρους παίκτες ή πας να κάνεις ένα πλάνο με νεαρούς παίκτες. Δεν μπορείς να τα συνδυάσεις αυτά. Υπάρχει διαφορά ποιους νέους παίκτες χρησιμοποιείς. Ο Κουλιεράκης πριν είχε την περιέργεια να μάθει, είχε προσωπικότητα να μπει στην ομάδα και να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Ο Κωνσταντέλιας είναι ένας παίκτης που αξίζει να είναι εδώ και αυτός έχει πολλά παιχνίδια που ο τρόπος παιχνιδιού του, η προσέγγιση του η ψυχολογική στο ματς ήταν διαφορετική από αυτή που πρέπει. Έπρεπε να υποφέρει αρκετά και αυτός, να υποφέρουμε και εμείς πολύ τα τελευταία δυο χρόνια για να βελτιωθεί. Η νοοτροπία που έχει για το ποδόσφαιρο ειναι διαφορετικά, αλλά έχει την ποιότητα να ειναι εδω μαζί μας.

Αυτό είναι το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι δεν είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε στα προκριματικά. Στα μεγάλα πρωταθλήματα οι ομάδες παίζουν τέλη Αυγούστου για το πρωτάθλημα και δεν έχουν προκριματικά, οπότε και να χάσουν βαθμό έχουν καιρό να το καλύψουν. Θυμηθείτε τι έλεγα πριν δυο χρόνια πως η δουλειά αυτή τότε και τα λάθη θα φανούν την επόμενη χρονιά. Με την δουλειά όλων πήραμε έναν φανταστικό τίτλο πέρσι. Αρχικά της διοίκησης, μετά των παικτών και όλων στην ομάδα. Ήταν ένα θαύμα αυτός ο τίτλος!

Δεν μιλουσα καν για τίτλο, οπότε ήταν θαύμα. Θα πρεπει να παλέψουμε πρώτα με τον εαυτό μας. Νομίζω πως έχω κερδίσει το δικαίωμα να βγαίνω και να λέω την αλήθεια, καμια φορά όχι με τόσο κομψό τροπο αλλά αυτή ειναι η αλήθεια. Οταν περασαμε στους ομιλους του Conference League, αποκλείσαμε τρεις ομάδες δυνατές που μας έδωσε ψυχολογια. Οχι να πάρουμε τον τίτλο, αλλά να συνεχίσουμε.

Πρέπει να παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι, προσωπικά θέλω να είμαι χαρούμενος και επειδή στο ποδόσφαιρο είσαι χαρούμενος μόνο όταν κερδίζεις, με ενδιαφέρουν οι νίκες, αλλά για να έρθουν οι νίκες έρχονται μέσα από τις μάχες. Δεν έχει σημασία αν ένας παίκτης είναι... μωρό ή μεγάλος ή ένα βήμα από το νεκροταφείο, σημασία έχει να παλέψουμε σε όλους τους τομείς».

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο ίδιος:

«Είμαι στην κατάσταση του μαχητή. Ωραία ερώτηση, αλλά το πιο σημαντικό ειναι να πω αυτή την στιγμή πως είμαι σε κατάσταση μαχητή».

Για το αν θέλει περισσότερη δουλειά να αντιμετωπίσεις έναν αντίπαλο με άλλη φιλοσοφία:

«Πιστεύω ότι οι παίκτες πρέπει να είναι απογοητευμένοι για τον τροπο που έχασαν την πρόκριση με την Μάλμε, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να βγάλουν αντίδραση για το πως εξελίχθηκε το ματς στην Τούμπα. Παίξαμε με μια ομάδα πιο έτοιμη από εμάς σε όλους τους τομείς και τελικά πέρασαν με ένα γκολ στο 96ο λεπτό, ενώ ήμασταν καλύτεροι από αυτούς και στο δεύτερο ημίχρονο δεν δεχτήκαμε φάση. Μόνο αυτό να σκεφτούν θα καταλάβουν ότι μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα και φέτος.

Αυτό πρέπει να γίνουμε πάλι. Να γίνουμε μαχητές για να πετύχουμε πράγματα όπως και πέρσι. Πρέπει να προσαρμοστούμε στον αντίπαλο, αλλά και αυτοί πάνω σε εμάς. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι η στιγμή να παλέψουμε, κυρίως ο καθένας να παλέψει με τον εαυτό του για να πάρουμε το μάξιμουμ από αυτά τα παιχνίδια».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή