Πελίστρι: «Με έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο ο Αλόνσο»!

Ο Ουρουγουανός άσος του Παναθηναϊκού αποκάλυψε τους λόγους που τον έκαναν να πει «ναι» στο «τριφύλλι».

Πελίστρι: «Με έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο ο Αλόνσο»!
INTIME SPORTS
7'

Οι δηλώσεις του Φακούντο Πελίστρι στο PAO TV:

Κόντρα στη Λανς αγωνίστηκες για πρώτη φορά με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Πώς ήταν η εμπειρία;

«Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Οπωσδήποτε όλα συνέβησαν γρήγορα. Έφτασα στην Γαλλία, έκανα προπόνηση και μετά από μία ημέρα έκανα το ντεμπούτο μου. Ασφαλώς αισθάνομαι καλά για το ντεμπούτο μου».

Η διοίκηση και ιδιαίτερα ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού επένδυσε ένα σημαντικό ποσό για την απόκτησή σου. Το γεγονός αυτό σου δίνει έξτρα κίνητρο;

«Ασφαλώς όταν ένας σύλλογος όπως ο Παναθηναϊκός προσεγγίζει έναν ποδοσφαιριστή και κάνει επίμονη προσπάθεια να τον αποκτήσει, δείχνοντάς του πόσο τον θέλει, τότε για τον ποδοσφαιριστή είναι μια πολύ υπερήφανη στιγμή. Είναι σπουδαίο μια τέτοια ομάδα να σου δείχνει πόσο σε θέλει, κάτι που για εμένα ήταν πολύ σημαντικό».

Όπως γνωρίζεις, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν μεγάλες προσδοκίες από σένα. Νιώθεις έξτρα πίεση από αυτό;

«Από τον προηγούμενο μήνα σχεδόν καθημερινά δέχομαι μηνύματα από τους φιλάθλους της ομάδας. Δεν νιώθω ιδιαίτερη πίεση, αλλά αυτή την πίεση που αναφέρετε θα προσπαθήσω να την χρησιμοποιήσω για να διασκεδάσω το παιχνίδι, να παίξω και να κάνω το καλύτερο και βέβαια να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει όλα όσα έχει θέσει στόχο μέσα στην σεζόν».

Η προοπτική να αγωνιστείς ξανά υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Αλόνσο πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στην απόφασή σου να έρθεις στον Παναθηναϊκό;

«Ναι, φυσικά η παρουσία του Ντιέγκο ήταν πολύ σημαντική, γιατί τον γνωρίζω από την Εθνική ομάδα της Ουρουγουάης. Μοιραστήκαμε πολύ όμορφες στιγμές. Μου τηλεφωνούσε σχεδόν καθημερινά όταν ήμουν στην Μάντσεστερ, για να μου εξηγήσει για τον σύλλογο, το πλάνο, τι ήθελε να κάνει. Ασφαλώς επειδή τον γνωρίζω μου άρεσε πραγματικά η ιδέα. Όλα αυτά μαζί με οδήγησαν να έρθω εδώ».

Μπορείς να μας αποκαλύψεις κάποια από όσα σου είπε ο προπονητής σου για να σε πείσει;

«Μου ανέφερε πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός. Μου εξήγησε πόσα θα προσπαθήσει να πετύχει φέτος η ομάδα κι αυτό στο μυαλό του ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντικό. Φυσικά είναι από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας. Για μένα είναι μια νέα περιπέτεια, ένα νέο κεφάλαιο και ανυπομονώ να τα πάω καλά και να ικανοποιήσω τους φιλάθλους, κάτι που είναι ο βασικός λόγος που παίζουμε ποδόσφαιρο».

Είσαι μάλλον αυτός που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον στον Παναθηναϊκό τον Ντιέγκο Αλόνσο. Μπορείς να μας πεις κάποια στοιχεία που σε έχουν κερδίσει σε αυτόν;

«Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ήδη ότι έχει πολύ δυνατό χαρακτήρα και προσωπικότητα. Είναι παθιασμένος, ζει κάθε αγώνα με πολύ πάθος κι αυτό είναι από τα καλύτερα στοιχεία του. Για μένα ως ποδοσφαιριστή, όταν είμαι στα αποδυτήρια, στον αγώνα ή στην προπόνηση, ξέρει πώς να μου δώσει κίνητρο. Του αρέσει η επίθεση, είναι ένας προπονητής για τον ποδοσφαιριστή. Είναι θετικό που τον έχουμε γιατί μας δίνει κίνητρο πριν από κάθε αγώνα».

Τι περιμένεις από την παρουσία σου στον Παναθηναϊκό;

«Φυσικά περιμένω να πετύχω! Όταν τελειώσει η σεζόν θέλω να κοιτάξω πίσω και να έχουμε πετύχει τους στόχους μας, να είναι μια επιτυχημένη χρονιά για τον Παναθηναϊκό».

