Αζεντίν Ουναχί: «Ήρθα για να πετύχω όσα ονειρευόμουν μικρός»

Η πρώτη συνέντευξη του Μαροκινού άσου που υπέγραψε στον Παναθηναϊκό και θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στους «πράσινους» και μαζί την πορεία της καριέρας του.
INTIME SPORTS

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 24χρονου:

-Υπήρχε ενδιαφέρον πολλών ομάδων και επέλεξες Παναθηναϊκό. Για ποιο λόγο συνέβη αυτό;

«Ήταν μια δύσκολη επιλογή τόσο λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόμουν, όσο και για τις προτάσεις που δέχτηκα από ομάδες του αραβικού κόλπου. Θεώρησα θα ήταν καλύτερο για το μέλλον μου να έρθω εδώ. Μίλησα με τον προπονητή και τη διοίκηση. Ξέρω ότι περίμεναν από εμένα να υπογράψω. Έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά πιστεύω τόσο για την καριέρα μου, όσο και για την κατάσταση στην οποία βρέθηκα, έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή. Έπρεπε να πάρω την απόφαση πριν τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Πιστεύω όλη αυτή η κατάσταση με ωρίμασε. Δεν θα επαναλάβω τα λάθη του παρελθόντος. Ήρθα εδώ, θέλω να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου. Να φτάσω στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και να πετύχω όλα όσα από μικρός ονειρευόμουν».

-Από όσα σου ανέλυσαν για το πλάνο της ομάδας ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής, τί σου τράβηξε το ενδιαφέρον;

«Είμαι πολύ συναισθηματικός χαρακτήρας. Ως ποδοσφαιριστής έχω ανάγκη να με στηρίξουν, να με πλαισιώσουν. Μίλησα με τον προπονητή και μου ανέλυσε ένα πολύ φιλόδοξο πλάνο. Αυτό με χαροποίησε. Ο προπονητής μου έδειξε πως με θέλει κι εγώ απ’ την πλευρά μου έδειξα ότι θέλω να ξεκινήσω αυτή τη νέα περιπέτεια. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ θερμούς υποστηρικτές, που ακολουθούν την ομάδα, κάτι που μου θυμίζει την Μαρσέιγ, γιατί κι εκεί το ίδιο συμβαίνει».

-Πρόλαβες να μιλήσεις με κάποιους ανθρώπους για να συλλέξεις πληροφορίες για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Έχω μιλήσει με κάποιους ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στην Αθήνα, κυρίως για τη ζωή εδώ. Σχετικά με την ομάδα θέλω να επικεντρωθώ σε όσα μου πουν ο προπονητής, ο τεχνικός διευθυντής, ο πρόεδρος».

-Όταν ολοκληρωθεί η σεζόν τι θα ήθελες να έχεις πετύχει;

«Είναι αλήθεια ότι πέρυσι ήταν μία δύσκολη χρονιά για μένα. Είχαν έναν τραυματισμό, αλλά και κάποια προσωπικά ζητήματα εκτός ποδοσφαίρου τα οποία με επηρέασαν. Δεν μπόρεσα να δουλέψω στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Γι' αυτό είπα πριν ότι δεν θέλω να επαναλάβω τα ίδια λάθη. Έρχομαι εδώ με πολύ θετικές σκέψεις, με αυτοπεποίθηση και με διάθεση να βοηθήσω την ομάδα. Ξέρω ότι έχει πιστούς φιλάθλους και θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ για να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».

-Οι φίλαθλοι γνωρίζουν τις ικανότητές σου και περιμένουν πολλά από εσένα. Τι μήνυμα θέλεις να τους στείλεις;

«Είχα την ευκαιρία πέρυσι να αντιμετωπίσω τον Παναθηναϊκό και είδα πόσο αφοσιωμένοι είναι οι φίλαθλοι και πόσο τον στηρίζουν. Οπότε θέλω να γνωρίζουν ότι ήρθα για να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να κάνω ό,τι μπορώ για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».