Ολυμπιακός: «Δώσαμε στον Ποντένσε συμβόλαιο που δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα»

Ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, ανέλυσε τα δεδομένα των επαφών που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» για πιθανή επιστροφή του Ντάνιελ Ποντένσε.
INTIME SPORTS

Τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης Ντάνιελ Ποντένσε, δεν ήταν συνηθισμένα για την Ελλάδα. Αυτό επισήμανε ο Κώστας Καραπαπάς από πλευράς Ολυμπιακού, αναλύοντας τις λεπτομέρειες της πρότασης που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στον Πορτογάλο και τη Γουλβς. Κατέληξε μάλιστα στο συμπέρασμα πως ο ποδοσφαιριστής φέρθηκε επαγγελματικά, παρότι η πρόταση του Ολυμπιακού ήταν για συμβόλαιο που δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα.

Αναλυτικά ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έγραψε στα social media:

«Για να τελειώνει η παραφιλολογία και να πάμε να παίξουμε ένα κρίσιμο ματς απόψε στη Λαμία: Ο Ολυμπιακός πρότεινε ένα εξαιρετικό συμβόλαιο για τρία χρόνια στον Ντάνιελ (2,2 εκατ. το χρόνο NET συν μπόνους στόχων κλπ με τα οποία θα έφτανε και ίσως ξεπερνούσε τα 3 εκατ. Στην Ελλάδα τέτοιο συμβόλαιο δεν έχει υπάρξει. Με εφορίες και μανατζερικά ο σύλλογος θα πλήρωνε 4-4,5 εκατ. το χρόνο, 12-13 εκατ. για τρία χρόνια... και 7 συν μπόνους μεταγραφής στη Γουλβς.

Ο Ποντένσε ζητούσε από τον Ολυμπιακό 3 εκατ. νετ συν μπόνους και 5 χρόνια κλειστό συμβόλαιο. Με νορμάλ μπόνους και τον Ολυμπιακό πρωταθλητή και με μία νορμάλ πορεία στην Ευρώπη, ο Ντάνιελ θα έφτανε στα 4-4,5 εκατομμύρια το χρόνο και για την ομάδα θα ήταν με εφορίες και μανατζερικά κοντά στα 6 εκατομμύρια τον χρόνο. Δηλαδή 5Χ6=30. Συν 7 η Γουλβς... 37 εκατομμύρια.

Η Γουλβς ζητούσε 10 εκατομμύρια από εμάς και θα τα βρίσκαμε όπως σας είπα στα 6-7 εκατομμύρια, όπως τα βρήκαν και με την Αλ Σαμπάμπ. Διότι, ο Ντάνιελ ζητούσε τα παραπάνω από εμάς, αλλά αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ότι ο Ντάνιελ περίμενε (δικαίωμά του είναι, επαγγελματίας είναι και μιλάμε για τη ζωή του) την Αλ Σαμπάμπ για κάτι πολύ παραπάνω που εν τέλει ήρθε.

Η τελική συμφωνία με τους Άραβες είναι για την Γουλβς κοντά στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ νετ που μαζί με τα μπόνους στόχων κλπ μπορεί να φτάσει τα 8 εκατομμύρια. Για τον Ντάνιελ 5,5 εκατομμύρια νετ το χρόνο συν μπόνους για τρία χρόνια.

Όποιος λοιπόν από τους ειδικούς λογιστές του facebook νομίζει ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να δώσει αυτό το συμβόλαιο το χρόνο που μαζί με εφορίες και μανατζερικά είναι 7-8 εκατομμύρια το χρόνο, τότε δεν ζει σε αυτή τη χώρα. Εμείς, λόγω συναισθηματικού δεσίματος περιμέναμε πιο πολύ απ' όσο έπρεπε, κάναμε υπομονή πιο πολύ απ' όσο έπρεπε.

Ο Ποντένσε λειτούργησε σαν επαγγελματίας, όπως όλοι στο ποδόσφαιρο. Ρομαντικές εποχές δεν υπάρχουν. Όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού, πρέπει να κρατήσουμε τα καλά, να του ευχηθούμε τα καλύτερα και συνεχίζουμε».