Εθνική Ελλάδας: Πρώτη συγκέντρωση για το Nations League - Η πρώτη ομιλία Γιοβάνοβιτς

Εθνική Ελλάδας: Την πρώτη τους προπόνηση υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα κάνουν το απόγευμα της Δευτέρας (02/09) οι παίκτες της εθνικής ομάδας.
Νέο ξεκίνημα για την εθνική ομάδα υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς
INTIME SPORTS

Στο ξενοδοχείο που θα καταλύσει τις επόμενες ημέρες η Εθνική Ελλάδας συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας (02/09) οι παίκτες της «γαλανόλευκης». Η εθνική ομάδα πραγματοποιεί ένα νέο ξεκίνημα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο και ο Σέρβος κόουτς υποδέχθηκε τους διεθνείς, οι οποίοι είχαν καλή διάθεση.

Η πρώτη προπόνηση του αντιπροσωπευτικού μας «συγκροτήματος» θα διεξαχθεί το απόγευμα της Δευτέρας (02/09) στο Αθλητικό Κέντρο του Ατρόμητου στις 19:00, ξεκινώντας την προετοιμασία για την πρεμιέρα στο Nations League κόντρα στην Φινλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης», το βράδυ του Σαββάτου (07/09) στις 21:45.

Στην συνέχεια, η εθνική ομάδα θα αναχωρήσει για το Δουβλίνο, όπου την Τρίτη (10/09) θα αντιμετωπίσει την Ιρλανδία στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής στο «Aviva Stadium».

Συγκεκριμένα, στις κλήσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι οι: Βλαχοδήμος, Μανδάς, Τζολάκης, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Γιαννούλης, Τσιμίκας, Βαγιαννίδης, Ρότα, Ντόι, Μπακασέτας, Μάνταλος, Ζαφείρης, Γαλανόπουλος, Μπουχαλάκης, Χατζηγιοβάνης, Αλεξανδρόπουλος, Σιώπης, Ιωαννίδης, Μασούρας, Πέλκας, Τζόλης, Κωνσταντέλιας, Παυλίδης, Δουβίκας.

Η πρώτη ομιλία Γιοβάνοβιτς

Την πρώτη του ομιλία ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδας έκανε ο Σέρβος κόουτς. Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού έδωσε… βάση στην ελληνική ψυχή και το ταλέντο της ομάδας, τονίζοντας πως κι αυτός είναι Έλληνας.

«Καλησπέρα σε όλους. Είμαι ο… επόμενος προπονητής σας. Σήμερα θα έχουμε την πρώτη μας γνωριμία και προπόνηση. Από αύριο θα πούμε περισσότερα τόσο για τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού όσο και για τον προσεχή μας αντίπαλο», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε: «Είναι η πρώτη μου φορά που ασχολούμαι με εθνική ομάδα, να είμαι δηλαδή εκλέκτορας και λιγότερο προπονητής όσον αφορά την καθημερινότητα. Είναι όμως κάτι που το θέλω πολύ και πιστεύω ότι μπορώ να σας βοηθήσω. Είστε μια καλή γενιά, με άφθονο ταλέντο και όλοι σας παίζετε σε μεγάλες ομάδες. Η ολοκλήρωση όμως για κάθε παίκτη έρχεται μέσα από την Εθνική και μέσα από μεγάλες διοργανώσεις. Είναι διαφορετικό να μιλάνε για εσάς μόνο οι οπαδοί των ομάδων σας και διαφορετικό να είναι ΟΛΟΙ δίπλα σας. Αξίζατε να πάτε στο ευρωπαϊκό, μας ξέφυγε, αλλά τώρα έχουμε την ευκαιρία για κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Θέλω μόνο θετική σκέψη, ότι έγινε-έγινε και δεν γυρίζει πίσω, παρότι φτάσαμε τόσο κοντά.

Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει Εθνική. Όσο ήμουν στον Παναθηναϊκό έβλεπα πόση αγωνία είχαν τα παιδιά για να τους καλέσουν στην Εθνική και πόση υπερηφάνεια ένιωθαν όταν αυτό συνέβαινε. Όπως μιλάνε όλοι για τον Σάλπι και τον Τόρο για όσα έχουν πετύχει, τώρα είναι η δική σας ευκαιρία να το κάνετε και να δώσετε χαρά σε ένα λαό που έχει τρέλα με το ποδόσφαιρο. Για λίγες μέρες ξεχάστε τις ομάδες σας, τις χαρές ή τις λύπες, βάλτε πάνω απ’ όλα το συναίσθημα που το έχετε και με το παραπάνω σαν Έλληνες ώστε να μιλάνε όλοι για τη δική σας γενιά. Να ξεπεράσετε τους προηγούμενους. Δεν έχετε να ζηλέψετε κάτι από τους υπόλοιπους, ούτε τίποτα δεν γίνεται με την τύχη. Τα έλεγαν παλιότερα και για την κατάκτηση του Euro και φυσικά δεν ισχύει. Τίποτα δεν χαρίζει κανείς, σε κανέναν. Όλα γίνονται μέσα από τη δουλειά. Αν δεν είχατε ταλέντο δεν θα παίζετε όλοι σε τόσο μεγάλες ομάδες και αυτό το ταλέντο θέλω να σας βοηθήσω να το βγάλετε και εδώ. Είμαι και εγώ ΕΛΛΗΝΑΣ, έχω ελληνικό διαβατήριο και σας ξέρω όλους περισσότερο απ’ όσο μπορεί οποιοσδήποτε να φανταστεί. Δεν σας μιλάει κάποιος ξένος.

Σας πιστεύω πολύ, σαν λαός δεν κωλώνετε και δεν κάνετε πίσω στα δύσκολα και αυτή την ψυχή σας θέλω να την εκμεταλλευτώ και σας τη βγάλω και μέσα στο γήπεδο. Θέλω τη θετική σας αύρα, να δουλέψουμε καλά αυτές τις μέρες της εβδομάδας γιατί μετά θα έχουμε μόνο παιχνίδια και καθόλου χρόνο».

Τους παίκτες είχε καλωσορίσει ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος ανέφερε: «Καταρχήν να σας καλωσορίσουμε αλλά και να μας… καλωσορίσετε γιατί και εμείς είμαστε καινούριοι. Βρισκόμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και να λύνουμε ότι πρόβλημα παρουσιαστεί. Πιστεύουμε ότι η φουρνιά σας έχει μεγάλο ταλέντο και μέσα από τη δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο ένας πρέπει να είναι στο πλευρό του άλλου, να λύνουμε κατευθείαν το κάθε πρόβλημα διατηρώντας παράλληλα και τα στεγανά. Θέλω να ξέρετε επίσης ότι ο πρόεδρος μας έχει τονίσει ότι δεν πρέπει να σας λείψει τίποτα και θα σας προσφέρουμε τα πάντα για να νιώσετε άνετα. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον ίδιο και θα σας τα πει και από κοντά».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τόνισε: «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Έχετε ένα πολύ καλό γκρουπ, με εξαιρετικό κλίμα και εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε δίπλα σας και θα σας βοηθήσουμε να φτάσετε ακόμα πιο ψηλά. Να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

Τέλος, από την πλευρά των παικτών της Εθνικής Ελλάδας, ο Τάσος Μπακασέτας, ο αρχηγός της ομάδας, υποστήριξε: «Περάσαμε μια δύσκολη φάση μετά τον αποκλεισμό, κάναμε την αυτοκριτική μας και κοιτάμε μπροστά. Μέσα από τη δουλειά μπορούμε να βελτιωθούμε και να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά».

Σχετικές ειδήσεις