Λανς – Παναθηναϊκός 2-1: Ο… Λιονέλ Ιωαννίδης τον κράτησε ζωντανό για την πρόκριση

Λανς – Παναθηναϊκός 2-1: Απρόσεκτο στο πρώτο μέρος και εμφανώς ανώτερο στο δεύτερο το «τριφύλλι», ηττήθηκε με σκορ που μπορεί να ανατρέψει στο ΟΑΚΑ – Γκολάρα ο Ιωαννίδης που μείωσε, αποβλήθηκε σωστά ο Μεντίνα για τους Γάλλους.

Λανς – Παναθηναϊκός 2-1: Ο… Λιονέλ Ιωαννίδης τον κράτησε ζωντανό για την πρόκριση
INTIME SPORTS
4'

Μπορούσε κάτι καλύτερο απ’ την ήττα με 2-1 ο Παναθηναϊκός στο «Μπολάρ». Η Λανς των 10 παικτών απ’ τα μέσα του πρώτου μέρους, έκανε ζημιά στο 45λεπτο, με τους «πράσινους» να πληρώνουν την απροσεξία τους. Όμως η απίστευτη γκολάρα του Φώτη Ιωαννίδη και η απόδοση του «τριφυλλιού» στο δεύτερο μέρος, δίνουν ελπίδες για τη ρεβάνς των Play offs του Conference League.

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο με αμυντικό λάθος βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, για να ακολουθήσει η αποβολή του Μεντίνα (σωστή). Αν και με 10 παίκτες, η Λανς βρήκε και δεύτερο γκολ κάνοντας τα πράγματα δύσκολα. Στο δεύτερο μέρος όμως, ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός. Μείωσε με γκολάρα του Ιωαννίδη και πίεσε για την ισοφάριση. Το ντεμπούτο του Πελίστρι έδωσε πνοή στην τελική ευθεία του ματς, αλλά δεν ήρθε η ισοφάριση.

Έτσι, σε μια βδομάδα οι «πράσινοι» στο ΟΑΚΑ καλούνται να ανατρέψουν το σκορ, έχοντας υποχρέωση νίκης πλέον. Το ματς θα διεξαχθεί την Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 21:00.

Το ματς άρχισε με το χειρότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, καθώς στην πρώτη φάση η Λανς άνοιξε το σκορ. Στο 4’ ο Φρανκόφσκι «ξεχάστηκε» απ’ την άμυνα του Παναθηναϊκού που άφησε τεράστια κενά αριστερά και με πλασέ μέσα απ’ την περιοχή έκανε το 1-0.

Η πρώτη απειλή για τους «πράσινους» ήρθε στο 14’ όταν ο Ιωαννίδης πάτησε περιοχή, αλλά τον σταμάτησε ο Ντανσό πριν «εκτελέσει». Έξι λεπτά μετά τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν. Ο Μπακασέτας βρέθηκε στο έδαφος αφού τον είχε πατήσει ο Μεντίνα. Ο διαιτητής κλήθηκε απ’ το VAR να ελέγξει την φάση και τελικά έβγαλε κόκκινη στον παίκτη της Λανς, αφήνοντας τους Γάλλους με δέκα παίκτες στο 22’!

Ο Τσέριν στο 24’ πήρε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Σαμπά σε μεγάλη επέμβαση. Ένα λεπτό μετά, μετά από διπλή προσπάθεια των «πράσινων» ο Ντανσό έβαλε την κόντρα στον Γεντβάι και έσωσε την ομάδα του.

Οι «πράσινοι» κυκλοφορούσαν την μπάλα χωρίς όμως να γίνονται απειλητικοί. Και στο 34’ ήρθε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Ο Σαϊντ έγινε αποδέκτης της σέντρας, ο Ντραγκόφσκι αρχικά απέκρουσε και στη συνέχεια ο Σαϊντ με δεύτερη προσπάθεια έκανε το 2-0.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι προσπάθειες κυρίως του Παναθηναϊκού δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, έτσι το 2-0 ήταν αυτό που «σφράγισε» το 45λεπτο, με τη Λανς να προηγείται παρότι έπαιζε από τα μέσα του πρώτου μέρους με παίκτη λιγότερο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με προσπάθειες του Ιωαννίδη και του Τετέ που δεν έφεραν αποτέλεσμα. Μέχρι το 53’ γιατί τότε ο Έλληνας στράικερ πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ! Πέρασε σχεδόν όλη τη Λανς και από κοντά πλάσαρε τον Σαμπά μειώνοντας σε 2-1!

Μετά από φάουλ της Λανς, ο Ντανσό πήρε την κεφαλιά με τον Ντραγκόφσκι να διώχνει τον κίνδυνο στο 57’.

Δέκα λεπτά αργότερα, ήρθε το ντεμπούτο του Φακούντο Πελίστρι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, καθώς ο Αλόνσο άλλαξε τη δεξιά πλευρά, ρίχνοντας στο ματς τον Ουρουγουανό και τον Βαγιαννίδη αντί των Κώτσιρα και Τετέ.

To «τριφύλλι» είχε τα ηνία στην τελική ευθεία του ματς, προσπαθώντας να δημιουργήσει απειλές για τους Γάλλους. Η προσπάθεια για κεφαλιά του Βαγιαννίδη στο 78’ δεν έφερε αποτέλεσμα.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, όταν μετά από σουτ του Πελίστρι η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυνόμενου. Μετά από εξέταση του VAR όμως, ακύρωσε την απόφασή του.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων η κεφαλιά του Γερεμέγεφ πέρασε άουτ, ενώ στο 90+3’ ο Λημνιός δεν εκμεταλλεύτηκε την καλή σέντρα του Μλαντένοβιτς. Ξανά ο Γερεμέγεφ στο 90+6’ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Οι προσπάθειες του «τριφυλλιού» δεν άλλαξαν τα δεδομένα και το 2-1 «σφράγισε» το ματς. Δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στη Λανς, αλλά και ελπίδες στον Παναθηναϊκό για να κάνει την ανατροπή στην έδρα του.

ΛΑΝΣ (Γουίλ Στιλ): Σαμπά, Γκραντί, Ντάνσο, Μεντίνα, Φρανκόφσκι, Τόμασον (90’ Μεντί), Ντιούφ, Μασάδο, Ντα Κόστα (26’ Κουσάνοφ), Σοτοκά, Σαϊντ (70’ Λασκαρί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (67’ Βαγιαννίδης), Ινγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο (80’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (85’ Γερεμέγεφ), Τετέ (67’ Πελίστρι), Μπακασέτας, Τζούρισιτς (80’ Λημνιός), Ιωαννίδης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή