Άμεσος φόβος για οικονομικό κραχ στην Μπαρτσελόνα!

Η συμφωνία με τη Nike έχει «παγώσει» και αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους Καταλανούς με το κακό σενάριο να τους θέλει να μην μπορούν να ανταποκριθούν χωρίς πωλήσεις και νέες μειώσεις!

«Θηλιά» στο λαιμό έχει η Μπαρτσελόνα αναφορικά με τα οικονομικά του συλλόγου. Οι «μπλαουγκράνα» που απέκτησαν τον Ντάνι Όλμο αλλά δεν μπορούν να τον εγγράψουν στη La Liga, βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση οικονομικά. Με το φόβο για να γίνουν όλα χειρότερα να μην είναι μακριά.

Πριν λίγους μήνες ανακοινώθηκε η ανανέωση συνεργασίας με τη Nike, για 10 χρόνια και με πριμ υπογραφής 100.000.000 ευρώ. Αυτό το deal θα έδινε… ανάσα στους Καταλανούς, όμως ο αμερικανικός κολοσσός δεν έχει προχωρήσει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Κάτι που κάνει την Μπαρτσελόνα να… κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.

Ο φόβος του οικονομικού κραχ σε ενδεχόμενο «ναυάγιο» του deal, είναι μεγάλος. Η οικονομική διαχείριση δεν οδήγησε στη λύση των πολλών προβλημάτων και η διοίκηση του συλλόγου είναι μπροστά σε άσχημες συνέπειες σε ενδεχόμενη κακή εξέλιξη του θέματος.

Θα πρέπει να γίνουν πωλήσεις παικτών για να εξοικονομηθούν χρήματα, ενώ αυτό δεν αρκεί. Θα πρέπει εκ νέου να ζητηθεί μείωση στους μισθούς τόσο του ποδοσφαιρικού τμήματος, όσο και συνολικά των εργαζόμενων στο κλαμπ. Μαζί φυσικά με απολύσεις.

Προφανώς και αυτή η κατάσταση επηρεάζει και τα υπόλοιπα τμήματα της Μπαρτσελόνα, όπως το μπάσκετ. Άλλωστε τα πάντα εξαρτώνται από τα έσοδα και τα οικονομικά του ποδοσφαίρου.