Τριήμερο… φωτιά για τους Ευρωπαίους – Οι μεταγραφικές τους προσπάθειες

Την Τετάρτη (4/9) λήγει η προθεσμία δήλωσης των ρόστερ στην UEFA, οπότε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός όσες κινήσεις θέλουν να κάνουν πιέζονται αφόρητα για να τις ολοκληρώσουν.

Ο Σεπτέμβριος μπήκε και στις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές αγορές της Ευρώπης, η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε. Όχι όμως και στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η θερινή περίοδος δικαιώματος απόκτησης ποδοσφαιριστών, ολοκληρώνεται στις 11 Σεπτεμβρίου. Οπότε υπάρχει χρόνος μέχρι την άλλη Τετάρτη για τις ομάδες μας.

Με έναν σημαντικό αστερίσκο όμως, ο οποίος αφορά τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Τους τρεις ευρωπαίους μας που θα έχουν υποχρεώσεις σε Europa League (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός) και Conference League (Παναθηναϊκός). Η UEFA έχει θέσει ως deadline για τη δήλωση της ευρωπαϊκής λίστας όλων των ομάδων που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της από εδώ και πέρα, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου.

Άρα, η πίεση για τους τρεις εκπροσώπους μας είναι μεγάλη, αν θέλουν να ενισχύσουν τα ρόστερ τους με ποδοσφαιριστές τους οποίους θα έχουν δικαίωμα να τους χρησιμοποιήσουν και εκτός συνόρων. Κάτι που φυσικά είναι σημαντικό, μια και δεδομένα θα έχουν πολλά ματς μέχρι τον Ιανουάριο οι δύο του Europa League και μέχρι τον Δεκέμβριο ο ένας του Conference League.

Έτσι, παρά τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, οι τρεις ελληνικές ομάδες είναι σε εγρήγορση για να ολοκληρώσουν ή έστω να προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν κάποιες μεταγραφικές κινήσεις ακόμη.

Ο ΠΑΟΚ μετά τις τελευταίες του προσθήκες, φέρεται να είναι κοντά στον Παντελή Χατζηδιάκο για ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας του με τον Έλληνα διεθνή στόπερ. Οι Ιταλοί τόνιζαν πως η συμφωνία με την Κάλιαρι είναι πολύ κοντά οπότε ακόμη και εντός της ημέρας ίσως υπάρξουν εξελίξεις.

Ο Ολυμπιακός τώρα, θέλει σίγουρα δύο μεταγραφές. Ο Γουίλιαν είναι ο βασικός στόχος για τα εξτρέμ, με τον Φαμπρίσιο Ρομάνο να αναφέρει χθες πως ο Βραζιλιάνος ταξίδεψε για Ελλάδα προκειμένου να συζητήσει από κοντά. Παράλληλα, στην Γαλλία επιμένουν πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει πρόταση στη Μαρσέιγ για τον διεθνή Μαροκινό χαφ, Ουναχί.

Όσο για τον Παναθηναϊκό, περιμένουν πρόταση από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τον Άντραζ Σπόραρ. Σε αυτό το ενδεχόμενο πιθανότατα θα παραχωρηθεί ο Σλοβένος και άμεσα πρέπει να γίνει κίνηση για ενίσχυση με άλλον επιθετικό. Παράλληλα, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο κίνησης για κεντρικό χαφ, κάτι που θα ήθελαν οι «πράσινοι» αν βρουν έναν παίκτη που θα θεωρήσουν πως ταιριάζει στα ποιοτικά τους θέλω.

Η UEFA σε αντίθεση με τις προηγούμενες deadline πριν από κάθε προκριματικό γύρο, δε δίνει αυτή τη φορά δικαίωμα στις ομάδες να κάνουν αλλαγές μέχρι την παραμονή του πρώτου τους αγώνα. Οπότε τα ρόστερ που θα έχουν διαμορφωθεί το βράδυ της Τετάρτης θα είναι τα τελικά που θα έχουν οι προπονητές στη διάθεσή τους μέχρι το τέλος του League Phase.