Ήσουν για χρόνια ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κορυφαίας ομάδας σε κορυφαίο Πρωτάθλημα. Πώς ήταν η εμπειρία;

«Ήταν καταπληκτικά. Πέρασα 4 χρόνια στην Μάντσεστερ. Όπως είπατε, είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Βελτιώθηκα πολύ και ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος. Έχω πολύ καλούς φίλους εκεί. Για εμένα η Μάντσεστερ είναι το σπίτι μου. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Τώρα θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ όλη αυτή την εμπειρία που αποκόμισα».

Πρόσφατα ο αρχηγός της Γιουνάιτεντ, Μπρούνο Φερνάντες, είπε για σένα ότι ήσουν υπόδειγμα επαγγελματία και πως έρχονται σπουδαία πράγματα στην καριέρα σου. Θα ήθελες να το σχολιάσεις;

«Είμαστε πολύ καλοί φίλοι με τον Μπρούνο. Από την πρώτη ημέρα μου εκεί ήμασταν πολύ κοντά. Κάθε χρόνο περνάγαμε αρκετή ώρα μαζί, έχω πολλές αναμνήσεις. Όλοι γνωρίζουν πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι, αλλά και ως άτομο είναι απίστευτο. Είμαι χαρούμενος που έχω τέτοια σχέση μαζί του. Επίσης, τον Αλεχάντρο Γκαρνάτσο τον έχω σαν μικρό μου αδερφό και ήμασταν καθημερινά μαζί. Όταν έμαθε τα νέα ότι θα ερχόμουν εδώ, στεναχωρέθηκε που θα έφευγα. Είχα πολύ καλή σχέση μαζί του, όπως και με πολλούς παίκτες της Γιουνάιτεντ. Η ομάδα ήταν πολύ καλή και έχω άριστες σχέσεις».

Ο προπονητής της πρώην ομάδα σου, της Γιουνάιτεντ, ο κ. Τεν Χαγκ, είπε για εσένα ότι ο Παναθηναϊκός θα σου δώσει τις ευκαιρίες που δεν μπόρεσε να σου δώσει η Γιουνάιτεντ. Τι συνέβη εκεί και δεν καθιερώθηκες;

«Όπως είπα, η Μάντσεστερ είναι από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Εάν κοιτάξει κανείς το ρόστερ, θα δει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Ο συναγωνισμός είναι μεγάλος και κάποιες φορές θα πάρεις ευκαιρία να αγωνιστείς, άλλες όχι. Σαν ομάδα είναι τόσο μεγάλη, με τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις, που κάποιες φορές δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις χρόνο συμμετοχής. Έπαιξα στην Γιουνάιτεντ και το διασκέδασα, αλλά κάποια στιγμή θέλεις να αγωνίζεσαι περισσότερο. Στη Γιουνάιτεντ δεν έχεις εγγυημένο χρόνο συμμετοχής, οπότε κάποια στιγμή θες να εξετάσεις άλλες προοπτικές και γι' αυτό συνέβη ό,τι συνέβη και είμαι αληθινά χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Για να αγωνιστώ, να διασκεδάσω το παιχνίδι και να βοηθήσω στην επίτευξη των στόχων της ομάδας».

Υπάρχει κάποιο μυστικό πίσω από την επιλογή του αριθμού «28» στην φανέλα σου;

«Όταν εντάσσεσαι σε μια ομάδα στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, δεν υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι αριθμοί. Αλλά, είχα καλές αναμνήσεις με το "28", γιατί με αυτό αγωνίστηκα στην Γιουνάιτεντ, οπότε όταν είδα ότι εδώ είναι ελεύθερο είπα "αυτό θα πάρω για να κρατήσω την ίδια ιδέα"».

Η ιδέα για το «28» είναι 2+8-10;

«Στην Πενιαρόλ φορούσα το "10". Στην Μάντσεστερ σκέφτηκα ότι 2+8=10 και μετά μου είπαν ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο φορούσε το "28" στην Σπόρτινγκ, οπότε ήθελα να το πάρω. Έχω καλές αναμνήσεις από αυτό και όταν μου είπαν ότι εδώ είναι ελεύθερο, είπα ότι είναι ένα καλό σημάδι και έμεινα με το "28"».

Περίγραψε τον εαυτό σου με λίγες λέξεις.

«Θα ήταν προτιμότερο να απαντούσαν άλλοι για εμένα! Θα έλεγα ότι είμαι ένας ποδοσφαιριστής γρήγορος με την μπάλα, μου αρέσει η συνεργασία με τους συμπαίκτες μου, να βοηθάω με ασίστ και γκολ. Τα τελευταία 4 χρόνια κάνω πολλά περισσότερα και στο ανασταλτικό σκέλος. Στην εποχή μας χρειάζεται και η συμμετοχή στην άμυνα. Σε γενικές γραμμές αυτά».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Ανυπομονώ να τους γνωρίσω. Είδα κάποιους στη Λανς, αλλέ επειδή είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα, θέλω να τους γνωρίσω και βέβαια στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίσουμε μαζί».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή