Σβεν Γκόραν Έρικσον: Τα συγκινητικά λόγια του Ματίας Αλμέιδα για τον προπονητή του στη Λάτσιο

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε εξηγήσει με σπουδαίο τρόπο πριν από λίγο καιρό, το τι σημαίνει ο Σβεν Γκόραν Έρικσον για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Intime News

Ο θάνατος του Σβεν Γκόραν Έρικσον συγκλόνισε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ είχε μιλήσει πριν από τρεις μήνες στο σουηδικό «Aftonbladet» με αφορμή τη συνεργασία του με τον Σουηδό προπονητή στη Λάτσιο.

Ο Έρικσον, μάλιστα, του είχε στείλει κι ένα μήνυμα, με τον Αλμέιδα να λέει πριν δει το σχετικό video, ότι: «Όλοι θέλουν να είναι σαν τον Σβεν, κανείς δεν μπορεί να είναι σαν αυτόν όμως». Ο Έρικσον, από την πλευρά του, ανέφερε στο μήνυμα του: «Ciao Ματίας! Σβεν εδώ. Νομίζω ότι με θυμάσαι... Έχουμε ζήσει απίστευτα όμορφες στιγμές μαζί».

Ο «Πελάδο» είπε στη συνέχεια ότι: «Είμαι πολύ - πολύ χαρούμενος που έλαβα αυτόν τον χαιρετισμό. Ο Σβεν ήταν ένας φανταστικός προπονητής, αλλά ακόμα μεγαλύτερος άνθρωπος. Γιατί; Έκανε 25 παίκτες να αισθάνονται σημαντικοί ανεξάρτητα από το πόσο έπαιξαν. Ξέρω ότι πολεμάς αυτή τη στιγμή, είσαι μαχητής. Εκτός από σπουδαίος προπονητής, είσαι σπουδαίος άνθρωπος, Σβεν. Μια μεγάλη αγκαλιά, να είσαι δυνατός.

Υπάρχει Θεός, ξέρει τι κάνει με όλους μας. Μου αρέσεις τόσο πολύ, δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θαυμάζω στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Σε ευχαριστώ για όλα όσα μου έμαθες. Συνέχισε να διδάσκεις στους ανθρώπους. Μην κουράζεσαι, συνέχισε. Αφήνεις σημαντικά ίχνη στη ζωή όλων, αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον ποδοσφαιρικό κόσμο που σε χρειάζεται. Μια μεγάλη αγκαλιά», είπε ακόμη ο Αλμέιδα, ο οποίος στην συνέχεια έσπευσε να απαντήσει σε ερώτηση για τον Έρικσον και τι πήρε απ' αυτόν.

«Προσπάθησα να μην αντιγράψω από κανέναν από τους προπονητές που είχα. Ο Σβεν είναι Σβεν. Είναι ο κύριος. Δεν μπορώ ποτέ να γίνω σαν τον Σβεν. Ένα πρόβλημα στο ποδόσφαιρο είναι ότι πολλοί άνθρωποι αντιγράφουν ο ένας τον άλλον αντί να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο. Όλοι θέλουν να είναι σαν τον Σβεν Γκόραν Έρικσον, να ηγούνται της ομάδας όπως εκείνος, να ντύνονται όπως αυτός. Κανείς όμως δεν μπορεί να είναι σαν αυτόν. Άλλοι θέλουν να είναι σαν τον Μπιέλσα ή τον Γκουαρδιόλα. Είναι λίγο έλλειψη αυτοπεποίθησης αυτό.

Αν προσπαθήσω να γίνω κάποιος άλλος, δεν θα μπορώ να πείσω τους παίκτες για το τι πραγματικά θέλω και πιστεύω. Σε αυτό το επίπεδο, πρέπει να είσαι γνήσιος. Αλλιώς γίνεσαι σαν ηθοποιός. Τα περισσότερα πράγματα στο ποδόσφαιρο έχουν ήδη εφευρεθεί, αλλά πρέπει να ακολουθήσεις τον δρόμο σου. Για μένα το πρωταρχικό είναι οι παίκτες που προπονώ να νιώθουν ευτυχία και χαρά για αυτό που κάνουν».

Από εκεί και πέρα, ο Ματίας Αλμέιδα, ανέφερε σε ερώτηση για το αν είναι σύμπτωση που ο Έρικσον είχε ως προπονητής παίκτες που σήμερα είναι από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο (βλ. Αντσελότι, Ιντζάγκι, Σιμεόνε, Κονσεισάιο, Μαντσίνι, Μιχαίλοβιτς): «Δεν ξέρω. Ο Σβεν μας έδειξε την αγάπη για το ποδόσφαιρο και τη ζωή. Δεν είναι κάτι που έχω αντιγράψει αλλά είναι κάτι για το οποίο συμφωνώ μαζί του και θέλω να δώσω και στους παίκτες μου. Ο Σβεν μας έκανε όλους στη Λάτσιο να νιώθουμε σημαντικοί και χαρούμενοι. Το να είσαι προπονητής ποδοσφαίρου είναι κάτι περισσότερο από το να είσαι απλώς προπονητής. Ο Σβεν είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που είχα και είχα τους Σάκι, Πασαρέλα, Μπιέλσα, Τζακερόνι και πολλούς άλλους».

Σχετικές ειδήσεις