Βραζιλία: Στη φυλακή πρώην διεθνής άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή δεν πλήρωνε διατροφή στη σύζυγό του για τα 9 παιδιά τους.
EPA/JOSE SENA GOULAO

Σε ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε από βραζιλιάνικο δικαστήριο ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άντερσον Λουίς ντε Αμπρέου Ολιβέιρα, καθώς αρνούταν να πληρώσει για εννέα μήνες διατροφή για τη σύζυγό του, αλλά και τα εννιά παιδιά τους.

Στα 36 χρόνια του πια, ο τέσσερις φορές πρωταθλητής της Premier League με τους «κόκκινους διαβόλους», θα πρέπει να εκτίσει την ποινή στη γενέτειρά του στη Βραζιλία, το Πόρτο Αλέγκρε, εκτός κι αν πληρώσει τις 45.000 λίρες (53.300 ευρώ) που οφείλει για τη μη καταβολή διατροφής τέκνων.

Ήδη σε μπελάδες ως κατηγορούμενος για ξέπλυμα 5,5 εκατομμυρίων ευρώ το 2021, ο Άντερσον καταδικάστηκε αυτή τη φορά σε φυλάκιση. Η απόφαση ελήφθη την περασμένη εβδομάδα αλλά δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (10/9).

Ο παλαίμαχος παίκτης των «κόκκινων διαβόλων», ο οποίος έπαιξε επίσης στη Φιορεντίνα στην Ιταλία και στην Ιντερνασιονάλ στην πατρίδα του πριν κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία 31 ετών, θα πρέπει να περάσει 30 ημέρες πίσω από τα κάγκελα, εκτός κι αν πληρώσει το ποσό που οφείλει.

Σύμφωνα με το βραζιλιάνικο μέσο ενημέρωσης «GZH», στον Άντερσον προσφέρθηκε ένα «ημι-ανοικτό» καθεστώς, το οποίο θα του επέτρεπε να εργάζεται ή να σπουδάζει έξω από τη φυλακή κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά να επιστρέφει εκεί το βράδυ για ύπνο.

Σχετικές ειδήσεις