Δεν πανηγύρισε ο Ντέκλαν Ράις σεβόμενος τη μνήμη του παππού και της γιαγιάς του

Όμορφη κίνηση από τον διεθνή Άγγλο που δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ιρλανδία, για να τιμήσει τη μνήμη των γονιών του πατέρα του, ο οποίος κατάγεται απ’ τη χώρα αυτή.

Δεν πανηγύρισε ο Ντέκλαν Ράις σεβόμενος τη μνήμη του παππού και της γιαγιάς του
2'

Η Αγγλία επικράτησε εύκολα 2-0 στην έδρα της Ιρλανδίας, για τον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας στο Nations League. Οι σκόρερ των «λιονταριών», ήταν δύο παίκτες που έχουν αγωνιστεί με τις μικρές Εθνικές Ιρλανδίας. Ο Ντέκλαν Ράις και ο Τζακ Γκρίλις. Η μεγάλη διαφορά ήταν στον πανηγυρισμό τους. Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε έξαλλα.

Απ’ την άλλη, ο Ράις δεν πανηγύρισε. Ο λόγος ήταν ο σεβασμός προς τους Ιρλανδούς συγγενείς του, καθώς από εκεί κατάγεται ο πατέρας του. Το έκανε όπως είπε, για τον παππού και την γιαγιά του:

Χαρακτηριστικά σχολίασε:

«Προφανώς η γιαγιά και ο παππούς από την πλευρά του πατέρα μου, είναι όλοι Ιρλανδοί. Έχουν πεθάνει, δεν είναι πια μαζί μας. Πιστεύω πως αν πανηγύριζα θα ήταν ασέβεια από πλευράς μου, από τη στιγμή που δεν βρίσκονται στη ζωή και είναι οι γονείς του πατέρα μου.

Δεν ήθελα να το κάνω, για να είμαι ειλικρινής. Προφανώς και πέρασα φανταστικά όταν αγωνίστηκα με την εθνική Ιρλανδίας, την Κ19 και την Κ21. Έχω σπουδαίες αναμνήσεις που ζουν μέσα μου.

Δεν έχω να πω άσχημη λέξη, τους εύχομαι όλους τα καλύτερα, όπως κάνω και με τον καθένα. Πολλοί φίλοι της Ιρλανδίας έχουν τη γνώμη τους και τα αισθήματά τους απέναντί μου, κάτι που είναι απολύτως κατανοητό επειδή πήρα την απόφασή μου και άλλαξα εθνική ομάδα ως παιδί.

Αλλά μπορείτε να δείτε πως στη φάση του γκολ μου δεν υπήρχε κάποια εχθρική κίνηση από την πλευρά μου. Δεν ήθελα να πανηγυρίσω. Θα ήταν λανθασμένη κίνηση και επέλεξα να μην την κάνω.

Ήταν ωραίο που σκόραρα αλλά ταυτόχρονα ήταν παράξενο το συναίσθημα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή