Κριστιάνο Ρονάλντο: «Έκλαψα γιατί ένιωσα άσχημα για τον εαυτό μου, την οικογένειά μου»

Ο CR7 εξήγησε για ποιο λόγο ξέσπασε σε κλάματα μετά το χαμένο πέναλτι στο ματς με τη Σλοβενία στο Euro 2024.

Το κανάλι του Κριστιάνο Ρονάλντο στο youtube έχει ξεπεράσει τα 50 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες μέσα σε λίγες μέρες λειτουργίες. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ σε ένα απ’ τα τελευταία του video, έκανε συζήτηση με τον Ρίο Φέρντιναντ, απαντώντας στις ερωτήσεις του πρώην συμπαίκτη του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εκεί μίλησε και για το χαμένο πέναλτι με την Σλοβενία στο Euro 2024, το οποίο τον έκανε να βάλει τα κλάματα πριν ακόμη υπάρξει η οριστική κατάληξη του ζευγαριού για το ποιος θα προκριθεί. Όπως εξήγησε ο βετεράνος σταρ, έκλαψε γιατί ένιωσε άσχημα για τον εαυτό του, την οικογένειά του.

Χαρακτηριστικά είπε:

«Έκλαψα τη μέρα που έχασα το πέναλτι, παρόλο που πίστευα ότι ο Όμπλακ έκανε μια φανταστική απόκρουση. Αλλά ας το ερμηνεύσουμε ότι έχασα το πέναλτι.

Όταν έκλαψα, δεν ήταν επειδή πίστευα ότι αν το έχανα κι η Πορτογαλία αποκλειόταν ο κόσμος θα έπεφτε πάνω μου. Δεν ήταν εξαιτίας αυτού.

Ο κόσμος δεν με ξέρει. Δεν ήταν καθόλου έτσι. Απλώς, φανταστείτε, στα τελευταία 27 πέναλτι που είχα εκτελέσει είχα σκοράρει και το να το χάσω εκείνη τη στιγμή με έκανε να νιώσω άσχημα με τον εαυτό μου.

Εκείνη τη στιγμή δεν μου πέρασε τίποτα άλλο από το μυαλό. Λυπήθηκα για όλο τον κόσμο που είχε έρθει στο γήπεδο, ειδικά για την οικογένειά μου, τη μητέρα μου, τα παιδιά μου και τη σύντροφό μου.

Το έχασα γιατί πίεζα πάρα πολύ τον εαυτό μου. Πραγματικά, με ξέρεις πολύ καλά, από τότε που ήμουν 11 χρόνων. Πάντα πίεζα τον εαυτό μου, πάντα σκεφτόμουν:

“Κριστιάνο, είσαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο”. Εξακολουθώ να σκέφτομαι έτσι και καταλήγω να πιέζω πάρα πολύ τον εαυτό μου και υπάρχουν πάντα δύο όψεις του νομίσματος.

Όταν τα πράγματα πάνε καλά, τέλεια, όλα είναι καλά. Αλλά όταν τα πράγματα πάνε στραβά, το νιώθεις πάρα πολύ.

Αλλά μου αρέσει γιατί ξέρω πώς να αντιμετωπίσω αυτή την πίεση καλά. Αλλά τη στιγμή που έχασα το πέναλτι ένιωσα άσχημα για τον εαυτό μου, για τους ίδιους τους φιλάθλους, για την οικογένειά μου κι όχι για τα άλλα που γράφτηκαν και ειπώθηκαν.

Είναι πολύ ιδιαίτερες στιγμές. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εκφραστείς. Είναι πράγματα που δεν μπορείς να κρύψεις. Εάν κρύβεις αυτά τα είδη συναισθημάτων, λες ψέματα στον εαυτό σου.

Πρέπει να είσαι ο εαυτός σου, δεν έχει σημασία αν αρέσεις ή όχι στους άλλους. Νομίζεις ότι θα αλλάξω τον τρόπο ζωής μου τώρα;

“Α, ο Κριστιάνο είναι εγωιστής, είναι πάντα…” Όχι. Αλήθεια πιστεύεις ότι, σχεδόν στα 40 μου, θα αλλάξω τώρα; Φυσικά κι όχι. Είτε τους αρέσει έτσι είτε όχι. Είναι μέρος της ζωής. Για μένα δεν είναι πρόβλημα.

Είπαν: “Α, είναι 39 ετών, γερνάει...”. Ξέρεις γιατί το είπαν αυτό; Γιατί δεν έβαλα γκολ. Και τα υπόλοιπα που έκανα; Το παρελθόν μου;

Στην προκριματική φάση πέτυχα 10 γκολ. Πριν από το Euro πέτυχα δύο γκολ με την Ιρλανδία. Αλλά αυτά είναι μέρος της ζωής.

Ακόμα κι αν είχα σκοράρει, τίποτα από αυτά δεν θα άλλαζε ποιος είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο κόσμος προσπαθεί να μιλήσει άσχημα και να σε επικρίνει, αλλά για μένα δεν είναι πρόβλημα.

Θα παίξω με μια εθνική ομάδα και θα προσπαθήσω να σκοράρω. Αν δεν συμβεί; Στο επόμενο παιχνίδι θα προσπαθήσω να σκοράρω ξανά. Έτσι είμαι.

Πάντα προσπαθώ να βάζω γκολ. Για μένα δεν έχει σημασία αν ο αντίπαλος είναι η Γαλλία ή η Αλ Ετιφάκ. Πάντα θα υπάρχει κριτική, αλλά οι άνθρωποι ξεχνούν ένα πράγμα: Λένε ότι ο Κριστιάνο δεν έβαλε γκολ, αλλά εγώ έβαλα δύο.

Θα βγω και θα εκτελέσω το πέναλτι ακόμα κι αν χάσω. Πάντα έτσι θα είμαι. Δεν θα κρυφτώ ποτέ και θα πω ότι έχω κράμπες, κάτι που το καταλαβαίνω.

Υπάρχουν παίκτες που δεν εκτελούν πέναλτι γιατί δεν νιώθουν αυτοπεποίθηση και το σέβομαι αυτό. Αλλά ο Κριστιάνο δεν θα το κάνει ποτέ αυτό. Ακόμα κι αν χάσω το πρώτο, θα είμαι εκεί να πάρω το δεύτερο.

Αν χάσω το δεύτερο, θα είμαι εκεί για να πάρω το τρίτο, δεν φοβάμαι. Αλλά στους ανθρώπους αρέσει πάντα να επισημαίνουν και να μιλούν για τα λιγότερο θετικά πράγματα.

Αν με ρωτάτε αν δεν ήθελα να σκοράρω κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, φυσικά και θα ήθελα. Αλλά δεν έγινε, τι θέλετε να κάνω;

Να φωνάξω; Οι θαυμαστές μου με αγαπούν κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρό μου για να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Ο κόσμος με αγαπάει. Κανείς δεν θα μου αφαιρέσει τη λάμψη».