Χρήστος Ζαφείρης: Απέρριψε τον... Χάαλαντ για την Ελλάδα - Ο ρόλος του Γιοβάνοβιτς

Ο λόγος που ο Χρήστος Ζαφείρης επέλεξε να εκπροσωπήσει την Εθνική Ελλάδας και να απορρίψει τη Νορβηγία και τη συνεργασία με τον κορυφαίο επιθετικό του κόσμου. 
EPA/MARTIN DIVISEK

Ο Χρήστος Ζαφείρης είναι το hot όνομα των τελευταίων ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο 21χρονος κεντρικός μέσος, μπορεί να είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό, αλλά στην Ευρώπη έχει ήδη φτιάξει το όνομά του και θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα στη θέση του.

Από τη στιγμή που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του Μάκη Γκαγκάτση για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ελλάδας, μία από τις πρώτες συζητήσεις που έκαναν οι άνθρωποι της ΕΠΟ με τον νέο προπονητή αφορούσε το ενδεχόμενο να πειστούν ώστε να φορέσουν το εθνόσημο οι Κωνσταντίνος Καρέτσας και Χρήστος Ζαφείρης.

Τα πράγματα ήταν πιο απλά για το wonderkid της Σλάβια Πράγας, που γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά στα 9 του μετακόμισε στη Νορβηγία και έπαιξε σε όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της χώρας.

Ο Γιοβάνοβιτς παρακολούθησε κάποιους παλιούς αγώνες του Ζαφείρη, είδε όλα τα προκριματικά ματς της Σλάβια και αφού πείστηκε πως του κάνει, ξεκίνησε τις επαφές μαζί του.

Ο Σέρβος χειρίστηκε την υπόθεση όπως ακριβώς έκανε όταν προπονούσε συλλόγους και ήθελε να κλείσει μια μεταγραφή. Εκείνος ήταν που πολλές φορές τηλεφωνούσε ο ίδιος στους ποδοσφαιριστές για να τους μιλήσει, να τους εξηγήσει το πρότζεκτ και να τους πείσει για τις επιλογές τους.

Το ίδιο έκανε και με τον Χρήστο Ζαφείρη, ο οποίος του έδειξε πόσο πολύ θέλει να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, παρά το κίνητρο να γίνει συμπαίκτης με τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Το ταξίδι - αστραπή μετά το ματς με τη Λιλ

Από τη στιγμή λοιπόν που ο Γιοβάνοβιτς κατέληξε ότι ο παίκτης πληροί τις προϋποθέσεις και του κάνει ως προφίλ ποδοσφαιριστή, η υπόθεση πέρασε στο επόμενο στάδιο, αυτό της γραφειοκρατίας.

Ο Ζαφείρης μετά τον αγώνα Λιλ – Σλάβια, πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη (22/8) ταξίδι–αστραπή στην Αθήνα, όπου και ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας.

Ακολούθως ο παίκτης μετέβη στα γραφεία της ΕΠΟ στο πάρκο Γουδί κι εκεί συναντήθηκε για αρκετή ώρα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τον ο καλωσόρισε επί της ουσίας στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και πλέον η μοναδική εκκρεμότητα αφορά στο τελικό «οκ» της FIFA.

Σχετικές ειδήσεις