Nations League: Νέα εποχή για την Εθνική Ελλάδος – Πρώτο ματς με Γιοβάνοβιτς

Η γαλανόλευκη αντιμετωπίζει την Φινλανδία στο πρώτο ματς του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κάνοντας… ποδαρικό στον 2ο όμιλο της Β’ κατηγορίας του Nations League – Επιστροφή στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Nations League: Νέα εποχή για την Εθνική Ελλάδος – Πρώτο ματς με Γιοβάνοβιτς
INTIME SPORTS
2'

Η Ελλάδα έχει την τύχη να διαθέτει πλέον ποδοσφαιριστές σε εξαιρετική ηλικία, με εμπειρίες σημαντικές απ’ το εξωτερικό και φυσικά τεράστιο ταλέντο. Παιδιά που σύλλογοι του εξωτερικού είναι έτοιμοι να δαπανήσουν, ή έχουν δαπανήσει, εκατομμύρια ευρώ για να τους αποκτήσουν. Αυτή η ποιότητα του έμψυχου υλικού, «δέθηκε» με έναν εξαιρετικό προπονητή όπως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος που ουσιαστικά είναι Έλληνας πλέον και φυσικά λατρεύει τη χώρα μας σα να είναι δική του, είναι εκείνος που θα οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις επόμενες επιτυχίες του.

Τα χρόνια της… ξηρασίας μοιάζουν να έχουν περάσει, όμως για να «σφραγιστεί» αυτό πρέπει η Εθνική να επιστρέψει σε μεγάλη διοργάνωση. Ακριβώς αυτή την προσπάθεια ουσιαστικά, την αρχίζει απόψε. Στο πρώτο ματς της νέας εποχής, η οποία είναι γεμάτη ελπίδα και φιλοδοξία.

4367988.jpg

Στις 21:45 η γαλανόλευκη δίνει τον πρώτο της αγώνα στην εποχή Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αντίπαλος η πάντα υπολογίσιμη αντίπαλος, Φινλανδία. Για το 2ο γκρουπ της Β’ κατηγορίας του Nations League, η Ελλάδα παίζει το πρώτο ματς στην έδρα της. Θυμίζουμε πως στον όμιλο βρίσκονται επίσης η Αγγλία και η Ιρλανδία (επόμενη αντίπαλος σε λίγες μέρες).

Παράλληλα, ο αγώνας με τους Σκανδιναβούς σηματοδοτεί και την επιστροφή της Εθνικής μας στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ψάχνοντας εκεί την ώθηση για νέες επιτυχίες και εποχές δόξας. Η προπώληση των εισιτηρίων έδειξε πως ο κόσμος θα είναι στο πλευρό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και θα υπάρχει μεγάλη παρουσία φιλάθλων απόψε.

Παράλληλα, ντεμπούτο κάνει στην Εθνική ομάδα και ο Χρήστος Ζαφείρης. Ο νεαρός που επέλεξε την Ελλάδα και απέρριψε τη Νορβηγία. Γιατί όπως δήλωσε είναι Έλληνας και ήθελε η οικογένειά του να τον δει να αγωνίζεται με τα χρώματά της και το εθνόσημο στο στήθος! Φυσικά ο μέσος της Σλάβια Πράγας είναι μεγάλο ταλέντο και μπορεί να δώσει πολλά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα όπως την έχει στο μυαλό του. Οι Φινλανδοί απ’ την άλλη είναι ένα σύνολο με αρκετή ενέργεια και κινητικότητα, καλοί στην άμυνα και στις μεταβάσεις. Γι’ αυτό και στις τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων, αποδείχθηκαν πολύ δύσκολος αντίπαλος.

Στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, έχουν διεξαχθεί 18 αναμετρήσεις. Η Ελλάδα έχει 9 νίκες, 6 ήττες, ενώ 3 ματς έληξαν ισόπαλα. Τα γκολ είναι 29-22 για την Εθνική μας.

Ο αγώνας της Ελλάδας με τη Φινλανδία αρχίζει στις 21:45 και έχει τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports Prime.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή