Τα… έχωσε σε FIFA και UEFA o Ντε Μπρόινε

«Τους νοιάζουν μόνο τα χρήματα», είπε ο Βέλγος άσος της Μάντσεστερ Σίτι, αναφορικά με τον μεγάλο αριθμό αγώνων κάθε σεζόν.
epa11576213 Kevin De Bruyne of Manchester City in action during the English Premier League soccer match of West Ham United against Manchester City, in London, Britain, 31 August 2024. EPA/DAVID CLIFF EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Το πρόγραμμα των αγώνων και η αύξηση των ετήσιων αναμετρήσεων σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, έφεραν την αντίδραση του Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο Βέλγος άσος της Μάντσεστερ Σίτι, πήρε θέση εναντίον των FIFA και UEFA, λέγοντας ευθέως μάλιστα πως τους ενδιαφέρουν μόνο τα χρήματα,

«Πιστεύω ότι το πραγματικό πρόβλημα θα έρθει όταν τελειώσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Γνωρίζουμε ότι μεταξύ του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και της πρώτης ημέρας της Premier League θα μείνουν μόνο τρεις εβδομάδες. Άρα έχουμε τρεις εβδομάδες ξεκούρασης και προετοιμασίας για να παίξουμε άλλα 80 παιχνίδια αργότερα», ανέφερε ο κορυφαίος μέσος και συνέχισε:

«Ίσως φέτος όλα να πάνε καλά, αλλά του χρόνου θα είναι πρόβλημα. Η ένωση επαγγελματιών παικτών της Αγγλίας και οι ενώσεις παικτών άλλων χωρών προσπάθησαν να βρουν λύσεις. Το πρόβλημα είναι ότι η UEFA και η FIFA κάνουν έξτρα παιχνίδια και μπορούμε να προσπαθήσουμε να πούμε κάτι, αλλά δεν έχει βρεθεί λύση. Δεν τους νοιάζει. Τα χρήματα είναι αυτά που τους ενδιαφέρουν».