Κιλιάν Εμπαπέ: Πρώτη νίκη στη διαμάχη με Παρί - Το τεράστιο ποσό που διεκδικεί

Η επιτροπή της γαλλικής λίγκας δικαιώνει τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος ζητά το ποσό των 55 εκατομμυρίων ευρώ από την πρώην ομάδα του.

Κιλιάν Εμπαπέ: Πρώτη νίκη στη διαμάχη με Παρί - Το τεράστιο ποσό που διεκδικεί
EPA-YOAN-VALAT
2'

Η κόντρα ανάμεσα στον Γάλλο άσο και την Παρί Σεν Ζερμέν έχει ανάψει για τα καλά, μετά τον επεισοδιακό «χωρισμό» των δύο πλευρών.

Στις 8 Αυγούστου, ο Κιλιάν Εμπαπέ προσέφυγε στα δικαστήρια, ζητώντας από τον παλιό του σύλλογο να του καταβάλει το ποσό των 55 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πρωί της Τετάρτης (11/9) πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση μεταξύ των δικηγόρων του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης και εκείνων της Παρί Σεν Ζερμέν.

Σε δήλωση που εστάλη στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), το περιβάλλον του Εμπαπέ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να απορρίψει το αίτημα για διαμεσολάβηση της γαλλικής Λίγκας, ώστε οι δύο πλευρές να έρθουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Έτσι, την Πέμπτη (21/9) η αρμόδια επιτροπή του γαλλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (LFP) εξέδωσε την ετυμηγορία του και δικαίωσε τον επιθετικό της Ρεάλ και των «μπλε», όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Le Parisien».

Σημείωσε «την απουσία συνεννόησης μεταξύ των δύο στρατοπέδων» και διέταξε την Παρί Σεν Ζερμέν «να προχωρήσει εντός μιας εβδομάδας στην πληρωμή των μισθολογικών στοιχείων που οφείλονται στον Κιλιάν Εμπαπέ, δηλαδή τους μισθούς και τα μπόνους ηθικής που οφείλονται για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2024, καθώς και την ημερομηνία λήξης του μπόνους υπογραφής που έληξε στις 29 Φεβρουαρίου 2024».

Φυσικά, αναμένεται πλέον η αντίδραση της Παρί Σεν Ζερμέν και μια πιθανή έφεση που θα ασκήσει.

Η σύγκρουση ανάμεσα στον Εμπαπέ και την πρώην ομάδα του προέρχεται από ένα συμβόλαιο που δεν υπογράφηκε ποτέ από τα δύο μέρη τον Αύγουστο του 2023, όταν ο Γάλλος φορ αποκλείστηκε από την καλοκαιρινή περιοδεία της ομάδας. Σε επιστολή του δικηγόρου του, ο 25χρονος επιθετικός πρότεινε να μειωθεί το ποσό ορισμένων μπόνους, επιτρέποντας έτσι στον σύλλογο να εξοικονομήσει χρήματα, αλλά η συμφωνία δεν υπογράφηκε ποτέ.

Έτσι, ο άσος της Ρεάλ ζητά μπόνους 30 εκατομμυρίων μεικτά (το λεγόμενο «μπόνους αφοσίωσης») που έπρεπε να είχε λάβει τον Σεπτέμβριο του 2023, πέρα από τους μισθούς Απριλίου και Μαΐου 2024.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει στραφεί επίσης στην UEFA, η οποία θα μπορούσε να επιβάλει απαγόρευση μεταγραφών στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή