Ολυμπιακός: «Δώσαμε στον Ποντένσε συμβόλαιο που δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα»

Ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, ανέλυσε τα δεδομένα των επαφών που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» για πιθανή επιστροφή του Ντάνιελ Ποντένσε.

Ολυμπιακός: «Δώσαμε στον Ποντένσε συμβόλαιο που δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα»
INTIME SPORTS
3'

Τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης Ντάνιελ Ποντένσε, δεν ήταν συνηθισμένα για την Ελλάδα. Αυτό επισήμανε ο Κώστας Καραπαπάς από πλευράς Ολυμπιακού, αναλύοντας τις λεπτομέρειες της πρότασης που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στον Πορτογάλο και τη Γουλβς. Κατέληξε μάλιστα στο συμπέρασμα πως ο ποδοσφαιριστής φέρθηκε επαγγελματικά, παρότι η πρόταση του Ολυμπιακού ήταν για συμβόλαιο που δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα.

Αναλυτικά ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έγραψε στα social media:

«Για να τελειώνει η παραφιλολογία και να πάμε να παίξουμε ένα κρίσιμο ματς απόψε στη Λαμία: Ο Ολυμπιακός πρότεινε ένα εξαιρετικό συμβόλαιο για τρία χρόνια στον Ντάνιελ (2,2 εκατ. το χρόνο NET συν μπόνους στόχων κλπ με τα οποία θα έφτανε και ίσως ξεπερνούσε τα 3 εκατ. Στην Ελλάδα τέτοιο συμβόλαιο δεν έχει υπάρξει. Με εφορίες και μανατζερικά ο σύλλογος θα πλήρωνε 4-4,5 εκατ. το χρόνο, 12-13 εκατ. για τρία χρόνια... και 7 συν μπόνους μεταγραφής στη Γουλβς.

Ο Ποντένσε ζητούσε από τον Ολυμπιακό 3 εκατ. νετ συν μπόνους και 5 χρόνια κλειστό συμβόλαιο. Με νορμάλ μπόνους και τον Ολυμπιακό πρωταθλητή και με μία νορμάλ πορεία στην Ευρώπη, ο Ντάνιελ θα έφτανε στα 4-4,5 εκατομμύρια το χρόνο και για την ομάδα θα ήταν με εφορίες και μανατζερικά κοντά στα 6 εκατομμύρια τον χρόνο. Δηλαδή 5Χ6=30. Συν 7 η Γουλβς... 37 εκατομμύρια.

Η Γουλβς ζητούσε 10 εκατομμύρια από εμάς και θα τα βρίσκαμε όπως σας είπα στα 6-7 εκατομμύρια, όπως τα βρήκαν και με την Αλ Σαμπάμπ. Διότι, ο Ντάνιελ ζητούσε τα παραπάνω από εμάς, αλλά αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ότι ο Ντάνιελ περίμενε (δικαίωμά του είναι, επαγγελματίας είναι και μιλάμε για τη ζωή του) την Αλ Σαμπάμπ για κάτι πολύ παραπάνω που εν τέλει ήρθε.

Η τελική συμφωνία με τους Άραβες είναι για την Γουλβς κοντά στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ νετ που μαζί με τα μπόνους στόχων κλπ μπορεί να φτάσει τα 8 εκατομμύρια. Για τον Ντάνιελ 5,5 εκατομμύρια νετ το χρόνο συν μπόνους για τρία χρόνια.

Όποιος λοιπόν από τους ειδικούς λογιστές του facebook νομίζει ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να δώσει αυτό το συμβόλαιο το χρόνο που μαζί με εφορίες και μανατζερικά είναι 7-8 εκατομμύρια το χρόνο, τότε δεν ζει σε αυτή τη χώρα. Εμείς, λόγω συναισθηματικού δεσίματος περιμέναμε πιο πολύ απ' όσο έπρεπε, κάναμε υπομονή πιο πολύ απ' όσο έπρεπε.

Ο Ποντένσε λειτούργησε σαν επαγγελματίας, όπως όλοι στο ποδόσφαιρο. Ρομαντικές εποχές δεν υπάρχουν. Όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού, πρέπει να κρατήσουμε τα καλά, να του ευχηθούμε τα καλύτερα και συνεχίζουμε».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή