Europa & Conference League: ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός για το καθοριστικό βήμα πρόκρισης

Δύο ελληνικές ομάδες αγωνίζονται για τα play offs ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με τον ΠΑΟΚ να θέλει να «καθαρίσει» από τώρα την πρόκριση επί της Σάμροκ Ρόβερς και τον Παναθηναϊκό να έχει δύσκολο έργο στη Γαλλία κόντρα στη Λανς.

Europa & Conference League: ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός για το καθοριστικό βήμα πρόκρισης
3'

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός είναι οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχουν υποχρεώσεις στα play offs ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Οι πρωταθλητές στο Europa League και οι κυπελλούχοι στο Conference League. Ο «δικέφαλος» σε κάθε περίπτωση θα είναι σε League stage, ενώ το «τριφύλλι» χρειάζεται οπωσδήποτε πρόκριση για να μην αποκλειστεί πρόωρα.

Οι πρώτες αναμετρήσεις για τα play offs είναι απόψε, με τη δυσκολία να διαφέρει στις υποχρεώσεις των ομάδων μας. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 20:30 στην Τούμπα την Σάμροκ Ρόβερς. Ο «δικέφαλος» είναι ξεκάθαρα η ανώτερη ομάδα και αυτό που ψάχνει είναι το πρώτο βήμα για την εξασφάλιση της πρόκρισης αν γίνεται απόψε κιόλας.

ΠΑΟΚ και Σάμροκ Ρόβερς είχαν τεθεί αντιμέτωποι στη φάση των ομίλων του Europa League τη σεζόν 2011-2012, με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν δύο νίκες επί των Ιρλανδών. Με 2-1 εντός και με 3-1 εκτός έδρας.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Ράζβαν Λουτσέσκου με το δέλεαρ της συμμετοχής στο Europa League να είναι μεγάλο για τον ΠΑΟΚ.

Διαιτητής: Ενέα Γιόργκι (Αλβανία)

Πιθανή ενδεκάδα ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Καμαρά, Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ.

Στις 22:00 ο Παναθηναϊκός για τα play offs του Conference League, έχει σαφώς δυσκολότερο έργο από τον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» δοκιμάζονται στο «Μπολάρ» κόντρα στη Λανς. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και η έδρα δεδομένα «καυτή» για τους Γάλλους. Οι οποίοι έτσι κι αλλιώς διαθέτουν μια εξαιρετική ομάδα και θέλουν να δείξουν την αξία τους παίζοντας το δεύτερο επίσημο ματς της σεζόν.

Το συγκεκριμένο γήπεδο το έχει επισκεφθεί δύο φορές το "τριφύλλι" μετρώντας ισάριθμες ήττες (1-0 και 3-1).

Το «τριφύλλι» απ’ την πλευρά του, προέρχεται απ’ το… στραπάτσο με τον Αστέρα Τρίπολης και τον αποκλεισμό στα πέναλτι απ’ τον Άγιαξ. Η ελληνική ομάδα χρειάζεται ένα θετικό αποτέλεσμα, για να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ σε μια εβδομάδα. Διαφορετικά, η Ευρώπη θα τελειώσει πριν φύγει το καλοκαίρι.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει μαζί του και τον Φακούντο Πελίστρι, αλλά δεν αναμένεται να πάρει χρόνο. Ο Ουρουγουανός δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Μαντσίνι, αλλά και τον Βιλένα που έμεινε εκτός αποστολής. Δεδομένα θα κάνει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα συγκριτικά με το ματς κόντρα στον Αστέρα.

Διαιτητής: Γκέργκο Μποκάρ (Ουγγαρία)

Πιθανή ενδεκάδα Παναθηναϊκού: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Τζούριτσιτς, Τετέ, Ιωαννίδης.

Ο αγώνας στην Τούμπα ΠΑΟΚ-Σάμροκ Ρόβερς αρχίζει στις 20:30 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση απ’ το Novasports Prime, ενώ αυτός της Γαλλίας, Λανς-Παναθηναϊκός, έχει σέντρα στις 22:00 και θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 1.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή