Σάμροκ Ρόβερς – ΠΑΟΚ 0-2: Εμφανώς ανώτερος έδωσε βαθμούς στην Ελλάδα

Σάμροκ Ρόβερς – ΠΑΟΚ 0-2: Η πρόκριση είχε κριθεί απ’ την Τούμπα, αλλά οι Θεσσαλονικείς νίκησαν και το δεύτερο ματς για το καλό της Ελλάδας – Οζντόεφ και Ντεσπόντοφ τα γκολ.

Σάμροκ Ρόβερς – ΠΑΟΚ 0-2: Εμφανώς ανώτερος έδωσε βαθμούς στην Ελλάδα
INTIME SPORTS
3'

Η ρεβάνς του Δουβλίνου ήταν τυπική διαδικασία αναφορικά με την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ όμως, ήθελε να αποδείξει ξανά τη χαοτική διαφορά δυναμικότητας που τον χωρίζει απ’ την Σάμροκ Ρόβερς, πανηγυρίζοντας με δεύτερη νίκη την είσοδο στο League Phase του Europa League. Το πέτυχε με 2-0 και έτσι χάρισε βαθμούς στον εαυτό του και φυσικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παίρνοντας την πρόκριση με συνολικό σκορ 6-0!

Οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν τον γνωστό τους ρυθμό ειδικά στο πρώτο μέρος, αλλά ακόμη κι έτσι ήταν εμφανές πως δεν μπορούν να απειληθούν απ’ την Σάμροκ. Οι φάσεις δεν ήταν πολλές, αλλά φαινόταν πως αν μπει γκολ οι φιλοξενούμενοι θα το πετύχουν. Το έκαναν στα μέσα του δευτέρου μέρους με τον Οζντόεφ αρχικά και τον Ντεσπόντοφ στη συνέχεια, κλειδώνοντας και τη δεύτερη νίκη πέρα απ’ την πρόκριση.

Η αναμέτρηση άρχισε με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρώτη ευκαιρία στο 5’. Ο Τισουντάλι βρήκε ωραία τον Ντεσπόντοφ, με το σουτ του Βούλγαρου μέσα απ’ την περιοχή να καταλήγει έξω. Ένα λεπτό μετά το σουτ του Μουργκ μπλόκαρε ο Ποσλ.

Ακολούθησε νέα διπλή ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς, με τον Ποσλ να διώχνει το γύρισμα του Ζίβκοβιτς αρχικά και στη συνέχεια να κάνει σπουδαία επέμβαση στο τελείωμα του Οζντόεφ!

Το ματς κυλούσε χωρίς να έχει ιδιαίτερο ρυθμό και τον ΠΑΟΚ να το ελέγχει εύκολα. Η Σάμροκ μόνο με κάποιες σέντρες προσπαθούσε να απειλήσει, χωρίς αποτέλεσμα. Στο 36’ ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, με τον Ποσλ και πάλι να είναι εκεί που πρέπει.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 0-0, με τον ΠΑΟΚ να μην απειλείται, αλλά ταυτόχρονα να μην έχει ρυθμό και φαντασία στην ανάπτυξή του.

Ο Τάουελ με μακρινό σουτ δεν απείλησε στο 49’. Ο Κάβανα στο 52’ ανάγκασε τον Κοτάρσκι σε εντυπωσιακή επέμβαση! Ο ΠΑΟΚ στο 57’ είδε το σουτ του Οζντόεφ να μην απειλεί.

Σημαντική φάση ήρθε στο 58’, με τον Μιχαηλιδη να κάνει ωραία μπαλιά, ο Ντεσπόντοφ γύρισε στον Τισουντάλι, αλλά ο τελευταίος δεν πλάσαρε καλά απ’ το ύψος της περιοχής.

Η ανωτερότητα του «δικέφαλου» έφερε το γκολ στο 64’. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα ψηλά, ο Ζίβκοβιτς δεν σκόραρε, επέμεινε όμως και γύρισε στον Οζντόεφ που πάτησε περιοχή και έκανε το 0-1!

Οι Ιρλανδοί δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στην ποιοτική ανωτερότητα του ΠΑΟΚ και στο 75’ ήρθε το 0-2. Ο Κωνσταντέλιας βρήκε τον Σβαμπ εξαιρετικά, ο Αυστριακός πέρασε στον Ντεσπόντοφ κάθετα και ο Βούλγαρος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Ο Ντεσπόντοφ λίγο μετά είχε σουτ που δεν απείλησε τον Ποσλ, ενώ στην τελική ευθεία της αναμέτρησης, ο Τσάλοβ απείλησε με τον πορτιέρε της Σάμροκ να είναι πάλι σε ετοιμότητα.

Στις καθυστερήσεις του ματς, ο Κωνσταντέλιας έβγαλε ξανά τον Ντεσπόντοφ σε θέση βολής, αλλά ο Ποσλ ήταν πάλι εκεί! Χωρίς αυτόν το σκορ θα είχε ξεφύγει ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ δεν ήταν στην καλύτερη βραδιά του.

Κάπως έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην ολοκλήρωσή της. Το ζευγάρι δεν χωρά καν σχολιασμό, καθώς η πολύ καλύτερη ομάδα πέρασε με ένα εμφατικό συνολικό 6-0. Ο «δικέφαλος» δίκαια είναι στην League Phase του Europa League!

ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ: Πολς, Κλίρι, Λόπες, Κάβανο (Γκρέις 65’), Τάουελ, ΜακΈνεφ, Ο’Νιλ (Νούναν 65’), Ο’Σάλιβαν, Μπερνς (Φαρούτζα 65’), Μπάιρν (Μαντρόϊου 65’), ΜακΝάλτι (Μπιουρκ 65’).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα (Ράφα Σοάρες 76’), Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Ότο, Καμαρά, Οζντόεφ (Σβαμπ 71’), Μουργκ (Τάισον 71’), Ντεσπόντοφ, Ζίβκοβιτς (Κωνσταντέλιας 71’), Τισουντάλι (Τσάλοφ 71’).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή