Ντιέγκο Αλόνσο: «Στα ίσια θα παίξουμε, θα κοιτάξουμε να είμαστε πρωταγωνιστές»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Λανς, πως χρειάζεται χρόνο προσαρμογής ο Πελίστρι – Τι είπε για το σπουδαίο ματς.

Ντιέγκο Αλόνσο: «Στα ίσια θα παίξουμε, θα κοιτάξουμε να είμαστε πρωταγωνιστές»
INTIME SPORTS
3'

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντιέγκο Αλόνσο την παραμονή του πρώτου αγώνα για τα play offs του Conference League:

«Ό,τι έγινε την Κυριακή ήταν κάτι απογοητευτικό για μας. Δεν πρέπει να επαναληφθεί. Ό,τι συνέβη είναι ένα μάθημα που πρέπει να μάθουμε για να βελτιωθούμε. Το ματς είναι πολύ σημαντικό. Δεν αποτελεί δικαιολογία το αν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη η κλήρωση. Πρέπει να φανούμε αντάξιοι του επιπέδου του αντιπάλου μας».

Για τις ομοιότητες της Λανς με τον Άγιαξ και τον τομέα που πλεονεκτεί ο Παναθηναϊκός:

«Η δομή της ομάδας είναι όμοια. Όσον αφορά την ένταση, η Λανς είναι μία ομάδα με πολλή ένταση. Ο Φώτης είπε βέβαια κι εκείνος πως ο Άγιαξ είχε μεγάλη ποιότητα. Αλλά μην ξεχνάμε πως η Λανς όταν επιτίθεται παίζει πολύ κάθετα και επιτίθεται με πολλούς παίκτες. Αν είναι έτσι τα πράγματα, εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε τους χώρους που αφήνει. Θα πρέπει όμως για να γίνει αυτό να είμαστε ικανοί να φτάσουμε στην αντίπαλη εστία. Αυτή είναι η πρόκληση».

Για το αν αλλάζει κάτι κόντρα στην Λανς σε σχέση με το Άμστερνταμ:

«Ο στόχος είναι να μην αλλάξουμε. Εμείς θα παίξουμε με τον αντίπαλό μας στα ίσια και θα κοιτάξουμε να είμαστε οι πρωταγωνιστές, ελέγχοντας τον αγώνα. Όπως είπα και πριν το ματς με τον Άγιαξ, εξαρτώνται τα πράγματα αρκετά απ' αυτό που σου δίνει ο αντίπαλος. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα παιχνίδι ισχύος, γιατί και ο αντίπαλος πιέζει πολύ. Θα έχουμε κι εμείς πίεση όταν κληθούμε να επιτεθούμε στον αντίπαλο. Θα παίξουμε με τον ίδιο τρόπο που παίξαμε απέναντι στον Άγιαξ».

Για το συναίσθημα που έβγαλε στο δεύτερο παιχνίδι με τον Άγιαξ:

«Το πάθος έχει να κάνει με τον τρόπο που βιώνεις το παιχνίδι. Εγώ δεν είμαι απλά προπονητής γιατί μου αρέσει το ποδόσφαιρο, αλλά επειδή έχω πάθος γι' αυτό που κάνω, την δουλειά μου. Όταν εργάζομαι σε μία ομάδα, κοιτάζω να αντιπροσωπεύσω και τους φιλάθλους της. Εμείς δεν εκπροσωπούμε μόνο τον σύλλογο, αλλά και τους φιλάθλους που έχει. Αναμφισβήτητα οι φίλαθλοι δεν θέλουν μόνο να κερδίζει η ομάδα, αλλά να δίνει εκείνη το 100%. Γι' αυτό οι φίλαθλοι μας χειροκρότησαν στα δύο ματς με τον Άγιαξ. Γι' αυτό μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα, αφιερώσαμε το ματς αυτό στους οπαδούς μας.Τώρα αν με ρωτάτε για το αν το πάθος παίζει ρόλο για να κάνουμε σωστά την δουλειά, συμβαίνει 100% αυτό».

Για την μεταγραφή του Πελίστρι και αν θα είναι στην λίστα για τα δύο ματς αυτά:

«Αναφορικά με το πρώτο σκέλος, ο Πελίστρι βρίσκεται εδώ. Για να το αν θα μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε είτε τώρα είτε στο επόμενο παιχνίδι, είχα συνομιλία μαζί του. Έκανε φυσική κατάσταση όσο ήταν στην Γιουνάιτεντ, γιατί είχε μεγαλύτερη άδεια λόγω του Copa America. Καταλαβαίνετε πως οι περίοδοι δουλειάς εκεί είναι διαφορετικές σε σχέση με εδώ. Θα πρέπει να τον προσαρμόσουμε όσο καλύτερα γίνεται. Όπως κάναμε και με τον Τετέ, θα ζητήσω υπομονή για να μπορέσει να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη η προσαρμογή του».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή