Τέλος εποχής για το ποδόσφαιρο γυναικών: Αποχωρεί από την ενεργό δράση η Άλεξ Μόργκαν

Η σπουδαία Αμερικανίδα αθλήτρια ανακοίνωσε πως σταματά το ποδόσφαιρο, ενώ είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της.
epa10787190 Alex Morgan of the USA in action during the FIFA Women's World Cup 2023 Round of 16 soccer match between Sweden and the USA at Melbourne Rectangular Stadium in Melbourne, Australia, 06 August 2023. EPA/JAMES ROSS EDITORIAL USE ONLY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Μία απ’ τις κορυφαίες αθλήτριες στην ιστορία του ποδοσφαίρου γυναικών, αποφάσισε να… κρεμάσει τα παπούτσια της. Η Άλεξ Μόργκαν, δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια με την Εθνική των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στην ποδοσφαιρική της καριέρας σε ηλικία 35 ετών.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Την ερχόμενη Κυριακή θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στην τεράστια καριέρα της, με τη φανέλα της Σαν Ντιέγκο Γουέιβ κόντρα στην Νορθ Καρολάινα.

Με ένα video στα social media, είπε χαρακτηριστικά: «Αποσύρομαι. Έχω τόση σαφήνεια σχετικά με αυτήν την απόφαση και είμαι τόσο χαρούμενη που μπορώ επιτέλους να σας το πω. Έχει περάσει πολύς καιρός και αυτή η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Αλλά στις αρχές του 2024 ένιωσα στην καρδιά και την ψυχή μου ότι αυτή ήταν η τελευταία σεζόν που θα έπαιζα ποδόσφαιρο».

Υπήρξε μέλος της Εθνικής των ΗΠΑ από το 2009, ενώ παράλληλα έγινε διάσημη για το ταλέντο της αλλά και τις προσπάθειές της για τον γυναικείο αθλητισμό και την ισότητα.

Σημείωσε 123 γκολ στην καριέρα της, όντας απ’ τις κορυφαίες όλων των εποχών στις ΗΠΑ.

«Το ποδόσφαιρο είναι μέρος του εαυτού μου για 30 χρόνια και ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που αγάπησα ποτέ και έδωσα τα πάντα σε αυτό το άθλημα και αυτό που πήρα σε αντάλλαγμα ήταν περισσότερα από όσα θα μπορούσα να είχα ποτέ ονειρευτεί. Η επιτυχία για μένα ορίζεται στο να μην τα παρατάς ποτέ και να τα δίνεις όλα και έκανα ακριβώς αυτό».