Κιλιάν Εμπαπέ: Στα άκρα η σχέση του με την Παρί - Απέρριψε τον συμβιβασμό και πάει στα δικαστήρια

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ζητά το ποσό των 55 εκατομμυρίων ευρώ από την πρώην ομάδα του.

Στα «μαχαίρια» βρίσκεται ο Γάλλος άσος και η Παρί Σεν Ζερμέν μετά τον επεισοδιακό «χωρισμό» των δύο πλευρών.

Στις 8 Αυγούστου, ο Κιλιάν Εμπαπέ προσέφυγε στα δικαστήρια, ζητώντας από τον παλιό του σύλλογο να του καταβάλει το ποσό των 55 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πρωί της Τετάρτης (11/9) πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση μεταξύ των δικηγόρων του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης και εκείνων της Παρί Σεν Ζερμέν.

Σε δήλωση που εστάλη στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), το περιβάλλον του Εμπαπέ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να απορρίψει το αίτημα για διαμεσολάβηση της γαλλικής Λίγκας, ώστε οι δύο πλευρές να έρθουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

«Η πιθανότητα διαμεσολάβησης τέθηκε σήμερα το πρωί» κατά τη διάρκεια της ακρόασης ενώπιον της νομικής επιτροπής του LFP, αναφέρεται. «Αυτή η υπόθεση απορρίφθηκε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, από τον εκπρόσωπο του παίκτη», προσθέτει.

Η νομική επιτροπή της γαλλικής λίγκας πρότεινε διαμεσολάβηση στα δύο μέρη, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία και να μην υπάρξουν νομικές συνέπειες. Όμως ο Κιλιάν Εμπαπέ τελικά απέρριψε αυτή τη μεσολάβηση, όπως ανακοίνωσε το περιβάλλον του.

Η σύγκρουση προέρχεται από ένα συμβόλαιο που δεν υπογράφηκε ποτέ από τα δύο μέρη τον Αύγουστο του 2023, όταν ο Γάλλος φορ αποκλείστηκε από την καλοκαιρινή περιοδεία της ομάδας. Σε επιστολή του δικηγόρου του, ο 25χρονος επιθετικός πρότεινε να μειωθεί το ποσό ορισμένων μπόνους, επιτρέποντας έτσι στον σύλλογο να εξοικονομήσει χρήματα, αλλά η συμφωνία δεν υπογράφηκε ποτέ.

Έτσι, ο Εμπαπέ ζητά μπόνους 30 εκατομμυρίων μεικτά (το λεγόμενο «μπόνους αφοσίωσης») που έπρεπε να είχε λάβει τον Σεπτέμβριο του 2023, πέρα από τους μισθούς Απριλίου και Μαΐου 2024.

Ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας στράφηκε επίσης στην UEFA, η οποία θα μπορούσε να επιβάλει απαγόρευση μεταγραφών στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Σχετικές ειδήσεις