Παναθηναϊκός: Έρχεται το νέο συμβόλαιο για Φώτη Ιωαννίδη – Τριπλασιασμός αποδοχών στον παίκτη

Οι «πράσινοι» θα κάνουν τον διεθνή στράικερ απ’ τους ακριβότερους Έλληνες διεθνείς, προσφέροντάς του ένα συμβόλαιο με στόχο να μείνει στην ομάδα για χρόνια και να γίνει «σημαία» του «τριφυλλιού».
INTIME SPORTS

Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν… καυτό για τον Φώτη Ιωαννίδη. Ο διεθνής στράικερ έγινε αντικείμενο τεράστιου ενδιαφέροντος από το εξωτερικό. Δεχόμενος προτάσεις που υπό άλλες συνθήκες θα γίνονταν αποδεκτές χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όμως ο Παναθηναϊκός από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει τη στάση του κι αυτή την τήρησε στο ακέραιο, παρά τις… σειρήνες που ηχούσαν δυνατά απ’ το εξωτερικό.

Ομάδες από Αγγλία, Ιταλία, Πορτογαλία, μπήκαν σε πλειστηριασμό για τον 24χρονο στράικερ. Φτάνοντας μάλιστα σε ύψη που δεν έχει ξαναδεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. 30.000.000… έπεσαν στο τραπέζι των «πράσινων» που δεν άλλαξαν καθόλου τη στάση τους, αρνούμενοι χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Δεν «καιγόταν» ο παίκτης

Την ίδια ώρα, σημαντικό ρόλο έπαιξε η στάση του ποδοσφαιριστή. Ο Ιωαννίδης στις συζητήσεις που είχε με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού», σε καμία περίπτωση δεν πίεσε να φύγει. Το αντίθετο, έδειχνε να προτιμά να μείνει στην ομάδα και να εκπληρώσει την φιλοδοξία του εδώ πριν κάνει το μεγάλο βήμα στο εξωτερικό. Στάση η οποία προφανώς και έπαιξε ρόλο στην επιμονή των «πράσινων», καθώς αν το ίδιο το παιδί έδειχνε πως θέλει να φύγει, πιθανότατα θα έπαιζε σημαντικό ρόλο για την τελική απόφαση.

Αρχηγός και… πρώτο βιολί

Αυτό που πήρε ο Φώτης Ιωαννίδης μένοντας στον Παναθηναϊκό, είναι ο ρόλος του αρχηγού στο γήπεδο, αλλά και του παίκτη που ηγείται της ομάδας. Και δεν μιλάμε για το «τριφύλλι» προηγούμενων ετών όταν έλειπε η έντονη προσωπικότητα. Οι «πράσινοι» έχουν δημιουργήσει το καλύτερο ρόστερ τους εδώ και πολλά χρόνια, τόσο οικονομικά όσο και ποιοτικά. Σε αυτή την ομάδα, ο ρόλος του ηγέτη δόθηκε ξεκάθαρα στον Ιωαννίδη. Μια ευθύνη που ήθελε και τον κάνει χαρούμενο.

Έρχεται και το συμβόλαιο

Πολλοί θεωρούν πως η παραμονή του Ιωαννίδη είναι για αυτή τη σεζόν και το επόμενο καλοκαίρι θα κοιτάξει να πωληθεί στο εξωτερικό. Κάτι που φυσικά δεν αποκλείεται να συμβεί, καθώς ένας σέντερ φορ με τα στοιχεία που έχει ο διεθνής άσος, είναι περιζήτητος πανευρωπαϊκά. Οπότε τα φετινά 30 εκατ. ευρώ δεν αποκλείεται να ανέβουν και σημαντικά.

Για τον Παναθηναϊκό όμως, η σκέψη είναι διαφορετική. Η διοίκηση των «πράσινων» άμεσα θα δώσει μεγάλο συμβόλαιο στον ποδοσφαιριστή και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει ανανέωση. Χωρίς να είναι βέβαιο πως θα προβλεφθεί ρήτρα. Οι απολαβές του θα αυξηθούν κατακόρυφα και θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν το 1.500.000 ετησίως.

Στο «τριφύλλι» θέλουν να έχουν τον παίκτη ως σημείο αναφοράς της φετινής αλλά και των επόμενων σεζόν. Να τον κάνουν δηλαδή τη σημαία του κλαμπ, απ’ αυτές που υπήρχαν στο παρελθόν και έχουν χαθεί στις μέρες μας.

Τις προσεχείς μέρες/εβδομάδες αναμένεται να υπάρξουν τελικές εξελίξεις αναφορικά με την επέκταση συμβολαίου του Ιωαννίδη, με μεγάλη αύξηση αποδοχών.

Σχετικές ειδήσεις