Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0: Λυτρωτής Σπόραρ στο 90+6’!

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0: Κακοί οι «πράσινοι» φλέρταραν με μια ακόμη γκέλα, αλλά τους έσωσε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άντραζ Σπόραρ – Δοκάρι με τον Γιαννιώτα είχαν οι φιλοξενούμενοι.

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0: Λυτρωτής Σπόραρ στο 90+6’!
SOTIRIS_DIMITROPOULOS
4'

Έχοντας επτά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του, ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Λεβαδειακό φλέρταρε με μια γκέλα που θα τον άφηνε από πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα στο -5. Οι «πράσινοι» για την 2η αγωνιστική της Super League, είχαν υπερβολικά κακή εικόνα και τελικά κατάφεραν να γλιτώσουν το πατατράκ στο 90+6’ με τον Σπόραρ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να χαρίζει τη νίκη και την ανακούφιση με 1-0.

Το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε υπερβολικά νωχελικό, χωρίς καμία φρεσκάδα στο παιχνίδι του και αυτό παραλίγο να του στοιχίσει. Έχασε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος κυρίως με τα τετ α τετ Γερεμέγεφ και Τσέριν, όμως και ο Λεβαδειακός είχε καλές στιγμές με κυριότερη το δοκάρι του Γιαννιώτα.

Το δεύτερο μέρος αντί να είναι πιο πιεστικός ο Παναθηναϊκός, είχε ακόμη πιο νευρική εικόνα και δεν έπαιξε με «καθαρό» μυαλό. Δοκίμαζε κυρίως με σέντρες να απειλήσει, ενώ ανασταλτικά γλίτωσε για εκατοστά όταν το γκολ του Λεβαδειακού ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι «πράσινοι» στις καθυστερήσεις ουσιαστικά έκαναν όσα έκαναν στο δεύτερο μέρος. Δημιούργησαν τρεις ευκαιρίες και τελικά ο Σπόραρ έδωσε τη λύση, ίσως παίζοντας για τελευταία φορά με το «τριφύλλι» καθώς είναι πολύ πιθανό να πωληθεί.

Έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε τους 3 πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα και ο Λεβαδειακός έμεινε στον 1 και τις θετικές εντυπώσεις που άφησε στο ΟΑΚΑ.

Το ματς άρχισε με τον Λεβαδειακό να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ μόλις στο 1ο λεπτό. Από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Γιαννιώτα, ο οποίος σούταρε με τη μία αναγκάζοντας τον Ντραγκόφσκι σε επέμβαση και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε!

Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» στις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στο 3’. Ο Γερεμέγεφ βγήκε τετ α τετ, αλλά το τελείωμά του κατέληξε άουτ!

Το σουτ του Βήχου στο 4’ έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε η προβολή του Όζμπολτ ένα λεπτό μετά, μετά από σέντρα του Γιαννιώτα.

Το «τριφύλλι» στο 23’ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν μετά από άψογη συνεργασία των παικτών του, ο Τσέριν βγήκε τετ α τετ αλλά το πλασέ του σταμάτησε ο Γκροφ!

Ο Πελίστρι στο 41’ σούταρε από πλάγια θέση άουτ. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν να εκμεταλλευτούν δύο φορές λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού στο 45’. Αρχικά του Γεντβάι με τον Όζμπολτ να στέλνει την μπάλα άουτ και στη συνέχεια του Τσέριν, με τον Ντραγκόφσκι να προλαβαίνει.

Το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα ημιχρόνου, με τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ να αποδοκιμάζουν.

Το πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους άρχισε με ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε ωραία φάουλ, με τον Βαγιαννίδη και τον Σένκεφελντ για λίγο να μην μπορούν να βρουν την μπάλα για να τη στείλουν στα δίχτυα.

Στο 54’ ο Λεβαδειακός κατάφερε να σκοράρει, όμως το γκολ δε μέτρησε ως οφσάιντ. Ο Όζμπολντ έκανε τη σέντρα και ο Γιαννιώτας σκόραρε, αλλά ο πρώτος ήταν εκτεθειμένος κι έτσι το τέρμα δε μέτρησε.

Η νευρικότητα του Παναθηναϊκού μεγάλωνε όσο περνούσε η ώρα. Στο 72’ ο Τζούριτσιτς εντός περιοχής κινήθηκε ωραία, αλλά το σουτ που δοκίμασε σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών. Στο 76’ ο Συμελίδης έκανε το γύρισμα και ο Κάσσος σούταρε άσχημα στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Μετά το κόρνερ του Μλαντένοβιτς στο 80’, ο Γεντβάι πήρε κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ. Το ματς έφτασε στις καθυστερήσεις με τον Γερεμέγεφ να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 90+1’! Ο Μαξίμοβιτς σούταρε, ο Γκροφ έδιωξε και στην επαναφορά ο Γερεμέγεφ προ κενής εστίας πλάσαρε άουτ!

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τετέ σούταρε μετά από φάουλ, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Δύο λεπτά μετά, ήρθε η λύτρωση για τον Παναθηναϊκό.

Στο 90+6’ ο Τετέ πήρε την κεφαλιά με τον Γκροφ να βρίσκει την μπάλα και να τη στέλνει στο δοκάρι στη συνέχεια και στην επαναφορά ο Σπόραρ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0!

Έτσι ήρθε η νίκη για τον Παναθηναϊκό, παρά την κακή εμφάνιση. Με μια εμφάνιση η οποία αποτελεί καμπανάκι για το "τριφύλλι", ειδικά λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τη Λανς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γέντβαϊ, Μαξ (71’ Μλαντένοβιτς), Μαξίμοβιτς, Τσέριν (76’ Αράο), Πελίστρι (60’ Σπόραρ), Μπακασέτας (60’ Τζούριτσιτς), Μαντσίνι (59’ Τετέ), Γερεμέγεφ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Κάσσος, Τσάπρας, Κ. Παπαδόπουλος, Βήχος, Κωστή (61’ Λαμαράνα), Πλέγας (78’ Ρόμο), Γιαννιώτας (83’ Γιόκε), Μπάλτσι, Πεντρόζο (78’ Μεχία), Οζμπολντ (61’ Συμελίδης).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή