ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-0: Διατήρησε την παράδοση κι έκανε το «2 στα 2» στη Super League

Super League: Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο αλλά νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό κι επέκτεινε στα 20 ματς το νικηφόρο σερί που έχει κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου - Πρώτο γκολ με τη φανέλα του «Δικεφάλου» για τον Ταρίκ Τισουντάλι.
EUROKINISSI

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς στη Super League πανηγύρισε ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, όπου θα μπορούσε να είχε βρεθεί ακόμα και πίσω στο σκορ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε πιο ορεξάτος κι επικράτησε για 20η συνεχόμενη φορά του Παναιτωλικού σε όλες τις διοργανώσεις.

Το γκολ του Σάστρε στο 51’ απλοποίησε την κατάσταση, με τις αλλαγές του Λουτσέσκου στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα να βοηθούν ώστε οι Πρωταθλητές Ελλάδας να «κλειδώσουν» τη νίκη. Αυτό έγινε με το πρώτο τέρμα (στο 79’) του Τισουντάλι ως παίκτης των γηπεδούχων.

Η εξέλιξη του ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός

Οι φιλοξενούμενοι πήγαν να αιφνιδιάσουν, καθώς είχαν την πρώτη τους τελική μόλις στα 40 δευτερόλεπτα, με τον Κοτάρσκι να κάνει δύσκολη επέμβαση στο σουτ του Πέρες.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε την κατοχή της μπάλας κι άσκησε πίεση στον Παναιτωλικό, ο οποίος άντεξε λόγω της πολυπρόσωπης άμυνας του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ είχε 67% κατοχή, αλλά μόλις μια τελική, ενώ μετά το 30’ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί εκμεταλλευόμενοι τις αμυντικές αδυναμίες των γηπεδούχων.

Μετά την ανάπαυλα, οι παίκτες του Λουτσέσκου μπήκαν δυνατά και κατάφεραν να πετύχουν νωρίς αυτό που δεν μπόρεσαν στα πρώτα 45 λεπτά. Ο Ντεσπόντοφ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά κι ο Σάστρε με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 51ο λεπτό.

Στο τελευταίο μισάωρο ο Γιάννης Πετράκης αποφάσισε να κάνει πιο επιθετικό τον Παναιτωλικό, προχωρώντας σε τριπλή αλλαγή στο 62’ κι αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2. Το αποτέλεσμα, όμως, δεν ήταν αυτό που ήθελε, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν, όπως είχαν κάνει στο πρώτο μέρος.

Ο Σβαμπ είχε μια καλή στιγμή με σουτ σε αντεπίθεση στο 65ο λεπτό, ενώ στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, καθώς ο Λουτσέσκου προχώρησε σε τέσσερις μαζεμένες αλλάγες στο 72ο λεπτό. Δύο από τους παίκτες που ήρθαν από πάγκο, όμως, ήταν εκείνοι που συνεργάστηκαν για το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ.

Ο Ζίβκοβιτς έδωσε πολύ όμορφη κάθετη κι ο Τισουντάλι νίκησε τον Τσάβες στην «κλειστή» γωνία του για το 2-0 στο 79’. Αυτό είναι το πρώτο τέρμα του Μαροκινού με τη φανέλα του «Δικεφάλου».

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Μιχαηλίδης, Καμαρά - Ντίαζ, Τσάβες, Μπελεβώνης, Κοντούρης, Παντελάκης.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Καμαρά (72' Οζντόεφ), Μουργκ (72' Τάισον), Ντεσπόντοφ (71' Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (85' Σορετίρε), Τσάλοφ (72' Τισουντάλι).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Λιάβας, Παντελάκης, Μλάντεν (62' Μαΐντεβατς), Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες (74' Λουίς), Μπουζούκης (62' Κοντούρης), Μπελεβώνης (62' Λαχούντ), Ντίαζ (78' Νικολάου), Λομονάκο.

Σχετικές ειδήσεις