Παναθηναϊκός: Αποχαιρέτησε τον Αϊτόρ – Συνεχίζει στην ΑΕΚ Λάρνακας ο Ισπανός

Παρελθόν αποτελεί ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα απ’ τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να τον ευχαριστούν για την προσφορά του στο σύλλογο – Μετακομίζει στην Κύπρο και την ΑΕΚ Λάρνακας.

Τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό, με σημαντική προσφορά στην ομάδα και με δικό του πέναλτι-γκολ η κατάκτηση ενός κυπέλλου. Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα άρχισε την πορεία του στο «τριφύλλι» το 2020 και την τελειώνει το 2024. Με απόφαση των «πράσινων» και του Ντιέγκο Αλόνσο, τέθηκε εκτός πλάνων και τελικά αποχωρεί απ’ το σύλλογο.

Ο Αϊτόρ συμφώνησε και θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ Λάρνακας. Στην ομάδα της Κύπρου είναι ο Τσάβι Ρόκα, ο οποίος ως τεχνικός διευθυντής των «πράσινων» το 2020 τον είχε φέρει στην Ελλάδα. Πλέον οι δυο τους θα συνεργαστούν ξανά.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών με την εξής ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, ο οποίος εντάσσεται στην κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας.

Ο Αϊτόρ αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2020 και βοήθησε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα. Στον τελικό Κυπέλλου του 2022 πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Την επόμενη σεζόν ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό, σκοράροντας 8 γκολ σε ισάριθμους αγώνες, ώσπου ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός του στις 23 Οκτωβρίου 2022. Έχασε το υπόλοιπο της σεζόν και επανήλθε στη δράση το καλοκαίρι του 2023, έχοντας μάλιστα υπογράψει νέο συμβόλαιο στο Τριφύλλι.

Σε αυτή την τετραετία ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε σε 95 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 24 γκολ.

Ευχαριστούμε τον Αϊτόρ για την προσφορά του και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».