Μεταγραφές, Παναθηναϊκός: Πυροδοτεί τη «βόμβα» με τον Ουναχί - Το μυθικό Μουντιάλ που τον εκτόξευσε

Ο Παναθηναϊκός έχει έρθει σε συμφωνία με τη Μαρσέιγ και ετοιμάζεται να κάνει δικό του τον 24χρονο Μαροκινό μέσο, Αζεντίν Ουναχί.
EPA/Tolga Bozoglu

Έτοιμος να ολοκληρώσει μια ακόμα μεταγραφική «βόμβα» είναι ο Παναθηναϊκός!

Το Τριφύλλι είχε βγει στην αγορά για την απόκτηση ενός κεντρικού μέσου από το «πάνω ράφι» και αυτός βρέθηκε στον πρόσωπο του Μαροκινού παικταρά της Μαρσέιγ, Αζεντίν Ουναχί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 24χρονος μέσος βρίσκεται μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό, ως δανεικός από τη Μαρσέιγ. Με την έγκυρη L' Equipe να αναφέρει πως θα μπει και οψιόν αγοράς ύψους 11,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα πρόκειται να δηλωθεί κανονικά και στην ευρωπαϊκή λίστα, καθώς η σχετική διορία λήγει την Τετάρτη (4/9) το βράδυ στις 12. Κάτι που σημαίνει ότι το deal θα πάρει σάρκα και οστά τις επόμενες ώρες.

Μυθικό Μουντιάλ τον πήγε στη Μαρσέιγ

Ο Ουναχί γεννήθηκε το 2000 στην Καζαμπλάνκα. Έπαιξε μπάλα σε επίπεδο ακαδημιών στην Ράζα, συνέχισε σε άλλα ποδοσφαιρικά φυτώρια της χώρας του. Τελικά το 2018 τον εντόπισε η Στρασμπούρ και τον πήρε στην Γαλλία, για τη δεύτερη ομάδα της. Δύο χρόνια μετά «μετακόμισε» στην Αβρανσέ, ομάδα 4ης κατηγορίας της Γαλλίας αυτή τη στιγμή.

Τον Ιούλιο του 2021 τον απέκτησε η Ανζέ. Μαζί της «έγραψε» 48 συμμετοχές, 2 γκολ και 2 ασίστ. Οι εκεί εμφανίσεις του τον έκαναν διεθνή με το Μαρόκο. Με την πρώτη του εμφάνιση τον Ιανουάριο του 2022.

Στο τέλος του συγκεκριμένου έτους ήρθε η… έκρηξη. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Στα 22 του χρόνια ήταν βασικός και για πολλούς MVP της χώρας της βορείου Αφρικής, η οποία έφτασε μέχρι την 4η θέση του Μουντιάλ. Μαζί με τον Σοφιάν Άμπραμπατ ήταν τα σημεία αναφοράς στη μεσαία γραμμής της μεγάλης έκπληξης του τουρνουά.

Τέλος Ιανουαρίου 2023, η Μαρσέιγ πλήρωσε 8.000.000 ευρώ στην Ανζέ και τον απέκτησε. Στάθηκε άτυχος όμως, καθώς τον Μάρτιο υπέστη κάταγμα στο δάχτυλο του ποδιού του και έμεινε εκτός μέχρι το τέλος της σεζόν. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο ήταν βασικό στέλεχος της Μαρσέιγ, σε μια περίεργη σεζόν. Άρχισε με τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στο Champions League (έπαιξε και στα δύο ματς) και συνεχίστηκε με αλλαγές προπονητών.

Κόντρα στην ΑΕΚ δεν αγωνίστηκε σε κανένα απ’ τα δύο παιχνίδια. Έκανε 35 συμμετοχές, πέτυχε 1 γκολ και έβγαλε 2 ασίστ. Βοηθώντας να πάνε οι Μασσαλοί στα ημιτελικά του Europa League. Παίζοντας σε όλα τα ματς πλην απ’ αυτά με την ΑΕΚ. Με το Μαρόκο έχει συνολικά 30 συμμετοχές και 5 γκολ, όντας στα 24 του χρόνια.

Ο Ουναχί έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, από αμυντικό χαφ μέχρι επιτελικός. Όμως η καλή του θέση είναι box to box, δηλαδή 8άρι. Ένας μέσος με ύψος, «στεγνός» και γεμάτος ενέργεια. Τεράστιο προσόν του η διαρκής κίνηση και η κάθετη κίνηση με την μπάλα, την οποία του αρέσει να κουβαλά.

Σχετικές ειδήσεις