Σβεν Γκόραν Έρικσον: Η ανοιχτή επιστολή των παιδιών του - «Ελπίζουμε ότι έτσι θα θυμάστε τον μπαμπά»

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών και τα δύο παιδιά του δημοσίευσαν μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή.

EPA/MARK R. CRISTINO

Θλίψη προκάλεσε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η είδηση του θανάτου του Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Η κατάσταση της υγείας του Σουηδού προπονητή, ο οποίος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας σε τελικό στάδιο, είχε επιδεινωθεί αρκετά τις προηγούμενες ημέρες.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (26/8) τα παιδιά του επιβεβαίωσαν το τραγικό γεγονός με μια ανοιχτή επιστολή τους.

«Πολεμούσε την ασθένειά του με θετικό μυαλό και μεγάλο θάρρος, αλλά τώρα έφτασε στο τέλος της. Έχουμε εμπνευστεί από το κέφι του για ζωή, το θάρρος και τη θέλησή του να ζήσει τη ζωή στο έπακρο - ακόμα και στο τέλος. Ελπίζουμε ότι θα θυμάστε τον μπαμπά ως τον θετικό και θαρραλέο άνθρωπο που ήταν πάντα, τόσο δημόσια, όσο και στο σπίτι μαζί μας», γράφουν τα παιδιά, Λίνα και Γιόχαν Έρικσον.

Η κόρη του πρόσφατα σχολίασε ότι ο πατέρας της δεν μπορούσε πλέον να πάει στο Λονδίνο για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ που ήταν αφιερωμένο στη ζωή του.


Η τελευταία του επιθυμία

Επιπλέον ο φίλος και δικηγόρος του Άντερς Ρούνεμπιερ, εξήγησε ότι δεν μπορούσε να κάνει ούτε τις μικρές βόλτες που έκανε στη λίμνη Fryken στη Σουηδία.

«Δυστυχώς η υγεία του δεν το επέτρεπε», είπε στη «Mirror». «Γνωρίζω τον Σβεν και πώς νιώθω; Νιώθω λυπημένος, αλλά χαίρομαι που τον γνωρίζω και ξέρω ότι μπορώ ακόμα να τον δω. Αυτή είναι η στάση μου. Είναι απίστευτος άνθρωπος» έλεγε λίγο πριν γίνει γνωστός ο θάνατός του.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Έρικσον έλεγε πόσο εκτιμά τη λίμνη Fryken, κοντά στο σπίτι του στο Βέρμλαντ και αποκάλυψε την τελευταία του επιθυμία.

«Πάντα πίστευα ότι ήταν ένα καλό μέρος. Η στάχτη μου μπορεί να πεταχτεί στο νερό εδώ», είχε αναφέρει.

Το σπαρακτικό ηχογραφημένο τελευταίο «αντίο»

Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, ο Σβεν Γκόραν Έρικσον ηχογράφησε ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα, σύμφωνα δημοσίευμα της Sun, έκανε τους πάντες να ξεσπάσουν σε κλάματα. Ακόμα και τους ανθρώπους του συνεργείου που βιντεοσκοπούσε το ντοκιμαντέρ.

«Ελπίζω να με θυμάσαι ως ένα θετικό άτομο που προσπάθησα να κάνω ό,τι μπορούσα. Μην το μετανιώσεις, χαμογέλα. Ευχαριστώ για όλα, προπονητές, παίκτες, οπαδούς... ήταν φανταστικό. Φρόντισε τον εαυτό σου και τη ζωή σου. Αντίο», ανέφερε σε αυτό.

Η Κλαούντια Κορμπισιέρο, σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, λέει: «Ήταν πάντα ανοιχτός, αλλά του πήρε χρόνο για να μιλήσει πραγματικά για την ασθένειά του και πώς ένιωθε γι' αυτήν. Ο Σβεν ήθελε επίσης να βεβαιωθεί ότι αυτό δεν ήταν απλώς μια ιστορία με λυγμούς. "Δεν θέλω για να γίνει καταστροφή, πεθαίνω", είπε».

Σχετικές ειδήσεις